10.000 TL Vatan'dan sistem toplama

Konuyu okuma firsatim olmadı, başlıktan yola çıkarak yazıyorum, muhtemelen bir çok kişi de dile getirmiştir zaten. Zor şartlarda kazandığınız parayı Vatan bilgisayardan sistem toplayarak ziyan etmeyin. Bu ya gereksiz masraf ya da duruma göre donanımdan kismaniz anlamına gelir.

Bütün parçaları aynı yerden alırsan bütün firmalar kazık oluyor bana göre.
Vatanda kdv inirimi dönemi bazı parçalar aşırı uygun olabiliyor. Örneğin ben de yakın zamanda kasa topladım ve boş kasa, güç kaynağı ve anakartta piyasaya göre 200TL kar ettim.
Hangi parça nerede ucuzsa oradan aldım hep.

Önereceğim sistem kendi kasam. Bendeki bunun RTX2060'lı versiyonu. Monitörüm vasat olduğu için RTX 2070 almadım.

AMD Ryzen 2700x
X470 Asus Tuf, Msi veya Gigabyte ATX anakart
MSI Armor RTX 2070
Kıngston HyperX Predator 16GB(2x8) cl15
Kasa Cooler Master MB511
Güç kaynağı Cooler Master Lite 600watt 80 plus
SSD ve Harddisk kendi ihtiyacına göre seçersin. (Samsung 860 veya 970 evo)(WD cavier blue 1TB)

Bu şekilde 9000TL tutar. Dilersen soğutucu ekler, SSD'yi iyi bir şey seçersen 10000'e kadar gider.

Aklıma bişey takıldı sabit HDD almasam ? SSD alsam bi sıkıntı olur mu ?

herkes vatana laf etmiş ama kimse internetteki sitelerinden taksitle alındığında vatandan pahalı olduğunu söylememiş

@KennyAceRip SSD olarak 1 TB 860 EVO alabilirsin HDD istemiyorsan. Bu arada Vatan cidden normalde pahalı satıyor bu yüzden parçaları indirim zamanında alman sana 1000 TL indirim getirir neredeyse. İndirim zamanı çok iyi fiyatlar oluyor ama acelen varsa hemen alabilirsin.

Aklıma bişey takıldı sabit HDD almasam ? SSD alsam bi sıkıntı olur mu ?

Hayır. Sıkıntı olmaz. HDD biraz daha ekonomik depolama. Oyunların boyutu büyük olduğu için çok yer kaplıyor. SSD büyük depolama alanı istersen biraz pahalı olur.

1.AMD Ryzen ™ 7 2700X 3.7GHz (Turbo 4.3GHz) 8 Core 16 Threads 20MB Cache AM4 İşlemci
2.Asus PRIME X470-PRO AMD X470 3466Mhz (O.C.) DDR4, AM4 Socket, HDMI/DP, M.2 USB 3.1 ATX Anakart
3.Adata DDR4 16GB(8GBX2) 3000MHz D41 SPECTRIX RGB LED Kırmızı Ram
4.Asus RTX2070 OC 8GB ROG STRIX OC 256Bit GDDR6 Ekran Kartı
5.Adata XPG Gammix S11 PRO 512GB 3500/3000 MB/s NVMe M.2 SSD(hdd olursa daha uyguna geliyor)
6.Aerocool Cylon RGB Akrilik Pencereli Kart Okuyuculu USB 3.0 Siyah ATX Oyuncu Kasası
7.Corsair 650W 80+ VS650 ATX Güç Kaynağı

Bunlar Teknobiyotikten Ama isterseniz aynı sistemi vatandanda toplayabilirsiniz
10823.82 TL (Montaj Ve Test Dahil)

Bu forumda bir haterlık ve fanboyluk almış başını gidiyor. Misal Corsair fanboyluğu had safhada. Öve öve bitiremediğiniz Corsair K70 klavye 1 ay bile geçmeden bozuldu. İtopya, İnventus gibi firmalar ne kadar ürünlerinin arkasında duruyor? İtopya'nın sattığı 24G1 monitörler hakkında olumsuz yorumlar okumuştum.

15 yıldır alışveriş yaptığım Vatan'dan aldığım ürünlerde garantilik bir sıkıntı yaşamadığım için destek konusunda nasıllar bir şey diyemeyeceğim. 4-5 sistem oradan toplandı. Ülkenin bulunduğu ekonomik durumdan ötürü şimdiki PC'mi muhtemelen İnventus veya İtopya'dan toplayacağım ama Vatan'da da KDV indirimleri sırasında uygun fiyatlı parçalar gayet bulunabiliyor.

Vatan bilgisayarda indirimde tabi ki alışveriş yapılır buna kimse karşı çıkmaz. Tabi normal sattığı fahiş fiyatların indirimle bile piyasa fiyatlarına yetişebildiği ürünlerden değil, onları her hangi bir gün her hangi bir firmadan zaten alabilirsin. Piyasa altına düşen ürünlerden arkana bile bakmadan al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…