1 yılım çöp oluyor

• Konuyu başlatan 463895
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 50
  • Görüntüleme 5.206
İstek en önemlisi. Olması lazım.
Bazen böyle gerçekten ders yapıyorum, 1 saat sonra etkisi gidiyor. Bir bakıyorum telefon elimde.

Hocam ilk bir hafta zorlanırsın bir ağırlık çöker ama daha sonra çalıştıkça çalışmak istersin konuları bitirmenin verdiği zevk ile kendini durduramazsın ama tabii sınav bitince geri eski haline döndüğün zaman ders çalışma isteği yine biter🙂 sen kendine bir çalışma programı yap.

Geççen sene girdim LGS'ye açıkçası şöyle söyleyeyim girdiğin sınavın denemelerle alakası yok :) girdiğin sınavın sayısal soruları senin seviyene uygun değil
Ben sözeli genel 1 yanlış ile kapattım fakat sadece sayısaldan 13 yanlış 7 boş yaptım ve Anadolu lisesine yerleştim günlük 5-6 saat çalışıyordum son 3 ay.

Bak kötü örnek olmak istemem ama LGS'ye 1 gram bile çalışma değmez ben çalıştım ama şu anda o kadar pişmanım ki.
Ne için pişmansınız, ben çalıştım ve pişman değilim. Şu an derslerime odaklanacak durumda olmasam da, kendimi mutsuz görsem de daha sonra yeterli motivasyonu elde ettiğimde çalışıp sonucunu elde edebileceğim ve sosyal açıdan aktif bir yere geldim. Buraya gelmek de hiç kolay olmadı doğrusu. Ziyadesiyle çalıştım ve ter döktüm ancak 8. Sınıfta zaten yapabileceğim daha iyi bir şey yoktu. LGS'ye çalışmayı yılı heba etmek olarak görmek büyük bir hata. Heba etmeyip ne yapacaksınız? Bilgisayar oyunları mı iyi değerlendirme şeklidir? Bir spor dalıyla yahut sanatla vs. ilgileniyorsanız kesinlikle zaten ona devam edin. Mühendisler geleceğin teknik elemanlarından farksız olacak. Spor ve Sanat daha iyi bir gelecek vadediyor bana kalırsa.

Yani eğer daha önemli, kendinizi geliştirmeye yönelik bir uğraşınız yoksa sınava bir şekilde kendinizi odaklamalısınız. Alıştığınız zaman ders çalışmak da buhranlı bir günden kolay bir kaçış haline gelebilir. Sizi bu sene çalışıp elde ettiğiniz sonuç sonraları epey mutlu edecek, iyi ki yapmışım diyeceksiniz. İstanbul'un sayılı okullarından İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş, Galatasaray, Cağaloğlu, Çapa, Atatürk Fen gibilerinin avantajları saymakla bitmez. Beklenti ve hedeflerinize göre size sağlayacakları değişir.

Bir de geleceğe baktığınızda hiç umudunuzun, lüks bir yaşam isteğinizin olmadığına emin misiniz? Siz de o çok beğendiğiniz restoranın önünde Valesinden anahtarlarını aldığınız Lüks arabanıza binip sevdiğiniz eşinizle harikulade evinize, çocuklarınızın yanına gitmeyi istemez misiniz, kim istemez ki?
Geççen sene girdim LGS'ye açıkçası şöyle söyleyeyim girdiğin sınavın denemelerle alakası yok :) girdiğin sınavın sayısal soruları senin seviyene uygun değil
Ben sözeli genel 1 yanlış ile kapattım fakat sadece sayısaldan 13 yanlış 7 boş yaptım ve Anadolu lisesine yerleştim günlük 5-6 saat çalışıyordum son 3 ay.
Sizin çalıştığınız kaynağa bağlı bir durum. Aksine benim önüme gelen sınav çözdüğüm denemelere göre epey basitti. Sözel zaten tamamı doğruydu. Sayısalda birini yanlış kodlayarak diğerini dikkatsizlikle olmak üzere 2 Matematik yanlışı yaptım. Yine de sonucumdan gayet memnunum.

Ne için pişmansınız, ben çalıştım ve pişman değilim. Şu an derslerime odaklanacak durumda olmasam da, kendimi mutsuz görsem de daha sonra yeterli motivasyonu elde ettiğimde çalışıp sonucunu elde edebileceğim ve sosyal açıdan aktif bir yere geldim. Buraya gelmek de hiç kolay olmadı doğrusu. Ziyadesiyle çalıştım ve ter döktüm ancak 8. sınıfta zaten yapabileceğim daha iyi bir şey yoktu. LGS'ye çalışmayı yılı heba etmek olarak görmek büyük bir hata. Heba etmeyip ne yapacaksınız? Bilgisayar oyunları mı iyi değerlendirme şeklidir? Bir spor dalıyla yahut sanatla vs. ilgileniyorsanız kesinlikle zaten ona devam edin. Mühendisler geleceğin teknik elemanlarından farksız olacak. Spor ve sanat daha iyi bir gelecek vadediyor bana kalırsa.

Yani eğer daha önemli, kendinizi geliştirmeye yönelik bir uğraşınız yoksa sınava bir şekilde kendinizi odaklamalısınız. Alıştığınız zaman ders çalışmak da buhranlı bir günden kolay bir kaçış haline gelebilir. Sizi bu sene çalışıp elde ettiğiniz sonuç sonraları epey mutlu edecek, iyi ki yapmışım diyeceksiniz. İstanbul'un sayılı okullarından İstanbul erkek lisesi, kabataş, Galatasaray, cağaloğlu, çapa, Atatürk fen gibilerinin avantajları saymakla bitmez. Beklenti ve hedeflerinize göre size sağlayacakları değişir.

Bir de geleceğe baktığınızda hiç umudunuzun, lüks bir yaşam isteğinizin olmadığına emin misiniz? Siz de o çok beğendiğiniz restoranın önünde valesinden anahtarlarını aldığınız lüks arabanıza binip sevdiğiniz eşinizle harikulade evinize, çocuklarınızın yanına gitmeyi istemez misiniz, kim istemez ki?

Sizin çalıştığınız kaynağa bağlı bir durum. Aksine benim önüme gelen sınav çözdüğüm denemelere göre epey basitti. Sözel zaten tamamı doğruydu. Sayısalda birini yanlış kodlayarak diğerini dikkatsizlikle olmak üzere 2 matematik yanlışı yaptım. Yine de sonucumdan gayet memnunum.

Bu dediğinizi yapmanız için ya Ultra zeka olmanız gerek ya da tüm gününüzü derse ayrıan biri olmalısınız. Günlük 2 deneme çözüyordum bireysel değil kurumsal 420 460 hatta 472 puanı bile gördüm fakat sınav puanım 374 geldi fen bilimlerinde kodlama hatası yaptım 2 yanlışım vardı 6 yanlış geldi beni bitiren matematikti ve matematiğin YKS seviyesinde olduğunu uzmanlar açıkladı zaten.

Aslında sistem garip değil. Bir yere kadar böyle olması gerekiyor. Ancak mesela Lise 11'de alanlar ayrılabilir. Niye böyle bir sistem yok onu anlamıyorum fakat henüz ne istediğini bilmeyen ergenlere net bir alan seçimi yaptırmak büyük bir çoğunluğunun geleceğine kıymak olurdu. Temelini vermesi gerekiyor bir yere kadar her alanın. Müfredatlar pek güzel hazırlanmamış olabilir ancak biraz da görmezden gelmek lazım bir şeyler başarabilmek için.

Hayatı henüz bırakmaya karar vermediysen sevdiğinin peşinden koşmalısın. Çalışmayıp yatmak uzun vadede yalnızca pişmanlık getirir sana. Kendini biraz zorlamalısın maalesef. Programlamadan hoşlandığını söylemişsin, bu çok güzel. Yazılım Mühendisliği okuyup diploma sahibi olursan ve donanımlı olduğunu kanıtlarsan seni epey mutlu eder aslında.

Sistem kötü demekle bitmiyor maalesef. Birilerinin realist bir bakış açısıyla sana doğruları söylemesi lazım. Ayak uydurmayı, tahammül etmeyi bilmeden dik durmanın imkanı yok. Açıkçası çalışan yapıyor ancak çalışmak çoğumuza zor geldiği için yalnızca kesimin yarısından azı başarılı sayılır.
Bu dediğinizi yapmanız için ya Ultra zeka olmanız gerek ya da tüm gününüzü derse ayrıan biri olmalısınız. Günlük 2 deneme çözüyordum bireysel değil kurumsal 420 460 hatta 472 puanı bile gördüm fakat sınav puanım 374 geldi fen bilimlerinde kodlama hatası yaptım 2 yanlışım vardı 6 yanlış geldi beni bitiren matematikti ve matematiğin YKS seviyesinde olduğunu uzmanlar açıkladı zaten.
Kendinizi bu şekilde avutamazsınız. Yapan insanlar muhakkak oluyor. Ondan önceki senelerde de sınav zordu, bundan sonraki senelerde de zor olacak çünkü bu sınav en iyiyi, ortalama ve kötüyü ayırmakla mükellef bir sınav. Ben de ziyadesiyle çalıştım, verimli ve doğru çalıştım gayet kayda değer bir başarı elde ettim. Sınav da beklediğimden kolaydı. Daha zor denemeler çözdüğüm oldu. Kurum denemelerinin çoğunu tam yapıyordum. Basit denemeler yapıyorlardı. Sanırım Argon serisi denemeleri vardı Arı yayınlarının. Sene başında Kurum içerisinde onları çözünce az çok nasıl bir matematikle karşılaşacağım hakkında kafamda bir fikir oluştu. Ona göre çalıştım. Soru tiplerinin çoğuna hakimdim. Okuduğumu da gayet iyi anlıyordum, iyi de bir sonuç elde ettim. Sancılı bir dönemdi lakin sonucu beni gayet memnun etti. Yeni Nesil Soru kitaplarında bazen 200-300 soru oluyordu, bir günde bir kitaptan fazlasını çözdüğümü de hatırlarım.

Son düzenleme:
Aslında sistem garip değil. Bir yere kadar böyle olması gerekiyor. Ancak mesela lise 11'de alanlar ayrılabilir. Niye böyle bir sistem yok onu anlamıyorum fakat henüz ne istediğini bilmeyen ergenlere net bir alan seçimi yaptırmak büyük birçoğunluğunun geleceğine kıymak olurdu. Temelini vermesi gerekiyor bir yere kadar her alanın. Müfredatlar pek güzel hazırlanmamış olabilir ancak biraz da görmezden gelmek lazım bir şeyler başarabilmek için.

Hayatı henüz bırakmaya karar vermediysen sevdiğinin peşinden koşmalısın. Çalışmayıp yatmak uzun vadede yalnızca pişmanlık getirir sana. Kendini biraz zorlamalısın maalesef. Programlamadan hoşlandığını söylemişsin, bu çok güzel. Yazılım mühendisliği okuyup diploma sahibi olursan ve donanımlı olduğunu kanıtlarsan seni epey mutlu eder aslında.

Sistem kötü demekle bitmiyor maalesef. Birilerinin realist bir bakış açısıyla sana doğruları söylemesi lazım. Ayak uydurmayı, tahammül etmeyi bilmeden dik durmanın imkanı yok. Açıkçası çalışan yapıyor ancak çalışmak çoğumuza zor geldiği için yalnızca kesimin yarısından azı başarılı sayılır.

Kendinizi bu şekilde avutamazsınız. Yapan insanlar muhakkak oluyor. Ondan önceki senelerde de sınav zordu, bundan sonraki senelerde de zor olacak çünkü bu sınav en iyiyi, ortalama ve kötüyü ayırmakla mükellef bir sınav. Ben de ziyadesiyle çalıştım, verimli ve doğru çalıştım gayet kayda değer bir başarı elde ettim. Sınav da beklediğimden kolaydı. Daha zor denemeler çözdüğüm oldu. Kurum denemelerinin çoğunu tam yapıyordum. Basit denemeler yapıyorlardı. Sanırım argon serisi denemeleri vardı arı yayınlarının. Sene başında kurum içerisinde onları çözünce az çok nasıl bir matematikle karşılaşacağım hakkında kafamda bir fikir oluştu. Ona göre çalıştım. Soru tiplerinin çoğuna hakimdim. Okuduğumu da gayet iyi anlıyordum, iyi de bir sonuç elde ettim. Sancılı bir dönemdi lakin sonucu beni gayet memnun etti. Yeni nesil soru kitaplarında bazen 200-300 soru oluyordu, bir günde bir kitaptan fazlasını çözdüğümü de hatırlarım.

Tamam işte hocam bu normal bir çalışma değil sosyal hayatı yok eder çalıştığım bilgilerin hiçbiri meslek hayatımda bir işe yaramaz sizin yaptığınız yanlış demiyorum ama normalde değil dediğim kendimi avutma şeklide değil her şey okumakla olmuyor beceride lazım liseyi açıktan okuyan ve sanayide çalışan biri senden benden 5 yıl önce para kazanmaya başlar sonra atıyorum doktor olursun yine senden çok kazanır sistem garip yaşıtlarım Almanya'da seçtikleri meslek hakkında staj yapıyorlar ben gelmiş iikii bilinmeyenli denklem şööyledir gibi saçma salak bilgilerle kafamı dolduruyorum bunlar temel eğitim daha lise için ileride fonksiyonlar car curt.

Tamam işte hocam bu normal bir çalışma değil sosyal hayatı yok eder çalıştığım bilgilerin hiçbiri meslek hayatımda bir işe yaramaz sizin yaptığınız yanlış demiyorum ama normalde değil dediğim kendimi avutma şeklide değil her şey okumakla olmuyor beceride lazım liseyi açıktan okuyan ve sanayide çalışan biri senden benden 5 yıl önce para kazanmaya başlar sonra atıyorum doktor olursun yine senden çok kazanır sistem garip yaşıtlarım Almanya'da seçtikleri meslek hakkında staj yapıyorlar ben gelmiş iikii bilinmeyenli denklem şööyledir gibi saçma salak bilgilerle kafamı dolduruyorum bunlar temel eğitim daha lise için ileride fonksiyonlar car curt.
Haklısın ancak bazen bu tarz fedakarlıklar yapman gerekir kendini ileri taşımak için. Ayrıca sanayide çalışan isterse daha çok kazansın sanayi çalışanıdır ancak Doktor olmanın bir prestiji vardır. Paradan ve hayatından ödün vermen gerekir belki de ancak bunun karşılığını Doktor olmanın verdiği prestijle alabilirsin. İdeallerine bağlı tamamen. Prestijli bir meslek sahibi olmayı, saygı duymayı umursamıyorsan tabii ki sanayide de çalışabilirsin. Maalesef yaşam standartlarımız diğer ülkelerdeki akranlarımıza göre pek iyi sayılmaz ancak bu sıkı bir çalışmayla sıyrılamayacağımız anlamına gelmiyor. Sıkı çalışmayı seçmemek de bir kabahat değil, sizin seçimlerinize bağlı.

Haklısın ancak bazen bu tarz fedakarlıklar yapman gerekir kendini ileri taşımak için. Ayrıca sanayide çalışan isterse daha çok kazansın sanayi çalışanıdır ancak doktor olmanın bir prestiji vardır. Paradan ve hayatından ödün vermen gerekir belki de ancak bunun karşılığını doktor olmanın verdiği prestijle alabilirsin. İdeallerine bağlı tamamen. Prestijli bir meslek sahibi olmayı, saygı duymayı umursamıyorsan tabii ki sanayide de çalışabilirsin. Maalesef yaşam standartlarımız diğer ülkelerdeki akranlarımıza göre pek iyi sayılmaz ancak bu sıkı bir çalışmayla sıyrılamayacağımız anlamına gelmiyor. Sıkı çalışmayı seçmemek de bir kabahat değil, sizin seçimlerinize bağlı.

Kabahat değil zaten aksi halde üstün bir başarı örneği fakat herkes bunu yapmak zorunda değil developer olmak istiyorum ve haftada sadece 2 saat kodlama dersi alabiliyorum saçma değil mi?

Arkadaşlar LGS senesi ve her şeyin farkındayım, ne yapmam/yapmamam gerek vs. vs.
Ders çalışmak istemiyorum. Aklım sürekli başka yerlerde. Matematik notlarım 50-60'larda geziyor.
Hedefim yok kısacası. Takılıyorum öyle.
Üzüldüğüm şey ailem sürekli ben öğreneyim diye dershaneye para ödüyor. Ben dedim istemiyorum falan ama onlar gideceksin diyor.
Böyle her ailen yaptığı alıştığımız konuşmalar, okuyacaksın işin olacak falan. Ciddiye de alamıyorum yani.
Bana kalsa OBP ile gitsem yeter.
Örnek olarak yarın İnkılap sınavı var. Ben 1 dakika çalışmadım.
Canim dostum benim, ya sinavlar ya LGS. Iyi bir gelecekteki kucuk ama onemli bir adim icin iki yoldan birini secmen gerekiyor. OBP'yi yuksek tutmak icin yazililara calis bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı