10.000 TL altı 2K monitör tavsiyesi

POLO_R

Hectopat
Sonunda PC alacağım 1 1,5 ay içerisinde alacağım sistemi buldum ama monitör işini bir türlü denklestiremedim. Monitorden anlamıyorum. Her yerden farklı bir söz çıkıyor şu an düşündüğüm birkaç model var.
Lenovo Legion R27QE.
Dell G2724D.
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A.
ASUS ROG STRIX XG27acs.
Odyssey G65B.
MSI G274QPF e2.

Memnuniyet açısından Lenovo Dell ASUS gayet iyi yorumları fakat ASUS renk ile ilgili az mı neymiş ve parlaklığı azmış. Dell paneli değişmiş gibi şeyler duydum ASUS ROG STRIX bütçeyi biraz aşıyor ama onda da belli kesim şikayetçi G65B genel şikayet var. Yarısı memnun yarısı şikayetçi gibi o yüzden en aşağı koydum ama sağlam denk gelirse aralarında en iyisi fakat bütçeyi çok aşıyor. Öğrenci indirimi vs devam ediyorsa düşünürüm MSI ise yine belli kesim şikayetçi aralarında MSI da daha fazla şikayet var. O yuzden en alta koydum sizce hangisini alayım? IPS siyah altında çok mu kötüdür korku oyunları vs oynayacağım için renklerin gerçek olması gerekiyor. O yüzden G65B tarafındayım ama o da pahalı ve çoğu sorunlu onereceginiz başka monitorlere açığım. 2K zorunlu 144Hz üstü bir şey istiyorum önerileriniz nedir?

G65B en iyi secenegin. Olu pixel sikayetleri artmisti sadece, Samsung sorun cikartmadan iade ve degisim yapiyor.

Sonunda PC alacağım 1 1,5 ay içerisinde alacağım sistemi buldum ama monitör işini bir türlü denklestiremedim. Monitorden anlamıyorum. Her yerden farklı bir söz çıkıyor şu an düşündüğüm birkaç model var.
Lenovo Legion R27QE.
Dell G2724D.
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A.
ASUS ROG STRIX XG27acs.
Odyssey G65B.
MSI G274QPF e2.

Memnuniyet açısından Lenovo Dell ASUS gayet iyi yorumları fakat ASUS renk ile ilgili az mı neymiş ve parlaklığı azmış. Dell paneli değişmiş gibi şeyler duydum ASUS ROG STRIX bütçeyi biraz aşıyor ama onda da belli kesim şikayetçi G65B genel şikayet var. Yarısı memnun yarısı şikayetçi gibi o yüzden en aşağı koydum ama sağlam denk gelirse aralarında en iyisi fakat bütçeyi çok aşıyor. Öğrenci indirimi vs devam ediyorsa düşünürüm MSI ise yine belli kesim şikayetçi aralarında MSI da daha fazla şikayet var. O yuzden en alta koydum sizce hangisini alayım? IPS siyah altında çok mu kötüdür korku oyunları vs oynayacağım için renklerin gerçek olması gerekiyor. O yüzden G65B tarafındayım ama o da pahalı ve çoğu sorunlu onereceginiz başka monitorlere açığım. 2K zorunlu 144Hz üstü bir şey istiyorum önerileriniz nedir?
Eğitim indirimiyle G6 G65B en iyi tercih olur

Bütçeni biraz aşıyor ama g65b kadar olmasa da bu modelde çok güzel.
Hiç alan yok benimde yanaşasım yok

Eğitim indirimiyle G6 G65B en iyi tercih olur
Eğitim indirimi hala var mı birde 18 yaş altı yararlanabiliyor mu ?

Hiç alan yok benimde yanaşasım yok

Eğitim indirimi hala var mı birde 18 yaş altı yararlanabiliyor mu ?

Lise ve universite ogrencileri yararlanabiliyor. Devam ediyor hala evet.

Lise ve universite ogrencileri yararlanabiliyor. Devam ediyor hala evet.

Çok iyi birde bu üründe çok arıza oluyormuş başka konu da gördüm anakart arızasıymış konu linki şu Elektronik: Samsung Odyssey G65B LS32BG652EUXUF 12.498 TL!

Birde bu VA panel ya ips deki gibi siyah ekranda beyazlık olur mu glow up diye isimlendirilen veya ışık sızması görseldeki gibi , ben amoled ekrandaki gibi siyahların simsiyah olmasını istiyorum keşke monitörlerde de amoled olsa

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250725_154047_Chrome.jpg
    Screenshot_20250725_154047_Chrome.jpg
    79,2 KB · Görüntüleme: 20
Çok iyi bir de bu üründe çok arıza oluyormuş başka konu da gördüm anakart arızasıymış konu linki şu Elektronik: Samsung Odyssey G65B LS32BG652EUXUF 12.498 TL!

Bir de bu VA panel ya IPS'deki gibi siyah ekranda beyazlık olur mu glow up diye isimlendirilen veya ışık sızması görseldeki gibi, ben AMOLED ekrandaki gibi siyahların simsiyah olmasını istiyorum keşke monitörlerde de AMOLED olsa.

Kontrasti yuksek oldugu icin siyahlar tam siyaha oldukca yakin. Anakart sorunuda yok. Monitorle alakali olan tek sikayet bir ara olu pixelli monitorlerin artmasiydi. Samsung hem zorluk cikartmiyor hem de şu an o sorun yok diye biliyorum.

Kontrasti yuksek oldugu icin siyahlar tam siyaha oldukca yakin. Anakart sorunuda yok. Monitorle alakali olan tek sikayet bir ara olu pixelli monitorlerin artmasiydi. Samsung hem zorluk cikartmiyor hem de şu an o sorun yok diye biliyorum.
Peki ben pc yi almadan alsam fiyatı artmadan bilgisayar olamadan çalıştırabilir miyim diyelim çalıştırdım nelere bakmam gerekiyor sadece ölü piksel mi buna dair konu linki var mı birde diyelim 1 tane ölü piksel veya başka sorun çıktı uğraştırmadan iade veya değişim alıyor mu iade yaptıktan sonra benim öğrenci indirimi boşa gider mi ? Bilgisayar olmadan monitörü açsam bütün testleri yapabilir miyim ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı