1 yıllık HDD sağlığı %9

Hard disk 10000 saatte bozulacak diye bir şey yok. Yeniler daha cabuk bozuluyor diyorlar ama 20000 gorenler olur gene de. Benimki 2010 piyasaya cikisli herhal 5 yilda 13000 saat oldu.

Benimki 66000 saatte ama hala bozuk sector bile yok. Okuma yazma hızları 100 MB civarı :D.

Eki Görüntüle 1000907

Arkadaşlar başlatma-durdurma sayısına bakın. 500 gün kullanmış. Birinde bile 1000'lerde falan. Bir de normalde HDD'lerin ömrü 4 ile 6 yıl değil mi? Bir de 10000 saat, benim HDD 7600 saat çalışmış. Şaşırdım doğrusu. Sabaha kadar açık bıraktığımda yok. 1 yıl oldu alalı bu laptopu. Art arda çok fazla konu açtım. Üzgünüm doğrusu ama çok bu işleri bilmiyorum. Sormam gerekiyor. Bir de Technopat Sosyal gerçekten harika! Her soruna cevap veriliyor 5 dk içinde.:D

Hocam SSD mi kullanıyorsunuz yoksa HDD mi?

Daha okumadan su SSD olduğunu anladım ama marka vermemişsiniz üzdü, su mu markası? O zaman doğal. Ha bir de SSD'niz çok dolu kullandıysanız da olabilir.

Hocam çok pardon şimdi koydum bakabilirsiniz HDD bu arada.
Benimki 66000 saatte ama hala bozuk sector bile yok. Okuma yazma hızları 100 MB civarı :D.

Hocam SSD mi kullanıyorsunuz yoksa HDD mi?

HDD.
SSD'lerde bildiğim kadarıyla bad sector olmuyordu.
Duvara falan mı fırlattınız, ne yaptınız?

Hocam HDD bu ama komikmiş duvara fırlatmak :D
HDD ise bad sector olma ihtimali var.

Hocam 1248 tane badsector var.
Benim kafam karıştı. SSD'ler ile HDD'leri mi kıyaslıyorsunuz, yanlış mı yazdınız, yoksa karıştı mı?
Bu arada o disk hakkın rahmetine kavuşmuş gibi hocam.

Evet hocam ben şeyi merak ettim hocam başlatma durdurma sayısı 20000'lerde yani 500gün bile çalışmamış ve ben durmadan laptopun açma kapama tuşuna 20000 kez tıklamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı