10.000 TL sistem toplama

Delpize

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

2. defa kendi Gaming sistemimi toplayacağım, aslında yeterli bilgimin olduğu düşünüyorum ama özellikle bu platformdaki arkadaşların fikirlerini almak istedim. 144Hz 1024p monitörüm var. O yüzden monitörsüz sistem toplamak istiyorum. 10K bütçem var. i7 9700K ve RTX 2070'li bir sistem düşünüyorum. Özellikle Nvidia ve Intel dışına çıkmak istemiyorum, bu sebeple "AMD topla daha karlı olur" gibi yorumlar ilgim dışı olacaktır.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim. İyi forumlar.

Öncelikle kararlarınıza saygı duyuyorum kesinlikle yanlış anlamayın neden sadece İntel ve Nvdia bu alemde çok fazla bilgim olmayabilir fakat merak ettim :D

Oyun için İntel,AMD'ye göre daha iyi. Şuan RTX serisine denk olan bir kart AMD'de bulunmuyor.
Evet ekran kartı konusunda Nvdia eşsiz işlemcide öğrendiğim iyi oldu fakat Amd'nin 2.nesil işlemcilerinin performanslı olduğunu düşünüyorum neyse uzatmaya lüzum yok (bu arada sistemi toplayacak şahısla konuştuğumu sanıyorum yanlış yazmışım kusura bakmayın :D )

Evet ekran kartı konusunda Nvdia eşsiz işlemcide öğrendiğim iyi oldu fakat Amd'nin 2.nesil işlemcilerinin performanslı olduğunu düşünüyorum neyse uzatmaya lüzum yok (bu arada sistemi toplayacak şahısla konuştuğumu sanıyorum yanlış yazmışım kusura bakmayın :D )
İkinci nesil ryzen 8. Nesile karşılık çıkmıştı ve 1080p dışında çok iyi performans verdiler. Sadece Intel tek çekirdek performansı sayesinde 1080p de daha iyi.
Bütçenizi 500TL aşıyor ama RTX 2080 için değeceğini düşünüyorum. Eğer 9700K alırsanız ekstra soğutucu masrafı olacak ve oyunda size fazla FPS katmayacak. Bu durumda İ7 8700 ve RTX 2080 oyun için daha mantıklı bir seçim olur.

Anakart:Asus Rog Strix B360-G
İşlemci:İntel Core İ7 8700
Ekran Kartı:Asus Turbo RTX 2080
Ram: Adata 2X8GB 3000MHz
SSD:Samsung 860 Evo 500GB
PSU:FSP Hydro 700W 80+ Bronze
Kasa:NZXT S340
Toplam: 10555TL
Biraz daha para biriktirip i9 9700k yapılmalı bence.
Yoksa bekleyip ryzen 3000 alınıp güzel bir sıvı soğutma ile muhteşem olur.

Son düzenleme:
Özellikle Nvidia ve Intel dışına çıkmak istemiyorum, bu sebeple "AMD topla daha karlı olur" gibi yorumlar ilgim dışı olacaktır.
Çok biliyorsanız neden kendiniz toplamıyorsunuz? Kulaktan dolma bilgiler ile bir yere kadar.

Bütçenizi 500TL aşıyor ama RTX 2080 için değeceğini düşünüyorum. Eğer 9700K alırsanız ekstra soğutucu masrafı olacak ve oyunda size fazla FPS katmayacak. Bu durumda İ7 8700 ve RTX 2080 oyun için daha mantıklı bir seçim olur.

Anakart:Asus Rog Strix B360-G
İşlemci:İntel Core İ7 8700
Ekran Kartı:Asus Turbo RTX 2080
Ram: Adata 2X8GB 3000MHz
SSD:Samsung 860 Evo 500GB
PSU:FSP Hydro 700W 80+ Bronze
Kasa:NZXT S340
Toplam: 10555TL
Öncelikle önerin için çok teşekkür ederim, yalnız girişteki yazımda belirtmeyi unutmuşum. Özellikle ''K'' serisi istiyorum, OC yapacağımdan sıvı soğutma da şart. Ancak, büyük bir ihtimalle K serisi bir işlemci ve sıvı soğutmayla 11bin TL gibi bir civarlara ulaşıyor sistem. Daha farklı fikirleriniz de varsa paylaşmanızdan memnuniyet duyarım.

Bu yazacaklarımı yazmamam için uyardığını biliyorum, eğer kararın kesin ise görmezden gel ama bence oku.
9700K iyi bir işlemci fakat bence bunu Ryzen 2700X yapabilirsin. Yaklaşık 800tl kar etmiş olursun.
Bu 800tl ile 4000tl ekran kartına ayırdığın bütçeye koyar, 2070 yerine RTX 2080 alırsın. Ve 9700K dan 2700X e geçince yaşayacağın FPS düşüşünü 2070'den 2080'e çıkınca yaşayacağın FPS artışını hesaba katarsak çok daha iyi FPS alırsın. Render vs de intel daha iyi ama Oyun oynamak istediğin için böyle daha iyi olur. Ayrıca AMD anakartları bir tık daha ucuz olduğu için kalan parayı soğutucuya yatır. Bir de 4K oynarsan çok çok daha mantıklı olurdu çünkü intel 4K da AMd ile nerdeyse eşit ama 1080p monitörün var.

Bu yazacaklarımı yazmamam için uyardığını biliyorum, eğer kararın kesin ise görmezden gel ama bence oku.
9700K iyi bir işlemci fakat bence bunu Ryzen 2700X yapabilirsin. Yaklaşık 800tl kar etmiş olursun.
Bu 800tl ile 4000tl ekran kartına ayırdığın bütçeye koyar, 2070 yerine RTX 2080 alırsın. Ve 9700K dan 2700X e geçince yaşayacağın FPS düşüşünü 2070'den 2080'e çıkınca yaşayacağın FPS artışını hesaba katarsak çok daha iyi FPS alırsın. Render vs de intel daha iyi ama Oyun oynamak istediğin için böyle daha iyi olur. Ayrıca AMD anakartları bir tık daha ucuz olduğu için kalan parayı soğutucuya yatır. Bir de 4K oynarsan çok çok daha mantıklı olurdu çünkü intel 4K da AMd ile nerdeyse eşit ama 1080p monitörün var.
Hocam boşuna anlatmayın, anlamıyorlar. Bunun dışında 2k'daki performanslarıda eşit. Bu alanın kendısine kalmış bişey.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı