1 yılım çöp oluyor

• Konuyu başlatan 463895
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 50
  • Görüntüleme 5.235
@463895 usta sen hocaları falan takma. Senin geleceğine hocaların değil; sen karar vereceksin. Ders çalışmayınca serseri olmayacaksın. İstediğin meslek için çalışırsın, emek verirsin. Her şey okul değil bu arada. Yanlış anlaşılmasın, kötü örnek olmak istemiyorum. Hocalarını takma dostum. Sen elinden geleni yap.

Ben de ortaokulda hiç çalışmazdım. Defter bile açmazdım, o kadar :D Liseye geçince, bu işi eğlenceye döktüm ve yapabildikçe dopamin salgılayarak, bunu bir döngü haline getirdim. Sadece sınav zamanları çalışıyorum bu arada. Çalışamam ise özet çıkarmak, ezberlemek veya öğrenmek.

Hocaların sözlerine bakarsak, Avrupa bizi kıskanıyor şu an :D Dediğim gibi, elinden geleni yap.

Sayıları seversin resim çizdirirler, hikaye yazdırırlar. Tarih seversin sayılarla uğraşırsın, elementlerle uğraşırsın. Gram ilgin olmayan bir derse çalışmak zorundasın ki önünde ki koca geleceğin yok olmasın...

Kimse senin hayatını değiştirmeyecek, dostum bunu sadece sen yapabilirsin.
Bunu ebeveynlerimden sık sık duyuyorum ve emin ol hiçbir etki yaratmıyor bende. :(
En azından Meslek Lisesi'ne giderek meslek öğrenebilirsiniz. Bu kafayla akademik başarı sağlamanız zor.
Anadolu Lisesine gidebiliyorum adrese dayalı yerleştirme ile.
Sayıları seversin resim çizdirirler, hikaye yazdırırlar. Tarih seversin sayılarla uğraşırsın, elementlerle uğraşırsın. Gram ilgin olmayan bir derse çalışmak zorundasın ki önünde ki koca geleceğin yok olmasın...
Garip sistem.
Peki eğitimsel olarak bir şeyler hedefliyor musun? Ne bileyim, üniversite falan? Yoksa meslek olarak mı bir hedefin var? Hangisi daha ağır basıyor?
Hedefim yok diyorum ama yazılım, programcılık falan yapmayı seviyorum. Mesleği de olduğu için yapmak isterim.
Matematik istediği için önemsemiyorum artık. Bıraktım yani. Üniversite okurum isterim zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı