Bazı ürünleri iyi dediğiniz ürünlerin Abra ve diğer alt serilere göre malzeme kalitesi daha iyi olabilir ancak bu fason mal olduğu gerçeğini değiştirmez. Sorun çıkarsa müşteri hizmetleri ve servis ile iyice bir uğraşacağını unutmasın alacak arkadaş.Yanlış model attım şimdi doğru Monster modelini attım. Excalibur çöp ama Monster bazı ürünleri kötü bazı modelleri iyi bir marka.
Aylardır Monster, Excalibur sevdalılarıyla uğraştım. Excalibur'a direk çöp diyip, Monster'ın bazı modelleri iyi diyene de ilk kez rastlıyorum. İkisi de Çin'de merdiven altı ve en ucuz malzemeler kullanılarak maliyet minimuma çekilip üretiliyor. Ardından Türkiye'ye getirtiliyor ve Excalibur, Casper, Monster logoları basılıyor.
Ürün bazlı gitmek isterseniz direk örnek verebilirim. Bir arkadaşım Monster bir bilgisayar aldı. Almadan önce "alma, başını ağrıtır" diye sitem ettiysem de dinlemedi. Herhalde markanın reklamlarına ve cazibesine takıldı. 1 ay geçti beni bilgisayar çok ısınıyor napabilirim diye aradı. Servise verdi, kullanıcı hatası dediler 1000 TL fatura çıkarttılar.
İki arkadaşım Excalibur G serisi laptop aldılar. İkisine de yine sitem ettim. "Almayın Excalibur, 1-2 bin gözden çıkarın Asus, MSI, Acer alın" dedim. İki cihazda da aldıktan 2 ay sonra pil sorunu çıktı. Nasıl bir sorun derseniz, birinde cihazı prizden sökünce 2 dk dayanıp kapanıyor. O arkadaşım garantiye yolladı bilgisayarı. Kullanıcı hatası dediler, 2000 TL masraf çıkarttılar. Dava açtılar şuan hala uğraşıyorlar. Diğeri de fişten sökünce 2-3 dk ya kapanıyor. Uğraşmak istemediği için vermedi servise. Fişe takılı kullanmak zorunda şuan.
2-3 bin tl az para verip teneke almaktansa o parayı gözden çıkarıp Asus, Msi gibi kaliteli markaların tercih edilmesinden yanayım.