10.000 TL Sistem Toplama

Ekran kartı olarak Nvidia istiyorum.
Sana AMD'nin sürücülerle destekleyerek ekran kartlarını nasıl geliştirdiğini şöyle göstereyim. Guru3D gibi güvenilir bir sitede ekran kartlarının oyunlardaki FPS değerlerini gösteren bir tablo paylaşılmıştı. Şuan 1050 Ti'dan bile ucuz olan RX 570 4 GB (900 TL civarlarında) 1060'ın 6 GB'lık versiyonuyla aynı değerleri alıp yer yer 2-3 FPS fazla aldığı bile olmuş. Yani artık Nvidia fanboyluğu yapılmasını doğru bulmuyorum. Burada size herhangi bir lafım yok. Yeni çıkacak olan Navi ekran kartları 7 nm ile üretilecek ve eğer sızdırılan fiyatlar doğruysa 1060 fiyatına 2070 performansı veren bir kart çıkmış olacak. Değerlendirin derim.

Sana AMD'nin sürücülerle destekleyerek ekran kartlarını nasıl geliştirdiğini şöyle göstereyim. Guru3D gibi güvenilir bir sitede ekran kartlarının oyunlardaki FPS değerlerini gösteren bir tablo paylaşılmıştı. Şuan 1050 Ti'dan bile ucuz olan RX 570 4 GB (900 TL civarlarında) 1060'ın 6 GB'lık versiyonuyla aynı değerleri alıp yer yer 2-3 FPS fazla aldığı bile olmuş. Yani artık Nvidia fanboyluğu yapılmasını doğru bulmuyorum. Burada size herhangi bir lafım yok. Yeni çıkacak olan Navi ekran kartları 7 nm ile üretilecek ve eğer sızdırılan fiyatlar doğruysa 1060 fiyatına 2070 performansı veren bir kart çıkmış olacak. Değerlendirin derim.

Nvidia fanboyluğum yok şuan amd ekran kartı kullanıyorum zaten ama RTX, DLSS gibi teknolojiler ilgimi çekiyor. Yeni AMD ekran kartları hakkında bi bilgim yok fakat dediğiniz gibiyse değerlendirilebilir. Biraz daha bekleyip bu yeni teknolojileri inceleyip öyle karar vermeliyim diye düşünmeye başladım.

Nvidia fanboyluğum yok şuan amd ekran kartı kullanıyorum zaten ama RTX, DLSS gibi teknolojiler ilgimi çekiyor. Yeni AMD ekran kartları hakkında bi bilgim yok fakat dediğiniz gibiyse değerlendirilebilir. Biraz daha bekleyip bu yeni teknolojileri inceleyip öyle karar vermeliyim diye düşünmeye başladım.
Technopat'ın makalelerinden de yararlanabilirsiniz. Şuan link atamıyorum maalesef. RX 3000 serisi diye aratırsan bulursun. Zaten başta dediğim gibi Pazartesi başlayacak olan CES 2019'da tanıtılacak bunlar. Sosyalde bir kaç konu açılır ve merakınız gider o gün.

Technopat'ın makalelerinden de yararlanabilirsiniz. Şuan link atamıyorum maalesef. RX 3000 serisi diye aratırsan bulursun. Zaten başta dediğim gibi Pazartesi başlayacak olan CES 2019'da tanıtılacak bunlar. Sosyalde bir kaç konu açılır ve merakınız gider o gün.
Teşekkür ederim yardımlarınız için CES'i bekleyeceğim.

Mavi ekran kartı nedir bilmiyorum. Sistemin toplanması biraz acele aslında 2 ya da daha fazla ay bekleyemeyebilirim.

O sıralarda malesef param yoktu. Ürünleri tek tek 1-2 ay takip etsem indirime (girerse) girdikçe alsam sonra birleştirsem mantıklı olur mu?

Bende Ryzen 7 2700x düşünüyorum fakat hem kendimin hemde çevremin nedense AMD'ye bi önyargısı var acaba biraz daha üstüne çıkıp İ7 mi alsam diye düşünmüyor değilim.
Zaten bu önyargılar insanları yanlış yönlendiriyor. Ryzen oyun işlemcisi değildir diye bir şey söz konusu değil olamaz da. Sadece İntel'in 1080 p de bir üstünlüğü vardı fakat ryzen 1. nesil de vardı bu üstünlük. 2. nesil Ryzen'lar da ise hemen hemen bu fark kapanmış durumda. 2k ve 4k da ise hiçbir fark yok hatta Ryzen daha iyi diyebilirim. Ayrıca bilgisayarın genel kullanımında (web tarayıcısında gezerken bile) Ryzen daha iyi geldi bana ki yıllarca intel kullanan birisi olarak söylüyorum bunu. 3.Nesil de ise bu fark tamamen kapanacak hatta 1080p'de bile daha iyi olduklarına dair iddiaları var. Yani bence 2-3 fps fark için(1080p'de) inteli tercih etmem ben.

3. Nesil Ryzenler bulunduğumuz yılın ortaları gibi çıkacakmış. Hala beklemeli miyim? Çünkü bir çok kişi doların tekrar yükseleceğini söylüyor şuanki fiyatlar zaten çok yüksek birde dolar tekrar yükselirse? Ne yapmalıyım?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı