10.000 TL'ye Gaming monitör önerisi

Merhaba yazın dizi film anime izlemek, günlük işler (ders yazılım proje vb) ve hikayeli oyun oynamak. (Örnek TLOUP2, RDR2) için monitör almak istiyorum. Açıkçası önceliğim renk derinliği, kontrast, HDR gibi deneyimime etki edeceğini inandığım şeyler, rekabetçi oyun oynamıyorum. Curved konusunda çok kararsızım, ne işlerde iyi olur ne durumlarda kötü olur bilemedim.

4060 ekran kartlı HP Victus S0015NT Gaming laptop sahibiyim.
Özellikle hikaye oyunları oynayacaksan, film izleyeceksen 30 inç veya daha üzerini öneririm.

Ben kullandım gayet iyiydi aslında.

Hocam bende kullanmıştım ama hiç öyle bir problem yaşamadım.

Buyurun hocam bu UFO Test linki. UFO'ların arkasından siyah gölgenin geçtiğini göreceksiniz. O ne kadar fazla olursa o kadar problem demektir. Şu an kullandıgım Gigabyte M28U monitörde gölge bile görmüyorken yan monitör olarak kullandığım G3 Odyssey resmen arkasında pelerin gibi gölge taşıyor.

Buyurun hocam bu UFO Test linki. UFO'ların arkasından siyah gölgenin geçtiğini göreceksiniz. O ne kadar fazla olursa o kadar problem demektir. Şu an kullandıgım Gigabyte M28U monitörde gölge bile görmüyorken yan monitör olarak kullandığım G3 Odyssey resmen arkasında pelerin gibi gölge taşıyor.
G3 odyssey zaten sorunlu bir model ve 4-5k bandında hiç önerilmiyor. Benim önerdiğim 2k 240hz monitörler arasında en kaliteli olanlarından biri

Son düzenleme:
Amazon Link
Kendim bu monitörün 4K olanını kullanıyorum. Zamanında arkasındaki USB çoklayıcılar için almıştım çünkü macbook'a bağlı kullanıyordum. Aynı zamanda xbox a bağlıydı oyun da oynuyordum. Şu an kasa bilgisayarıma bağlı ve hiçbir sorun yaşamadım. Renkleri canlı ve güzel kaliteli bir ürün. Tamamen aynı değil 4K olan modelle ancak farkları sadece dış kasası ve ekranın 170hz olması. Bendeki 144hz.
VA panel üzer mi peki hocam?

Hocam attığınız linke tıkladım en üstteki ufolarda ghosting gördüm ancak diğerlerinde yok, kendi laptop ekranımda ghosting var mıdır? Hiç anlamadığım bir konu.

Özellikle hikaye oyunları oynayacaksan, film izleyeceksen 30 inç veya daha üzerini öneririm.
30 inç ilgimi çekti benimde, ancak içinde bulunduğum koşullara göre biraz fazla büyük gibi, uğraşmaya değer mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı