1 yıllık SSD 4 yıllık SSD'den 3 kat daha fazla sağlık kaybediyor

• Konuyu başlatan Pxn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 315

Pxn

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Meslek
Paylaşımlı Scooter
SSD veya HDD modeli
AS340 120 GB, Toshiba 500gb, Exceria G2 1TB
8 Mayıs 2023 yanı 363 gün önce Kioxia G2 1TB M.2 SSD aldım, şu an sağlık durumu %93 ve soğutucu ile kullanıyorum.
Fakat 2019'da aldığım Apacer AS340 120GB SSD'de ise sağlık durumu %85.
Geçen aylarda Kioxia sağlığı %95 civarı idi, ve bunu zararsız gördüğüm için endişelenmedim. Ama şimdi bir sorun var gibi.
Son 3-4 aydır okuma-yazma'da yapmıyorum, gerçekten merak ediyorum nasıl bu kadar hızlı düşebildiğini?

k1.PNG

a1.PNG

t1.PNG

Kioxialar böyle malesef hızlı eriyorlar. Ben de Exceria G2 1 TB kullanıyorum bende de durum böyle.

SSD'lerin sağlık yüzdesi genelde TBW garantisine oranla yazılmış veri ile paralel azalır. Söz gelimi 400 TBW garantisi varsa ve sen 20 TB veri yazdıysan sağlığı -%5 yani %95 olarak gösterecektir. Firmware içine nasıl ayar çektilerse sen veri yazdıkça yavaş yavaş o sayıyı da düşürüyor. Kioxia Exceria modelleri genel olarak muadil modellere göre düşük TBW garantisi verdikleri için bu gözlenen oran çabuk eksiliyor.

Olaya bir de şu yönden bak, bir yılda sadece %7 düşmüş. Başına başka bir iş gelmezse 13 yıl sonra TBW garantisini anca doldurmuş olacaksın.

Bu arada birebir aynı modeli 10 aydır kullanıyorum. 4.29 TB yazılmış ve %99 sağlık gösteriyor. Kendisi ikinci diskim olduğu için fazla yıpranmadı. Evvelki ay aldığım Exceria Pro yıl sonuna onu yakalar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı