10.000 TL'ye Gigabit router önerisi

Bütçe
10000
Hocam paketin kaç Mbit ve niye bu kadar çok para yatırıyorsun ayrıca evin kaç m².
1Gigabit. SFP dönüştürücü falan da kullanabilirim belki. 140m Ev. 1 tane CAT6 Rj45 mesh Router kurulu olduğu halde Kablosuz da sıkıntı. Keenetic' in VDSL modemini kullandım daha önce memnundum. Daha iyisi daha uyguna varsa öneriye açığım

1Gigabit. Sfp dönüştürücü falan da kullanabilirim belki. 140M ev. 1 tane CAT6 RJ45 mesh router kurulu olduğu halde kablosuz da sıkıntı. Keenetic'in VDSL modemini kullandım daha önce memnundum. Daha iyisi daha uyguna varsa öneriye açığım.

Hocam senin senaryonda birkaç seçenek var.

Intel işlemcili mini PC router alıp OpenWrt kurup yanına Access Point olarak mesh sistem almak eğer Bufferbloat gibi bir sorunun varsa bu kesin çözüm bu ve Wi-Fi'yı 2'li bir mesh sistemi ile eve interneti yay.

Bufferbloat sorunun yoksa mevcut routerın yanına mesh sistem almak bu bütçe ile Wi-Fi 7 sistem alabilirsin ama bana göre Wi-Fi 7 çok aşırı kaçar çünkü Wi-Fi 6 1000 Mbit hızları rahat aktarabiliyor.

Üstte attığın GE550 routerı olabilir ama bence bu tarz bir routerı almak çok gereksiz olur çünkü işlemci olarak bu paraya çok zayıf kalıyor.

Ben senin yerinde olsam ilk seçeneği tercih ederdim işlemci o hızları rahat yönetir OpenWrt'nin nimetlerinden yararlanır ve Wi-Fi 6 ile 1000 mbşt hızı rahat aktarabilirsin.
Mesela bu olabilir.
Access point olarak bunlara bakabilirsin.

Son düzenleme:
Hocam senin senaryonda birkaç seçenek var.

Intel işlemcili mini PC router alıp OpenWrt kurup yanına Access Point olarak mesh sistem almak eğer Bufferbloat gibi bir sorunun varsa bu kesin çözüm bu ve Wi-Fi'yı 2'li bir mesh sistemi ile eve interneti yay.

Bufferbloat sorunun yoksa mevcut routerın yanına mesh sistem almak bu bütçe ile Wi-Fi 7 sistem alabilirsin ama bana göre Wi-Fi 7 çok aşırı kaçar çünkü Wi-Fi 6 1000 Mbit hızları rahat aktarabiliyor.

Üstte attığın GE550 routerı olabilir ama bence bu tarz bir routerı almak çok gereksiz olur çünkü işlemci olarak bu paraya çok zayıf kalıyor.

Ben senin yerinde olsam ilk seçeneği tercih ederdim işlemci o hızları rahat yönetir OpenWrt'nin nimetlerinden yararlanır ve Wi-Fi 6 ile 1000 mbşt hızı rahat aktarabilirsin.
Mesela bu olabilir.
Access point olarak bunlara bakabilirsin.

Aga evde 3 tane pc var. Mini pc falan pek olacak bir durum değil o yüzden. İlerisi İçin bir yayın durumu da düşünülüyor. Birde Parçalar uyumlu olsun istiyorum. OpenWrt muhabbetini gördüm ama pek anlayamadım o durumu. Daha önce Keenetic in Cihazını kullandım. Yazılım konusu mükemmel ama Tpş-Link e göre zayıf kalan özellikleri vardır bundan dolayı biraz tereddüt ettim.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı