10.000 TL ile PC önerisi

Bütçe
9000TL

Fatleey

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bütçem 8K-10k arasi, ikinci el aileden dolayi alamiyorum, sifir ve GTA V, CS:GO, Valorant gibi oyunlari 90 FPS üzeri oynatsa yeter. Sonradan parçalarını yükseltirim diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ileride parçaları yükseltme yoluna gitme, şimdi 10 bin TL'ye alacağın bilgisayar APU olacak ve ileride parça yükseltmek istediğinde hem darboğaz sorunu olacak hem de fiyatlar çok yükselmiş olacak. Aynı şeyi kendim yaşadım zamanında(2021) 6000 TL'ye R3 3200G sistem almıştım ve şu an satmak istediğimde 5000 TL'ye satabiliyorum. Parça yükseltmek de zor çünkü sistemi komple değiştirmem gerekiyor. Sistem fiyatları da yılbaşına kadar iyice artacak gibi göründüğü için, benim önerim bütçeyi biraz daha yükseltip en azından RX7600'lü ucuz bir sistem al (Ben de 1 haftaya yeni sistem alacağım).

Bence ileride parçaları yükseltme yoluna gitme, şimdi 10 bin TL'ye alacağın bilgisayar APU olacak ve ileride parça yükseltmek istediğinde hem darboğaz sorunu olacak hem de fiyatlar çok yükselmiş olacak. Aynı şeyi kendim yaşadım zamanında(2021) 6000 TL'ye R3 3200G sistem almıştım ve şu an satmak istediğimde 5000 TL'ye satabiliyorum. Parça yükseltmek de zor çünkü sistemi komple değiştirmem gerekiyor. Sistem fiyatları da yılbaşına kadar iyice artacak gibi göründüğü için, benim önerim bütçeyi biraz daha yükseltip en azından RX7600'lü ucuz bir sistem al (ben de 1 haftaya yeni sistem alacağım).

5600 g 5500 ile aynı güçte dostum. 6700 bile alabilir. PSU'yu satıp 650W yeni bir PSU alması lazım tabii.

5600 g 5500 ile aynı güçte dostum. 6700 bile alabilir.

Tamam ama diyelim ki bilgisayarın taksidi önümüzdeki yıl bitti, nasıl bir ekran kartı teknolojisinin çıkacağını bilemeyiz. Adam benim yaşadığımı yaşamasın. APU aldığıma pişmanlık duyuyorum.

Tamam ama diyelim ki bilgisayarın taksidi önümüzdeki yıl bitti, nasıl bir ekran kartı teknolojisinin çıkacağını bilemeyiz.

Adamdaki paraya ancak bu kadar geliyor dost. Bizde biliyoruz ekran kartlı sistem. Bunu alması en mantıklısı. 9000 yazmış zaten 10000 zar zor çıkmış 12K 13K çıkması imkansız.

Monitör dahil mi?

İleride ekran kartı alır yoluna devam edersin.
Monitör dahil değildi ve teşekkürler

Adamdaki paraya ancak bu kadar geliyor dost. Bizde biliyoruz ekran kartlı sistem. Bunu alması en mantıklısı. 9000 yazmış zaten 10000 zar zor çıkmış 12K 13K çıkması imkansız.
12k-13k cikabilmem icin 1 yil yemek yememem lazim ☠️

Bence ileride parçaları yükseltme yoluna gitme, şimdi 10 bin TL'ye alacağın bilgisayar APU olacak ve ileride parça yükseltmek istediğinde hem darboğaz sorunu olacak hem de fiyatlar çok yükselmiş olacak. Aynı şeyi kendim yaşadım zamanında(2021) 6000 TL'ye R3 3200G sistem almıştım ve şu an satmak istediğimde 5000 TL'ye satabiliyorum. Parça yükseltmek de zor çünkü sistemi komple değiştirmem gerekiyor. Sistem fiyatları da yılbaşına kadar iyice artacak gibi göründüğü için, benim önerim bütçeyi biraz daha yükseltip en azından RX7600'lü ucuz bir sistem al (Ben de 1 haftaya yeni sistem alacağım).
eğer apu bir sistem alirsam büyük ihtimal ileri zamanlarda daha iyi bir apu olmayan işlemci takarım o benim için pek büyük bir sorun değil , açıklamaya yazdığım gibi csgo, valo gibi oyunlarda 90 üzeri fps verse yeter, zaten sonradan yükseltme amaçlı alacağım

Dediğim gibi dediğim sistemi alın. Zaten rekabetçi oyunlarda 90 üstü veriyor. GTA 5 dede yüksek ayarlar 50 60 alırsın. İlerdede RX 6600 alırsın.
Şuan onu alacağım gibi gözüküyor, tekrardan teşekkürler 🙃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı