%1 ve %0.1 FPS değerleri nasıl yükseltilir?

İşletim sistemi
Windows 10

meh48

Centipat
RAM
Corsair 16 gb 2x8 gb 3200 mhz
SSD veya HDD modeli
Silicon power us70 2 TB
Arkadaşlar merhaba, sistemim 5600X-RX 6800-B550 Gaming Edge Wi-Fi anakart ve M.2 SSD de var bazi oyunlarda anlık FPS dropları cok oluyor islemciye biraz yuklendim O.C olarak 4750 MHz de çalışıyor. Ekran kartina sadece UV uyguladım.
Şeytan diyor, sat 5600X'i yükselt 5800x3D'ye ama hem pahalı işlemci hem de soğutma derdi de başlayacak, şu anki soğutucum Dark Freezer X124 çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- İşlemci yükselterek (Daha yüksek cache bellek ve daha yüksek frekanslar daha etkili)
2- RAM bellek daha yüksek frekans ve daha düşük tepkime süresi.
Bu iki etken üzerine yapacağınız her değişiklik drop sıklığını azaltacak ve yüzde 1/binde 1 FPS değerlerini yükseltecektir.

1- işlemci yükselterek (daha yüksek cache bellek ve daha yüksek frekanslar daha etkili)
2- RAM bellek daha yüksek frekans ve daha düşük tepkime süresi.
Bu iki etken üzerine yapacağınız her değişiklik drop sıklığını azaltacak ve yüzde 1/binde 1 FPS değerlerini yükseltecektir.

Bu sistem özelinde tavsiyeniz nedir peki hocam 5800x3D de gözüm var ama soğutmasıda mesele diyorlar.

Bu sistem özelinde tavsiyeniz nedir peki hocam 5800x3D de gözüm var ama soğutmasıda mesele diyorlar.

3D cache belleğe sahip işlemciler maalesef denildiği gibi soğutmada sorun var ama performansı katladığı bir gerçek. İyi bir sıvı soğutmayla 5800x3D işlemciye geçebiliyorsanız geçin. Net uçurum bir fark olacaktır (Rekabetçi oyunlarda). Ekran kartınızda gayet iyi bir ekran kartı. Bu set ile rekabetçi oyunlarda sağlam iş yapacaktır işlemci. Ayrıca işlemciye OC yapmışsınız. 5600X işlemciye rekabetçi oyunlar dışında OC yapılmış halde girmeyin. Oyunlarda FPS karmaşası yaşanıyor. Garip donma hissiyatlarıyla uğraşmıştım ben. Bu sebeple hikaye tabanlı oyunlara işlemciye OC yapmadan girin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı