Yazılan AnTuTu puanı olursa evet işlemci konusunda fark olur ve zaten Iphone almaya takmışsınız bekleyip 11 alın belki Türkiye'den ilk alanlardan olup hava atarsınız.
Böyle bir şey yok.iPhone XS'in testlerde 11'den hızlı olduğu bir haber başlığı görmüştüm bu yüzden XS önerebilirim.
Türkiye'de bir şeyin fiyatının düştüğüne ben şahit olmadım. O yüzden artık beklemek yerine param olunca direkt alıyorum. Arkadaşım, 2017 Honda Civic'i 80 bine aldı. Şuan sıfır Civic 140 bin lira.Ben olsam iPhone 8 Plus alır geçerim. Hem 4.000₺ cebimde kalır hem de iOS 14'ü de iOS 15'i de alacak bir cihaz almış olurum. iOS 16'ya kadar yolu var. Bu da 3 sene yapar zaten. Bu devirde bu fiyatlarla (aslında vergilerle) telefon almak saçmalık.
Gayet imkanım da var, iPhone 11 Pro Max alacak gücümde var ama 8 Plus'ta devam ediyorum. Kimse kusura bakmasın, Apple ülkemizde dolar 7₺'nin üstüne çıktığında yaptı zammı sonrasında 5.21₺'ye kadar düştüğünde indirim falan yapmadı. Hadi vergileri geçtim adam kazıklamaya çalışıyorlar.
Ne beklentiniz var telefondan? Fotoğrafçı falansanız 11 alın lakin ben normalde sosyal medya kullanıyorum falan diyorsanız bence 8 Plus gayeeet yeterli. Farkettiyseniz 4-5 sene kullanırsınız dedim. 3-4 sene güncellemelerin hepsini alırsınız. Yüksek ihtimal 5. senede güncelleme almayacaktır. 5 sene sonunda zaten telefon yavaşlayacağı için yeni telefon almanız gerekecek.İşte 10k bandını aşarsa gücüm yetmez yoksa tabiki de haklısın o kadar para vermişken 11 Pro Max alınır ama max bütçem 10k diyebilirim. 11 gelirse o fiyata a13 işlemci ile beni 5-6 sene götürür diye düşüyorum 11 e sıcak bakıyorum o yüzden.
Son güncellemeyi 6 ya vermediler seneye 7 ye vermezler sonra 8 eAslında memur adamsın ne işin var iPhone 11 le felan diye düşünüyorlar ama ucuz mal alacak kadar param yok o açıdan bakmıyor kimse
![]()
6S'e verdiler amaEn çokta xs max almayı düşündüm açıkçası ama a13 işlemci farkı ne kadar belli eder kendini bilemiyorum.
Yok yukarıda arkadaşa da söyledim ucuz olsun diye düşük modele kaçıyoruz 2 sene sonra güncelleme gelmez oluyor, batarya ömrü bitiyor yada stabilizasyon sıkıntıları oluyor verdiğimiz para çöp oluyor. 8 Plus alacam 6k verip seneye güncelleme verecekleri bile kesin değil 6 ya bu sene vermediler meselaverdiğim para çöp olsun istemiyorum en az 4-5 sene kafam rahat kullanayım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.