Android teyp Bluetooth OBD2 cihazı ile eşleşmiyor

Bu menü açılıyor ancak ilk denememde beni geri attı ve ikinci denememde de eşleniyor deyip bekletti en sonunda hiç tıklanmamış haline geri aldı. Çok ilginç gerçekten, sanırım olmuyor bu iş.
Belki Bluetooth ayarlarından sadece A2DP destekli cihazlarla eşleştirmek için kodlanmış olabilir. Geliştirici ayarlarından vs biraz kurcalamak lazım diye düşünüyorum.

Yeni aldığımız aracımıza önceki sahibi tarafından marka ve modeli belli olmayan(ne kadar incelediysem bir bilgi bulamadım ama güzel çalışıyor ve bayağı kaliteli) bir Android teyp takılmış,

Eki Görüntüle 2289801

Teybimizin Android ayarlar veya bildirim panelinden açılan bir Bluetooth menüsü yok. Bunların yerine fotoğraftaki gibi bir menü var, adı BT Müzik. Buradan telefonlarla güzelce sorunsuz bağlantı kuruluyor en ufak sıkıntı yok. İş obd2 cihazını bağlamaya gelince teyp hiçbir şekilde tepki vermiyor ve bağlanmıyor. Normalde eşleştirme için pin sorup onayladığımda bağlanması gerekirdi.

Torque programında da ön eşleştirme yapmadığımız için çıkmıyor, dolayısıyla bir türlü çalıştıramadık. Bu cihazı teybe nasıl bağlayabiliriz?
Elimdeki cihaz ELM327 v1.5 iyi olan versiyonundan ve bütün telefonlarda ve tabletlerde sorunsuz kullanabiliyordum. Teşekkürler.

Merhaba Sorunu çözdüm

Öncelikle Bluetooth Bağlantı şeklini Fabrika ayarlarından Numeric şeklinde seçeceksiniz. sonra yukarıdaki fotoğrafta sağ alt kısımda ayar çarkına tıklayıp pin kodu 0000 yazan kısmı 1234 olarak düzelteceksiniz. tekrar üstteki fotoğraf görüntüsündeki ekrandan obd cihazını seçip üstten eşleştirmeye bastığınızda cihaz bağlantınız yapılmış olacaktır. bununla ilgili bir video çekip youtube koyacağım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı