10.000 dil sıralaması ile bölüm önerisi

shortcircuit

Femtopat
Makaleler
2
Daha fazla  
TYT sıralamam 162.000 civarında geldi, dil sıralamam da 10.000 civarında. Asıl amacım dil okumak değil lakin yine de seçeneklerimi değerlendirebilmek adına araştırma yapıyorum. Bu sıralama kapsamında önerdiğiniz bölümler ve üniversiteler var mı?

Dilde imkanlar biraz kısıtlı. Muhtemelen dil öğrencisi değilsiniz, sayısal ya da eşit ağırlık öğrencisisiniz. İkisinden birisi. Edebiyat, öğretmenlik gibi bölümler; sizi boğar diye düşünüyorum. Tercümanlığa bakabilirsiniz isterseniz.

Dostum dilde ya edebiyat ya tercümanlık ya da öğretmenlik okursun. İngilizcen iyi değilse matematikle yaptıysan sıralamayı dil yazma, ama İngilizcen iyiyse hiçbir şekilde işsiz kalmazsın yüksek maaşlarla iş bulursun memurda olmak istersen öğretmenliğe yönelirsin.

Dilde imkanlar biraz kısıtlı. Muhtemelen dil öğrencisi değilsiniz, sayısal ya da eşit ağırlık öğrencisisiniz. İkisinden birisi. Edebiyat, öğretmenlik gibi bölümler; sizi boğar diye düşünüyorum. Tercümanlığa bakabilirsiniz isterseniz.
Bir tane daha konu açmıştım, orada da TYT'den bahsediyordum. Sayısal öğrencisiyim fakat dil sonucum da iyi geldi, hali hazırda B2 sertifikam var ama yine de sonuç fena değilken dil bölümünü de sorayım dedim. Asıl amacım mühendis olmaktan ziyade teknisyen olmak (mühendisliğe el verişli olduğumu düşünmüyorum) bu yüzden 2 yıllık Otomativ Teknolojisi/Gemi Makineleri İşletmeciliği bölümlerinden ilerleyip o alanda çalışmayı düşünüyorum. Ek olarak belirteyim; edebiyatla aram kötü değildir, ara sıra İngilizce roman kitapları okurum fakat dil edebiyat bölümünün ne kadar ağır olduğunu bilmiyorum.

Bir tane daha konu açmıştım, orada da TYT'den bahsediyordum. Sayısal öğrencisiyim fakat dil sonucum da iyi geldi, halihazırda B2 sertifikam var fakat yine de sonuç fena değilken dil bölümünü de sorayım dedim. Asıl amacım mühendis olmaktan ziyade teknisyen olmak (mühendisliğe el verişli olduğumu düşünmüyorum) bu yüzden 2 yıllık otomativ Teknolojisi/Gemi makineleri işletmeciliği bölümlerinden ilerleyip o alanda çalışmayı düşünüyorum.

Şu an beyaz yakadan ve memurdan çok kazanan tek taraf ustalar teknisyen olup ileride üretim müdür, usta vs. olabilirsin teknik bilgin varsa çok güzel maaşlara iş bulursun şirketler sana ev, araba teklif eder.

@shortcircuit, B2 sertifika, hangi sertifika acaba? TOEFL gibi sınavlardan aldığınız sertifika mı? Bu arada teknisyen olma imkanınız varsa ona yoğunlaşıp dil kasmanızı tavsiye ederim.

@shortcircuit, B2 sertifika, hangi sertifika acaba? TOEFL gibi sınavlardan aldığınız sertifika mı? Bu arada teknisyen olma imkanınız varsa ona yoğunlaşıp dil kasmanızı tavsiye ederim.
Hayır henüz o sınavlara girmedim fakat yabancı dil kursundan aldığım bir B2 sertifikası, muhtemelen çok ciddiye alınacak bir belge değildir ama ekleyeyim dedim.

Evet teknisyen olmaya daha yatkınım (sayısal sıralamam yüksek olmasa da 102.000 civarında geldi fakat dediğim gibi mühendislikten ilerlemeyi düşünmüyorum), o yüzden de 2 yıllık bölümlerden ilerleyip oradan sonrasında da iş dünyasına geçmeyi hedefledim. Olur da fikir değişikliği olursa da DGS üzerinden 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilirim (ki bu durumun ne kadar zor olduğunun bilincindeyim, çoğu zaman 2 + 4 yıl okumak durumda kalınıyor ve DGS kontenjanları oldukça düşük ama yeterince çalışılırsa oluyor).

Yani dediğiniz gibi aslında o şekilde bir planım var, dilimi ilerletip daha resmi ciddiyeti olan İngilizce/başka bir dil sertifikalarına yönelebilirim.

Hocamın dediği gibi teknik alanda bilginiz yüksek olursa ve biraz da dil eklerseniz yurtdışındaki şirketler sizi havada kapar, çünkü Türkiye'de teknisyenlerin bilgileri yurt dışına göre çok daha yüksektir, yurt dışında bir sistem olduğu için herkes kendi alanını bilir ama bizde her alanda bilgin olabilir. Teknik tarafa yoğunlaş dil ekle hayatın kurtulsun.

Hocamın dediği gibi teknik alanda bilginiz yüksek olursa ve biraz da dil eklerseniz yurtdışındaki şirketler sizi havada kapar, çünkü Türkiye'de teknisyenlerin bilgileri yurt dışına göre çok daha yüksektir, yurt dışında bir sistem olduğu için herkes kendi alanını bilir ama bizde her alanda bilgin olabilir. Teknik tarafa yoğunlaş dil ekle hayatın kurtulsun.
Teşekkür ederim önerileriniz için, peki bu sıralama kapmasında (162 bin) tahminen girebileceğim bölüm (önlisans)-üniversite konusunda da tavsiyeleriniz var mıdır?

Teşekkür ederim önerileriniz için, peki bu sıralama kapmasında tahminen girebileceğim bölüm-üniversite konusunda da tavsiyeleriniz var mıdır?

Bölüm ve üniversitenin hiçbir önemi yok, okurken git bir fabrikaya (üretimi yapan) çalışmaya başla her alana girmeye çalış, sadece servisçi, üretimci olma, her alana el at öğrenmeye çalış gerisi kendiliğinden gelir zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı