10.000 TL'lik sistem nereden alınmalı?

Sadece kasa ve bellek, aslında bellek değişmese de olur. En değişmemesi gereken iki bileşen işlemci ve anakart, onları asla değiştirme. Kasa DS230'a bak, bir önceki modeli DS200'ün Technopat incelemesi var onu izle.

Ds230 ses yalıtımlı penceresiz kasa olduğundan alacak kişiye önermeden önce penceresiz kasa tercih edebilir mi öğrenmek gerekir. Direkt önerilmesini yanlış buluyorum.

Genelde pencereli kasanın tercih edildiğini biliyorum ama "ses yalıtımlı" kasanın pencereli olması amacına tam hizmet edememesi anlamına geliyor. Yabancı forumlarda pencereli ve penceresiz DS200'ün arasında bariz farkın olduğu hakkında yazılar okudum. Muhtemelen bu yüzden DS230'un pencereli seçeneğini çıkarmadılar.

Genelde pencereli kasanın tercih edildiğini biliyorum ama "ses yalıtımlı" kasanın pencereli olması amacına tam hizmet edememesi anlamına geliyor. Yabancı forumlarda pencereli ve penceresiz DS200'ün arasında bariz farkın olduğu hakkında yazılar okudum. Muhtemelen bu yüzden DS230'un pencereli seçeneğini çıkarmadılar.

Evet zaten bu olsun Be Quiet kasalar olsun genelde penceresiz kasalarla sessizliğe önem veren kitlelere hitap ediyor. Bu tip kasaları genelde bilinçli tüketici alır.

Ds230 ses yalıtımlı penceresiz kasa olduğundan alacak kişiye önermeden önce penceresiz kasa tercih edebilir mi öğrenmek gerekir. Direkt önerilmesini yanlış buluyorum.
Kasa önemli değil onu keyfe keder bir şey alacağım ve yanda pencere olmasını istiyorum işlemcinin soğutucusu RAM anakart ve ekran kartında ışıklar var bildiğim kadarıyla o nedenle yanı saydam bir kasa seçeceğim. Önemli olan PC'nin kendi bileşenleri. İşlemcimiz kesin olarak Ryzen 7 1700, RAM Corsair Vengeance LED 2x8GB 3200 Mhz, Ekran MSI GTX 1080 TI, Anakart Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 ATX Anakart, PSU EVGA 650 GQ, HDD Toshiba p300 1TB, SSD Samsung 850 EVO 250GB.

Sistemi kendin toplayacaksan parçaları belirledikten sonra alışverişte sıkıntısız mağazaların parça fiyatlarını denkleştirir en hesaplı neresiyse ayrı ayrı ordan alırsın. Montajı onlara bırakacaksan seçtiğin parçaların bulunduğu yeri tercih etmekten başka çaren yok.

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama şunu söylemek istiyorum. Pencereli kasadan ışıklar sızacak, ilk 6 ay memnun bırakacak, daha sonra fanlar eskidikçe ses seviyesi çoğalacak. Kasadan çıkan ışıklar artık dayanılmaz hale gelecek. Atıyorum 1 yıl sonra heves geçince film izlerken nal gibi ışıklar görmek istemeyiz.

DS200 modelinin pencereli ve penceresiz seçenekleri var, hatta bir ara pencereli ve penceresiz yan kapağı aynı anda ek ücret ile satılıyordu, şimdi ne oldu bilmiyorum.

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama şunu söylemek istiyorum. Pencereli kasadan ışıklar sızacak, ilk 6 ay memnun bırakacak, daha sonra fanlar eskidikçe ses seviyesi çoğalacak. Kasadan çıkan ışıklar artık dayanılmaz hale gelecek. Atıyorum 1 yıl sonra heves geçince film izlerken nal gibi ışıklar görmek istemeyiz.

DS200 modelinin pencereli ve penceresiz seçenekleri var, hatta bir ara pencereli ve penceresiz yan kapağı aynı anda ek ücret ile satılıyordu, şimdi ne oldu bilmiyorum.
Işık zevki geçip ses başladığı zaman kasayı masaya değil yere arkaya koyarım hocam :) Ama önemli bir noktaya değindiniz teşekkürler ama bende düşündüm bunları çözümünü kendimce böyle buldum :)

Bir saniye, niye bilinçli penceresiz alıyor? Ben bilinçli olduğumu düşünüyorum ve pencereli kasa tercih ediyorum. Kimi sessizliğe kimi görünüşe önem verir.

S340 ile Silencio aynı fiyat olsa birinde pencere var diğerinde yok. Sessizliğe önem veren Silencio alır görüntüye önem veren S340 alır. Sonuçta kasanın özelliklerini iyice araştırmadan almak bilinçsizliktir. Silencio kasa alan adam gidipte kasaya RGB anakart, RAM almaz. Tam tersi bu tip anakart ve RAM alan da gidip penceresiz kasa almaz.

Düşük frekans ses, yüksek frekanslı sese göre şiddetini yitirmeden daha uzağa gidebiliyor. Kasayı nereye koyarsan koy belli bir uzaklık sınırı olacaktır, her türlü o uyuz sesleri duyacaksın, sadece tahmin yada bilgi değil "tecrübe" de var. Kasa fanları düşük frekans ses üretir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı