10.000 TL sistem toplama

Bütçe
10100
Bu bütçeye 2 kat daha iyi bir sistem kurabilirsin.
Bence bu yönde bir yardım istersen birden fazla iyi seçeneğin olur. Ben bir alternatif bırakayım:

AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz 6/12 çekirdek işlemci.
MSI B450 GAMING Plus Max anakart.
G.Skill 16 GB (2 adet 8 GB) 3200MHz bellek.
MSI RTX 2060 Super Gaming X ekran kartı.
Phanteks P350X tempered glass siyah kasa.
FSP Hydro 700W 80+ Bronze güç kaynağı.
Samsung 970 Evo Plus 500GB M.2 3500-3300MB/s SSD.
Monitörsüz toplam: 8.425, 00 TL.

Kanka 8.425, 00 TL'ye RTX 2070 sistem dizersin.

Altta tek tek fiyatlarını ve modellerini yazdığım bilgisayarı N11'den topladım ve fiyatı 10005TL yaptı. Şu an bu sistemde fare ve hoparlörüm eksik. Bu sistemin uyumluluğu uygun mudur? Ayrıca sormak istediğim bir diğer konu kasada halihazırda takılı olan PSU bu sistemi besleyebilir mi?

İkinci olarak linkini bıraktığım sistemi alıp ödemesini yapmıştım. Fakat sonradan Intel almak daha mantıklı geldiği için iptal ettirdim. Şu an para iade aşamasında. Bu iki sistemi de kendim topladım ve benden iyi bilen kişiler tarafından tespit edilip önerilen eksiklikleri ya da değiştirmem gereken şeyler var ise önerilerinizi bekliyorum.
Karar kılıp siparişini verdiğim sistemi iptal ettirdiğim için şu an aslında çok kararsızım. AMD sistemde kalsa mıydım acaba sorusu da beni darlıyor. Yüksek derecede teknik bilgim olmadığı için karar vermek zor olmaya başladı. Beni aydınlatırsanız müteşekkir olurum.
Ekran kartını sisteme göre yetersiz tutmuşsun bence en az MSI RTX 2060 super gaming olması gerek

Fark etmez PC hocası da dahil bunlar alınmaz değiller. Upgrade halini paylaşın hatta.
Fakat Samsung SSD, MSI Gaming X ekran kartı, FSP Hyper PSU, B450 GAMING Plus Max anakart fiyatı artıran etkenler. En kaba haliyle ROG STRIX ile TUF bir mi? Değil.

Peki. Saygı duyarım.

Topladığınız siteyi paylaşırsanız bir bakmak isterim. Önerilerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler.

Ryzen kesinlikle daha FP ürünü. Ryzen alıp ordan soğutucu parasından da kurtulabilirsin keza zamanında bende öyle yapmıstım fakat High end istiyorsan olabildiğince GPU olabilcek en üst düzeyde tutup 1080P High FPS istiosanda gene Intel'de kalmalısın. Arkadasın yolladıgı sistemde GPU'dan dolayı FPS farkı düsebilir o açıdan internetten bu tarz spesifik pre build sistemlerin FPS testlerini mutlaka izlemeni tavsiye ederim.

Anakart: Gigabyte Z390 D 939TL
CPU : I5 9600KF 1618TL
GPU : Galax RTX 2060 SUPER 3174TL
Ram : Gskill F4-3000mhz 16GB(2x8) 589TL
Kasa : MSI Mag Forge 100R 495TL
PSU : GIGABYTE P650B 650w 80+Bronze 391TL
SSD : ADATA XPG PRO 363TL (Kağıt üzerinde samsung 970 evo performansında, elime geçince test edip paylaşacağım sonuçları)
HDD : Toshiba P300 1TB 314TL
CPU FAN: Arctic Freezer 34 Esports 399TL
8282 TL gibi bir fiyat çıkıyor;
CPU tarafında Intel tercih edeceksen kesinlikle göz atmanı tavsiye ederim. Bu hafta içerisinde (kargolarda bir sıkıntı çıkmayacağı kesinleşirse) aynı sistemin Sıvı soğutmalı versiyonunu alacağım. O zaman fiyat 8500'lere çıkıyor.

ss44.PNG

Toplam: 10.670 TL.
Bu bütçeye 2.nesil bir Ryzen işlemci ve RTX 2070'den daha düşük bir ekran kartı önermiyorum. Ayrıca 1080P monitörde önermiyorum 240Hz almayacaksanız. 2K 144Hz bu kart için ideal.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı