Nano IPS panel, gaming deneyimini iyileştirmek adına hiçbir şey yapmaz. Nano Color var diye Nano IPS adı altında satılıyor. Nano Color ise Quantum Dot benzeri hatta tıpatıp aynı bir arka teknolojisidir. Pek de bir işe yaradıkları yok ikisinin de.
LG'nin IPS panellerinin sıkıntısı zaten genelde kötü black uniformity ve düşük kontrast oluyor. Aslında sıkıntı da denmez çünkü yapıları böyle. Dolayısıyla, Rtings ekibinin incelediği dışında size daha bir ton örnek veririm. Sizin gördüğünüz S2721DGF/A modelleri %5'lik hadi bilemediniz %10'luk kesimi oluşturuyor. Bkz:
S2721DGF/A modellerinin gerçekten çok az bir kısmı düzgün black uniformitye sahiptir. Sizin alacağınız monitör de %90-95 ihtimalle Rtings ekibinin incelediği model gibi olur. Riske değmez.
Daha iyi kontrast da bir tercih sebebidir. Neden daha kötü kontrast veren bir monitör alasın ki?
İlla ki IPS Black teknolojisine gerek yok. IGZO gibi kaliteli TFT kulanan monitör de alabilirsiniz. IPS Black kadar farkettirmeyebilir ancak o kadar pahalı bir teknoloji değil.
Daha iyi kontrast, daha iyi uniformity. Kısaca, VG27AQZ modelinin paneli IPS teknolojisinin dezavantajlarını daha iyi kapatıyor. Üstelik daha iyi renk doğruluğu var. Daha ne kadar ezmesi gerekiyor S2721DGF/A modelini? Yorumlarınızda objektif olduğunuzu düşünmüyorum hocam. Her haltükarda VG27AQZ alınır. S2721DGF/A hem daha pahalı hem daha ortalama bir monitör. Aradaki fiyat farkı da az değil 2000 TL. Paranıza yazık... tabii, isteyen istediğini alabilir. "Ben DELL markasının fanboyuyum, daha pahalı olmasına rağmen alt seviye bir monitör alcam ve param da var." derseniz, alabilirsiniz. Onun dışında alınmayacak bir monitör. Söylyemiştim zaten burda ne halt olduğunu:
Eskiden giriş seviye bir monitör fiyatındaydı. Keşke yeniden hakettiği fiyata dönse.