Bu kadar bilgili insan toplanmış sizin için uğraşırken sizin fikrinizden dönmemeniz çok ilginç. Ne diyelim biz önerimizi yaptık, umarız sorunsuz bir şekilde laptopunuzu alır ve sorunsuz bir şekilde devam edersiniz.
@Zakramoreas ben bir bütçe belirttim değil mi 10 bin TL. Burada 1 tane herkesin üzerinde durduğu laptop var o da 10.500 TL. 10 bin TL'nin yanında 500 TL küçük kalıyor fakat daha fazla çıkamıyorum. Onun dışında 10 bin TL altında iki üç laptop önerisi daha var fakat ne bir özelliğinden ya da neyi Monster'dan daha iyi hiçbir belirtme yok. Siz sadece öneri yapıp hiçbir açıklama yapmazsanız benim gibi fazla bilgili olmayan birisi ne yapabilirim? Bilgim var evet, bazı özelliklerine bakarak yorum yapabiliyorum ama çok bilgili değilim.
Bunun yanında daha önce kullandığım için, benim için sorun yaratmayacak bir marka olduğuna eminim çünkü kullanma şeklim daha önceki modellerinde oluyorsa bir yükseğinde neden olmasın.
Size bir sorum var bana bir laptop önerip nedenini ve neden Monster'dan vazgeçip onu almam gerektiğini yazan birisini gördünüz mü bu siz dahil. Bilgili olabilirsiniz fakat beni bir müşteri sayarsanız siz de bir firma iseniz neden sizi seçeyim yani neden sizin önerdiğiniz laptopu alayım? Bana özellikleriyle gelin, şu daha iyi deyin şurada bir sorun var fakat fazla bir sorun çıkarmaz deyin ki ben de bilginizden faydalanayım. Hala siparişi vermedim yorumlarınız benim için siz ne kadar veriyorsanız o kadar değerli. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
@Saltopat ben Monster fanı değilim, sizi de anlıyorum. Ben daha önce Monster'i sıfır alıp kullandım hatta şu an yazdığım bilgisayar Monster. Üç aydır kullanıyorum fakat bunu kardeşime verip yenisini alacağım. Aldığımda ya da şuana kadar kullandığımda bir sorunla karşılaşmadım. Isınma sorunu laptopların genelinde var, bu doğru. Gönül isterdi masaüstü almak fakat üniversite için laptop almak zorundayım. Üniversitem 2 yıllık, iki yılı bitirdikten sonra Allah'ın izni ile mesleğimi elime alırsam ve bir düzen kurarsam zaten laptoptan tekrar masaüstüne geçeceğim. Bana sorunsuz mu geldi emin değilim fakat bir sorunla karşılaşmadım.
Bir sorum olacak bir de. Monster'in gönderdiği kutuda laptopun işte ekran kartı işlemcisi vesaire buna dair bir flash bellek gönderip hazır güncelleme yaptım. Örneğin Acer ya da başka bir marka aldığımda bu süreç nasıl işliyor? Güncellenmiş hali ile mi geliyor ki sanmıyorum çünkü genelde FreeDOS ile satılıyor. Tek tek internetten güncellemem mi gerekiyor. Buna yanıt olursam memnun olurum.
@Sciuga Bu güzel ve saygılı yorumunuz için size teşekkür ediyorum ve bu iki cihazı alarak arasındaki farkları en basit şekilde anlatmak istiyorum;
1. Nitro 5 AN515-55
2. https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v12-2-2/
1. cihazımda 1660Ti bulunuyor ve Monster modelinde 1650Ti bulunmakta bu durumda ekran kartından dolayı Acer'e 1 puan öne geçiyor.
Ekran konusunda 24Hz ile Acer önde bunun çok göz ile fark edileceğini sanmıyorum fakat Monster cihazımız 17.3" bu büyük ekran seviyorsanız sizin için 1 puan öne geçirebilir.
Aralarında RAM konusunda normal bir kullanıcı için fark yok denilebilir.
Depolama konusunda Abra 256GB sahip iken Acer 512GB depolama alanına sahip burada yine Acer'e 1 puan yazıyorum.
İçlerinden çıkan adaptörler ise şunlar; Monster'ın içinden 120W bir adaptör çıkarken, Acer'in içinden 180W bir adaptör çıkıyor ve yine bunu da 1 artı puan olarak yazıyorum.
Bunların dışında farklı özelikleri yok mu var tabii ki de, fakat bunların çok önemli olduğunu zannetmiyorum siz yine kendiniz göz atabilirsiniz. Bunlara ek olarak Acer konusunda çıkan sorun daha az ve iki cihazında teknik servisleri gayet iyi durumda, Acer'in sorunları daha az olduğu için artı puan yazılmasa da yine de önemli bir faktör olduğu gerçeği değişmiyor. Bu durumda puanlamamız 4-1 olarak Acer kazanıyor aradaki 500Tl fiyat farkına kesinlikle değecektir. İyi forumlar dilerim.
Not: Hiç bir markanın fan boyluğunu asla yapmam sevdiğim ve sevmediğim markalar tabii ki var fakat bunu ben almayacağım için öneri yaparken her zaman objektifimdir.