1 yılda sınava hazırlanmak

Anlıyorum, mezuna kalmak neden istemiyorsunuz? Öylesine bölüm okumaktansa mezun fırsatını da değerlendirin derim.

Anlıyorum, mezuna kalmak neden istemiyorsunuz? Öylesine bölüm okumaktansa mezun fırsatını da değerlendirin derim.
Ailem sınavı kazanmam için yüksek bir miktar ödeyip dershaneye yazdırdı. Eğer bir şey başaramayıp mezuna kalırsam psikolojik olarak tamamen çökerim. Ayrıca ailem bana destek vermeyi kesecek. Babam kazanamazsam beni sanayiye verecekmiş. Bu arada bu söylediğinde çok ciddi.

Anlıyorum, ah şu aile baskısı insanı sinir ediyor zaten. Yanlış anlama beni ama baban da dershaneye yazdırınca sanki her şey olup bitecek mantığında bakıyor. Yanlış bu bakış açısı, hakkında hayırlısı olsun kardeşim. Günlük çalışmanı sürdür, bir gün bile salmamaya çalış. Benim tavsiyem aylık ve haftalık tekrar da yapman olur.

Hedef olarak mümkün olduğunca 1.000 ve altı istiyorum. Bu yıl yaklaşık 40-50 deneme çözdüm.

TYT Türkçe adına bir sıkıntım yok. Matematiğe yoğunlaşacağım.

Pazartesi günü kampımda başlayacak. Limit-Türev-İntegral göreceğiz.

Hatırlamak amaçlı dil bilgisini tekrar etmek çok iyi olur. Sıkıntı yok deyip 6-7 netinizi bir anda götürmeyin.

Anlıyorum, ah şu aile baskısı insanı sinir ediyor zaten. Yanlış anlama beni ama baban da dershaneye yazdırınca sanki her şey olup bitecek mantığında bakıyor. Yanlış bu bakış açısı, hakkında hayırlısı olsun kardeşim. Günlük çalışmanı sürdür, bir gün bile salmamaya çalış. Benim tavsiyem aylık ve haftalık tekrar da yapman olur.
Günlük, 3 günlük, haftalık, aylık ve 3 aylık olacak şekilde tekrar çizelgesi hazırlayacağım. Bu yıl açık liseye geçip elimden geleni yapacağım. Yarından itibaren günlük 4-5 saat çalışmaya başlıyorum.
Hatırlamak amaçlı dil bilgisini tekrar etmek çok iyi olur. Sıkıntı yok deyip 6-7 netinizi bir anda götürmeyin.
Dil bilgisinden nefret ettiğim için oradan açığım var. Ortalama 30-32 net civarı geliyor.

Kolay gelsin kardeşim, aklına takılan bir soru olursa konu açarak sorabilirsin. Buralarda olurum.

@401916 teknolojinin tamamen bırakılması mümkün değil de aşırıya kaçma yeter. Her şeyin aşırısı zaten zararlıdır.

Dil bilgisinden nefret ettiğim için oradan açığım var. Ortalama 30-32 net civarı geliyor.

Dil bilgisini de halledersen Türkçenin tamamına yakınını yaparsın o zaman. Zaten 1-2 soru yazım yanlışından, 1-2 soru noktama işaretlerinden geliyor, çerezlik sorular. Geriye kalan 3-4 soru da zamir, sıfat veya tamlamalardan geliyor, onlar için de konu anlatımı dinleyip test çözersen yapmak çok kolay.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı