10.000₺ bütçeyle RTX 3060 Ti veya RTX 3070'li sistem tavsiyesi

Eki Görüntüle 808547

Tavsiyelerin neticesinde sistemi bu şekilde 10.900₺'ye satın aldım. Hatalı bir şey var mı acaba?
Ventus modeli ekran kartını beğenmiyorum. Fazla ısınıyor. Hayırlı uğurlu olsun hocam. Kendiniz toplasaydınız daha iyi olurdu. Daha iyi bir sistem dizilebilirdi ama bu sistemde sizi üzmeyecektir. İyi günlerde kullanın..

Kendim toplasam da şu an stoklar yüzünden ya ürünü bulunmuyor ya da bulunanlar da toplamda bununla aynı bütçeye denk geliyor. Ocak ayında Asgari ücret zammı ve yeni stoklar yüzünden en az %10 toplu zam gelecek ürünlere. Bu arada gerçekten dediğiniz kadar performans farkı hissedeceğim bir model mi bu Ventus?

Performans farkı hissetmessiniz.Belki biraz ısınma sorunu olur ama SS tier kartlar almaya gerek yok bunun içinde .Bunu düşünmeyin güzel bir sistem almışsınız hayırlı olsun.

Ufak bir araştırma sonucunda edindiğim bilgilere göre aralarında üç temel fark var.

1-Gaming X modelinde RGB varken, Ventus modelinde RGB desteği bulunmuyor.
2-Overclok farkı (Temel hız: 1410Mhz) Gaming X modeli 1830Mhz ile geliyorken Ventus fabrika çıkışlı olarak sadece 30Mhz OC'li (1440Mhz) geliyor ancak 1695Mhz'e kadar OC destekliyor.
3-Ventus'un PCB'si (baskı devre kartı) Gaming X modelinden daha kısa haliyle soğutma performansı daha düşük.

Performans sıkıntı yaşamazsın hocam. Bir tık daha fazla ısınır. Sıkıntı olmaz.
Sipariş etmiş olsam da iletişim üzerinden ekran kartı için değişim talebinde bulundum. Eğer fiyat farkı 500₺ civarında olursa değişim yapmayı düşünüyorum. Ürün (Gaming X Trio) şu an stoklarında yok ama gelene kadar beklerim ya da bir şekilde temin ederler zaten. Toplam 11.400₺ fiyatına denk geliyor sistem. Dikkat etmemem tamamen benim hatam. İlginiz için teşekkür ederim.

Sipariş etmiş olsam da iletişim üzerinden ekran kartı için değişim talebinde bulundum. Eğer fiyat farkı 500₺ civarında olursa değişim yapmayı düşünüyorum. Ürün (Gaming X Trio) şu an stoklarında yok ama gelene kadar beklerim ya da bir şekilde temin ederler zaten. Toplam 11.400₺ fiyatına denk geliyor sistem. Dikkat etmemem tamamen benim hatam.
Hocam 500 TL farka değmez.

Bu şekilde almanızı öneririm. 500 TL fark vermeye değmeyecek.

Ben hala iptal edip kendiniz toplamanız taraftarıyım. Yine tercih sizin.

Hocam 500 TL farka değmez.

Bu şekilde almanızı öneririm. 500 TL fark vermeye değmeyecek.

Ben hala iptal edip kendiniz toplamanız taraftarıyım. Yine tercih sizin.
Öncelikle ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Sizi de uğraştırıyorum hocam, açıkçası sistemi kız arkadaşımın erkek kardeşi için alıyoruz. Kendisi ile aramda fiziksel olarak 800km mesafe farkı var. Ailesi de normalde Vatan, MediaMarkt, Teknosa dışından alışveriş yapmaya asla sıcak bakmayan insanlar. Zaten internet üzerinden hazır sistem almayı dahi zor bela ikna edebildik. Şu an stoklar hiç stabil değil. Ürünlere de ocak itibariyle zam geleceği için bir an önce alınması taraftarıyım. Daha diğer kardeşi için de 10.000₺ bütçe ile laptop alınacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı