@Sciuga Bu güzel ve saygılı yorumunuz için size teşekkür ediyorum ve bu iki cihazı alarak arasındaki farkları en basit şekilde anlatmak istiyorum;
1.
Nitro 5 AN515-55
2.
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v12-2-2/
1. cihazımda 1660Ti bulunuyor ve Monster modelinde 1650Ti bulunmakta bu durumda ekran kartından dolayı Acer'e 1 puan öne geçiyor.
Ekran konusunda 24Hz ile Acer önde bunun çok göz ile fark edileceğini sanmıyorum fakat Monster cihazımız 17.3" bu büyük ekran seviyorsanız sizin için 1 puan öne geçirebilir.
Aralarında RAM konusunda
normal bir kullanıcı için fark yok denilebilir.
Depolama konusunda Abra 256GB sahip iken Acer 512GB depolama alanına sahip burada yine Acer'e 1 puan yazıyorum.
İçlerinden çıkan adaptörler ise şunlar; Monster'ın içinden 120W bir adaptör çıkarken, Acer'in içinden 180W bir adaptör çıkıyor ve yine bunu da 1 artı puan olarak yazıyorum

.
Bunların dışında farklı özelikleri yok mu var tabii ki de, fakat bunların çok önemli olduğunu zannetmiyorum siz yine kendiniz göz atabilirsiniz. Bunlara ek olarak Acer konusunda çıkan sorun daha az ve iki cihazında teknik servisleri gayet iyi durumda, Acer'in sorunları daha az olduğu için artı puan yazılmasa da yine de önemli bir faktör olduğu gerçeği değişmiyor. Bu durumda puanlamamız 4-1 olarak Acer kazanıyor aradaki 500Tl fiyat farkına kesinlikle değecektir

. İyi forumlar dilerim.
Not: Hiç bir markanın fan boyluğunu asla yapmam sevdiğim ve sevmediğim markalar tabii ki var fakat bunu ben almayacağım için öneri yaparken her zaman objektifimdir.