10.000 TL i3 4160 & GT 1030 sisteme yükseltme önerisi

Hocam 9.nesil işlemcili bir sistem toplasam
13 bin TL yapıyor ikinci el RX 580 alsam 16 bin TL filan yapıyor mantıklı olur mu?

İ5 9400f
Gram mantıklı değil, ölü soket merakınızı anlamadım bi türlü. 9400F ile aynı fiyata Ryzen 5 5500 bulursun beya! 16 bin liraya RX 6700 XT'li Ryzen 5 5600'lü sistem toplanır zorlasak!
16 bin lira verip 7 yıllık işlemci kullanmak mantıklı değil asla asla!

Sistem;
i3 4160.
GT 1030.
8x2 DDR3 1600MHz RAM.
500 GB HDD.
240 GB SSD.
250W PSU.

Bu sisteme güzel bir yükseltme yapmak istiyorum, sizce mantıklı bir yükseltme olur mu?

Değişecek parçalar;
i7 4790K (tray)
GTX 1650 Super (ikinci el)
500W MSI PSU (sıfır)

Yaklaşık olarak 7 8 bin TL'lik maliyet oluyor, bütçe maksimum 10 bin TL.

AM4 soket bir sistem topla kafan rahat olsun ileriye dönük.

Sendeki sistemi şu an satsan anca 5K belki eder belki etmez. Tam bütçen ne kadar, kac TL verebilirsin bir bilgisayara? Ona gore toplama önerisi yapayım istersen.

Bidahaki aya monitör alacağım 3K ya yaz gelincede bütçeyi artırırım muhtemelen 15kya filan ekran kartı ikinci el olabilir ama diğer parçaların sıfır olması lazım

Ne kadara gider bu haliyle.

Hocam sizin kullanım durumunuzu bilemeden yorum yapamam ancak bütçenize göre alabileceğiniz en iyi F/P sistem R5 5600 ve RX6600-6700 olur. Günümüzde GT1030 kullananlar bile var ne beklediğinize bağlı. Kardeşimde aynı sistem var ve takır takır her oyunu yüksek grafiklerde oynayabiliyor. 1080p için gayet yeterli ve minimum 3-4 sene Max 6-7 sene kullanılır (bence).

Neden diğer parcalar sıfır anlamadim ama neyse bakarik caresine. 15K'ya toplayayim sana istersen.

İkinci el almak istemiyorum çünkü eskiden ikinci el aldığım ürünlerde pişman olmuşluğum var yani güvenemiyorum

Hocam sizin kullanım durumunuzu bilemeden yorum yapamam ancak bütçenize göre alabileceğiniz en iyi F/P sistem R5 5600 ve RX6600-6700 olur. Günümüzde GT1030 kullananlar bile var ne beklediğinize bağlı. Kardeşimde aynı sistem var ve takır takır her oyunu yüksek grafiklerde oynayabiliyor. 1080p için gayet yeterli ve minimum 3-4 sene Max 6-7 sene kullanılır (bence).
Banada yetiyor aslında sadece işlemci nesili eskidiği için değiştirmek istiyorum belki yeni sistem toplarsam ekran kartı almam bunu takarım 1 sene önce sıfır almıştım gt 1030u

İkinci el almak istemiyorum çünkü eskiden ikinci el aldığım ürünlerde pişman olmuşluğum var yani güvenemiyorum

Banada yetiyor aslında sadece işlemci nesili eskidiği için değiştirmek istiyorum belki yeni sistem toplarsam ekran kartı almam bunu takarım 1 sene önce sıfır almıştım gt 1030u
İşlemci 2. el alınabilir, fiziksel zarar verilmediği sürece kolay kolay bozulmaz cunku. 15K'ya toplayim istersen sana bi PC, linkleri atarim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı