10.000 TL'ye PS5 ve RTX 4070 Ti için monitör önerisi

Bütçe
10.000

loneytunes

Megapat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler, şu an güncel olarak MSI 27" G2722 DP 1920x1080 IPS monitör kullanıyorum, çok yakın zamanda hem 4070 Ti aldım hem de PS5 aldım, bu monitör iyi ancak 4070 Ti hakkı 2K veya 4K şeklinde konular gördüm ki benim açtığım konularda da öneriler 2K üzerineydi ama acele etmemiştim, şimdi PS5'te alınca kararımı verdim, ayrıca bu monitörümde HDR veya PS5'teki görüntü özelliği vrr gibi ayarları da kullanamıyorum çünkü desteklemiyor bu monitörüm. Bu yüzden 2K veya 4K monitör almak istiyorum kısmetse, 4K emin değilim, aslında PS5 için en iyi seçenek sanırım ama PC tarafında sistemi gerçekten çok yoruyormuş kullananların yorumları o şekilde her türlü sistemi VRAM olarak çok zorluyormuş o yüzden 2K düşünüyorum, ama PS5 için 2K desteği yokmuş 1080p veya 4K sanırım. Bu yüzden gerçekten çok kararsız kaldım, yardımlarınızı bekliyorum gerçekten, çok teşekkür ederim şimdiden. Bütçem ortalama 10-12K TL yapabilirim duruma göre daha az veya daha fazla da olabilir, önerilere göre değerlendireceğim.

PS 5'e 2K desteği geldi fakat monitör hakkında bir bilgim yok😃.
Oh anladım çok teşekkür ederim o halde sevindim, benim baktığım konular 2020-2023 arasındaydı, o halde daha sonralarda gelmiş bir özellik olabilir. Sadece PS5 olsaydı 4K alırdım ama PC'm için de alacağımdan dolayı o halde 2K tercih etmeliyim diye düşünüyorum, 4070 Ti aslında çok güçlü ama 12GB bu kart için biraz hakaret gibi bence en az 16 olsaydı keşke. Ama yine de benim gibi standart bir oyuncu için gayet yeterli fazlasıyla. Çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim harika görünüyor, bir şey soracağım bu monitörü alırsam hem PC'de oyun oynarken hem de PS5'te oyun oynarken görüntü daha kaliteli olur mu acaba? Yani nasıl desem YouTube'da paylaşılan o 2K veya 4K net oyun videolarındaki gibi olur mu sizce? Bilmediğim için soruyorum yanlış bir şey sorduysam affola, 1080P de iyi (benim için) ama 27 inçte sanki daha yüksek çözünürlük daha kaliteli görüntü netlik verebilir mi merak ediyorum, TLOU 2, RDR 2, C77 gibi güncel AAA oyunları baz alarak mesela. Çok teşekkürler. MSI seviyorum güzel marka.

Oh anladım çok teşekkür ederim o halde sevindim, benim baktığım konular 2020-2023 arasındaydı, o halde daha sonralarda gelmiş bir özellik olabilir. Sadece PS5 olsaydı 4K alırdım ama PC'm için de alacağımdan dolayı o halde 2K tercih etmeliyim diye düşünüyorum, 4070 Ti aslında çok güçlü ama 12GB bu kart için biraz hakaret gibi bence en az 16 olsaydı keşke. Ama yine de benim gibi standart bir oyuncu için gayet yeterli fazlasıyla. Çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim harika görünüyor, bir şey soracağım bu monitörü alırsam hem PC'de oyun oynarken hem de PS5'te oyun oynarken görüntü daha kaliteli olur mu acaba? Yani nasıl desem YouTube'da paylaşılan o 2K veya 4K net oyun videolarındaki gibi olur mu sizce? Bilmediğim için soruyorum yanlış bir şey sorduysam affola, 1080P de iyi (benim için) ama 27 inçte sanki daha yüksek çözünürlük daha kaliteli görüntü netlik verebilir mi merak ediyorum, TLOU 2, RDR 2, C77 gibi güncel AAA oyunları baz alarak mesela. Çok teşekkürler. MSI seviyorum güzel marka.
PC'nin zorlanmasının sebebi gerçekten 4k olması, PS5'te büyük bütçeli oyunlarda gerçek 4k değil, upscaled 4k oynuyorsun, DLSS gibi düşün. Daha basit oyunlarda direkt 4k açabiliyor tabii, indie oyunlar gibi.

Görüntü, izlediğin videolardan daha iyi olur çünkü videolar sıkıştırılmış ve limitli bitrate'li oluyor, pikselleşme görebilirsin videoları durdurursan, bu sende olmayacak.

PC iyi gibi duruyor senin, yüksek Hz bir monitör alman iyi olur, ben 4070 ile 2K ultrawide kullanıyorum sen normal 2k'da çok rahat oyun oynarsın 4070 ti ile. Nvidia freestyle ile görüntüye keskinlik, filtre gibi şeyler ekleyip istediğin şekilde ayarlarsın görüntüyü mis gibi oynarsın.

Tavsiyem IPS panel ve en az 144 Hz modellere bakman, 2k bence bu bütçe için en uygunu.

Geldi geldi bir problem yok 1440P 120 HZ destekliyor diye geçiyor hatta.
Çok teşekkür ederim. Bir kaç monitör daha önerisi gelince aralarından seçme yaparak birini alacağım, ama bu MSI MAG QHD yani 1440P sanırım QHD oluyor gayet hoşuma gitti. Peki fark oluyor mu sizce gerçekten yani gözle görülür görüntü netleşmesi kalitesi falan PS5 ve PC için?. Teşekkürler.

PC'nin zorlanmasının sebebi gerçekten 4k olması, PS5'te büyük bütçeli oyunlarda gerçek 4k değil, upscaled 4k oynuyorsun, DLSS gibi düşün. Daha basit oyunlarda direkt 4k açabiliyor tabii, indie oyunlar gibi.

Görüntü, izlediğin videolardan daha iyi olur çünkü videolar sıkıştırılmış ve limitli bitrate'li oluyor, pikselleşme görebilirsin videoları durdurursan, bu sende olmayacak.

PC iyi gibi duruyor senin, yüksek Hz bir monitör alman iyi olur, ben 4070 ile 2K ultrawide kullanıyorum sen normal 2k'da çok rahat oyun oynarsın 4070 ti ile. Nvidia freestyle ile görüntüye keskinlik, filtre gibi şeyler ekleyip istediğin şekilde ayarlarsın görüntüyü mis gibi oynarsın.

Tavsiyem IPS panel ve en az 144 Hz modellere bakman, 2k bence bu bütçe için en uygunu.
Buna çok sevindim gerçekten, ve umarım daha iyilerine de sahip olabilirsiniz. Evet 4K henüz biraz fazla lüks olabilir, 1080P hem de 27 inçten geçiş yapacağım için bence 2K 27 inç her şekilde bana yeter diye düşünüyorum, hem PC'yi de çok zorlamamış olurum, profesyonel bir oyuncu değilim ilk defa böyle yüksek bütçeli ekipmanlara donanıma sahip olduğum için bunlar bile fazlasıyla iyi geliyor bana. Tabii ki 165-170 Hz almak istiyorum minimumda, 144'de olur. İlk mesajda gelen öneri 180Hz MSI MAG QHD IPS ve HDR400 özellikleri yazıyor, bir şey sormak istiyorum, PS5'teki VRR özelliği tam olarak nedir acaba ve bu monitör bu ayarı destekliyor mu acaba? HDR destekliyor sanırım çünkü HDR400 yazıyor zaten, ve PC'de de HDR ayarı var diye biliyorum eğer daha hoş oluyorsa açarım elbette hem PS5 hem PC için denerim açarak. PS5 için ayrıca VRR diye bir ayar var onu da otomatik yapınca destekleyen monitör veya televizyonda o zaman görüntüye çok faydası oluyor diyorlar, PS5 için görüntü iyileştirme ayarları tarzında hem Türkçe hem yabancı kaynaklardan videolar izledim, 120Hz, HDR ve VRR gibi ayarları otomatik yapınca o zaman destekleyen oyun ve monitörde görüntü kalitesi bayağı iyileşiyormuş zannedersem. Başka öneri yoksa bu MSI gayet hoşuma gitti ilk fırsatta almayı planlıyorum. Çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Uyumlu oyunlarda görsel performansı arttıran bir özellik fakat kullanabilmek için HDMI 2.1 kablo gerek. Monitöründe 2.1 çıkışlı olması gerek bu arada onu eklemeyi unutmuşum.
Merhaba, evet bunu biliyorum, 1 tane DisplayPort kablom var PC için kullanıyorum 1 tane de PS5 kutusunun içinde gelen HDMI kablosu var sanırım 2.1 veya 2.0 ikisinden biri ama bilmiyorum. PS5 alırken kutu içeriğine bakmıştım ve içinden gelen HDMI kablosu fix 2.1 yazıyorlardı ama bilmiyorum. Bu öneride gelen monitör 2.1 destekliyor mu acaba nasıl öğrenebiliriz mümkünse? Ben bunu bilmediğim için size soruyorum. Teşekkürler.

Merhaba, evet bunu biliyorum, 1 tane DisplayPort kablom var PC için kullanıyorum 1 tane de PS5 kutusunun içinde gelen HDMI kablosu var sanırım 2.1 veya 2.0 ikisinden biri ama bilmiyorum. PS5 alırken kutu içeriğine bakmıştım ve içinden gelen HDMI kablosu fix 2.1 yazıyorlardı ama bilmiyorum. Bu öneride gelen monitör 2.1 destekliyor mu acaba nasıl öğrenebiliriz mümkünse? Ben bunu bilmediğim için size soruyorum. Teşekkürler.
Destekler diye düşünüyorum fakat daha bilgili birisinden bilgi alsanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı