RTX 4070 için 10.000 TL'ye monitör önerisi

Bütçe
5.000-10.000TL
2K olarak şunu önerebilirim,
bende bunu düşünüyordum hocam bunu almak mı yoksa diğer arkadaşların önerdiği dell modeli almak mı ama arada çok fark var hocam 2.000TL
Milli 2K monitörümüz olacak bu monitörü şiddetle tavsiye ediyorum. Yerli ve yabancı incelemelerde fiyat bandında çok iyi. Objektif ölçümlerle de kendini ispatlamış bir monitör.

bende bunu düşünüyordum hocam bunu almak mı yoksa diğer arkadaşların önerdiği dell modeli almak mı ama arada çok fark var hocam 2.000TL
@88602 hocam yanlış hatırlamıyorsam, ASUS olanın daha iyi olduğu söylüyordu istediğin soruyu sorabilirsiniz. Dell olan zamlanmış ASUS tavsiye ederim.

Dell'in garantisi bile 1000 TL fark eder zaten. Tek olu pikselde dahi islem yapiyorlar, herhangi bir konuda kullanici hatasi diye isi yokusa surmuyorlar hatta yerinde destek hizmetleri bile mevcut. Nano IPS panel ve HDR400 ile geliyor olmasi da cabasi. Monitor surekli degistirilen bir sey olmadigi icin ben butcem varsa aradaki farki verirdim.

Nano IPS panel ve HDR400 ile geliyor olmasi da cabasi.
Pazarlama taktiklerinden öteye gidemeyen şeyler hocam maalesef. Forumda kaç defa yazdım Nano IPS panelin abartıldığı kadar iyi olmadığını ayrıca HDR olayına gelirsek o tamamen pazarlama taktiği değil ancak DELL S2721DGF/A için öyle diyebiliriz çünkü asıl önemli olan şey Real Scene yani bir HDR sahnesinde parlak bir vurgu görüntülenirken monitörün maksimum parlaklığı. Onda da ASUS VG27AQZ ile eşdeğerler. Pek bir fark yok aralarında.

Sonuç olarak, S2721DGF/A modelinin şu anki fiyatını çok pahalı buluyourm zaten geçmişe baktığımızda fiyat/performans olarak öne çıkan bir monitördü sonradan zamlandı. VG27AQZ ile arasında 1000 TL değil 2000 TL fark var ve aradaki farkı vermeye değmez çünkü S2721DGF/A, black uniformtiy konusunda çok başarısız. Üstelik, onun aksine VG27AQZ, kutudan çıkarıldığı gibi kullanılabilir, kalibrasyon yapılmasına gerek yok yani renk doğruluğu da iyi. Bir de bunların üstüne kontrast falan derken VG27AQZ alıyor götürüyor. Karşılaşmanın açık ara kazananı oluyor. S2721DGF/A aradaki fiyat farkını haketmeyi bırakın VG27AQZ'den alt seviye bir monitör konumuna düşüyor...

Pazarlama taktiklerinden öteye gidemeyen şeyler hocam maalesef. Forumda kaç defa yazdım Nano IPS panelin abartıldığı kadar iyi olmadığını ayrıca HDR olayına gelirsek o tamamen pazarlama taktiği değil ancak DELL S2721DGF/A için öyle diyebiliriz çünkü asıl önemli olan şey Real Scene yani bir HDR sahnesinde parlak bir vurgu görüntülenirken monitörün maksimum parlaklığı. Onda da ASUS VG27AQZ ile eşdeğerler. Pek bir fark yok aralarında.

Sonuç olarak, S2721DGF/A modelinin şu anki fiyatını çok pahalı buluyourm zaten geçmişe baktığımızda fiyat/performans olarak öne çıkan bir monitördü sonradan zamlandı. VG27AQZ ile arasında 1000 TL değil 2000 TL fark var ve aradaki farkı vermeye değmez çünkü S2721DGF/A, black uniformtiy konusunda çok başarısız. Üstelik, onun aksine VG27AQZ, kutudan çıkarıldığı gibi kullanılabilir, kalibrasyon yapılmasına gerek yok yani renk doğruluğu da iyi. Bir de bunların üstüne kontrast falan derken VG27AQZ alıyor götürüyor. Karşılaşmanın açık ara kazananı oluyor. S2721DGF/A aradaki fiyat farkını haketmeyi bırakın VG27AQZ'den alt seviye bir monitör konumuna düşüyor...

Nano IPS panel cok iyi bir panel degil zaten ama iyi sayilabilecek bir panel gaming monitorler icin. Ek olarak black uniformity konusu modele gore degisebiliyor Mesela rtings'in inceledigi model black uniformity konusunda cok kotu ama ben ondan cok daha iyi olan S2721DGF/A'lar gordum. Kontrastlar Asus tarafinda bir tik daha iyi ama IPS tarafinda bu konuda zaten cok bir sey beklememek lazim. Black IPS gibi ucuk panellere cikmadiginiz surece iyi degerler elde edemiyorsunuz. Kesinlikle VG27AQZ'den alt seviye bir urun oldugunu dusunmuyorum. Ayrica yine dedigim gibi garanti bizim ulkemizde cok onem tasiyor. Dell'in servis hizmeti ile Asus karsilastirilamayacak seviyede.

Nano IPS panel cok iyi bir panel degil zaten ama iyi sayilabilecek bir panel gaming monitorler icin.
Nano IPS panel, gaming deneyimini iyileştirmek adına hiçbir şey yapmaz. Nano Color var diye Nano IPS adı altında satılıyor. Nano Color ise Quantum Dot benzeri hatta tıpatıp aynı bir arka teknolojisidir. Pek de bir işe yaradıkları yok ikisinin de.
Ek olarak black uniformity konusu modele gore degisebiliyor Mesela rtings'in inceledigi model black uniformity konusunda cok kotu ama ben ondan cok daha iyi olan S2721DGF/A'lar gordum
LG'nin IPS panellerinin sıkıntısı zaten genelde kötü black uniformity ve düşük kontrast oluyor. Aslında sıkıntı da denmez çünkü yapıları böyle. Dolayısıyla, Rtings ekibinin incelediği dışında size daha bir ton örnek veririm. Sizin gördüğünüz S2721DGF/A modelleri %5'lik hadi bilemediniz %10'luk kesimi oluşturuyor. Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

S2721DGF/A modellerinin gerçekten çok az bir kısmı düzgün black uniformitye sahiptir. Sizin alacağınız monitör de %90-95 ihtimalle Rtings ekibinin incelediği model gibi olur. Riske değmez.
Kontrastlar Asus tarafinda bir tik daha iyi ama IPS tarafinda bu konuda zaten cok bir sey beklememek lazim.
Daha iyi kontrast da bir tercih sebebidir. Neden daha kötü kontrast veren bir monitör alasın ki?
Black IPS gibi ucuk panellere cikmadiginiz surece iyi degerler elde edemiyorsunuz.
İlla ki IPS Black teknolojisine gerek yok. IGZO gibi kaliteli TFT kulanan monitör de alabilirsiniz. IPS Black kadar farkettirmeyebilir ancak o kadar pahalı bir teknoloji değil.
Kesinlikle VG27AQZ'den alt seviye bir urun oldugunu dusunmuyorum.
Daha iyi kontrast, daha iyi uniformity. Kısaca, VG27AQZ modelinin paneli IPS teknolojisinin dezavantajlarını daha iyi kapatıyor. Üstelik daha iyi renk doğruluğu var. Daha ne kadar ezmesi gerekiyor S2721DGF/A modelini? Yorumlarınızda objektif olduğunuzu düşünmüyorum hocam. Her haltükarda VG27AQZ alınır. S2721DGF/A hem daha pahalı hem daha ortalama bir monitör. Aradaki fiyat farkı da az değil 2000 TL. Paranıza yazık... tabii, isteyen istediğini alabilir. "Ben DELL markasının fanboyuyum, daha pahalı olmasına rağmen alt seviye bir monitör alcam ve param da var." derseniz, alabilirsiniz. Onun dışında alınmayacak bir monitör. Söylyemiştim zaten burda ne halt olduğunu:
Sonuç olarak, S2721DGF/A modelinin şu anki fiyatını çok pahalı buluyourm zaten geçmişe baktığımızda fiyat/performans olarak öne çıkan bir monitördü sonradan zamlandı.
Eskiden giriş seviye bir monitör fiyatındaydı. Keşke yeniden hakettiği fiyata dönse.

Nano IPS panel, gaming deneyimini iyileştirmek adına hiçbir şey yapmaz. Nano Color var diye Nano IPS adı altında satılıyor. Nano Color ise Quantum Dot benzeri hatta tıpatıp aynı bir arka teknolojisidir. Pek de bir işe yaradıkları yok ikisinin de.

LG'nin IPS panellerinin sıkıntısı zaten genelde kötü black uniformity ve düşük kontrast oluyor. Aslında sıkıntı da denmez çünkü yapıları böyle. Dolayısıyla, Rtings ekibinin incelediği dışında size daha bir ton örnek veririm. Sizin gördüğünüz S2721DGF/A modelleri %5'lik hadi bilemediniz %10'luk kesimi oluşturuyor. Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

S2721DGF/A modellerinin gerçekten çok az bir kısmı düzgün black uniformitye sahiptir. Sizin alacağınız monitör de %90-95 ihtimalle Rtings ekibinin incelediği model gibi olur. Riske değmez.

Daha iyi kontrast da bir tercih sebebidir. Neden daha kötü kontrast veren bir monitör alasın ki?

İlla ki IPS Black teknolojisine gerek yok. IGZO gibi kaliteli TFT kulanan monitör de alabilirsiniz. IPS Black kadar farkettirmeyebilir ancak o kadar pahalı bir teknoloji değil.

Daha iyi kontrast, daha iyi uniformity. Kısaca, VG27AQZ modelinin paneli IPS teknolojisinin dezavantajlarını daha iyi kapatıyor. Üstelik daha iyi renk doğruluğu var. Daha ne kadar ezmesi gerekiyor S2721DGF/A modelini? Yorumlarınızda objektif olduğunuzu düşünmüyorum hocam. Her haltükarda VG27AQZ alınır. S2721DGF/A hem daha pahalı hem daha ortalama bir monitör. Aradaki fiyat farkı da az değil 2000 TL. Paranıza yazık... tabii, isteyen istediğini alabilir. "Ben DELL markasının fanboyuyum, daha pahalı olmasına rağmen alt seviye bir monitör alcam ve param da var." derseniz, alabilirsiniz. Onun dışında alınmayacak bir monitör. Söylyemiştim zaten burda ne halt olduğunu:

Eskiden giriş seviye bir monitör fiyatındaydı. Keşke yeniden hakettiği fiyata dönse.

Gerçekten monitörler hakkında bilgiye sahip olduğunuzu düşünerek size katılmaya çalışıyorum ama Asus modelinin Dell den daha iyi olduğunu söyleyince size olan inancım gidiyor maalesef. Bir kontrasttan monitör böyle ezilmez. Rtings'in sitesinde zaten ayrıntılı bakıp Dell modelinin daha iyi olduğunu görürsünüz. Ha şunu söyleyebilirsiniz ona saygı duyarım. Arada 2-2500 fark var o paraya değmez o kadar vermeyin dersiniz sizi anlarım. Ama tuf modeli dellden daha iyi derseniz sırf kontrastı öne atıp orda sizden ayrılırım. Şunu da söyleyeyim Dell servis konusunda asusu da ikiye katlar.

Gerçekten monitörler hakkında bilgiye sahip olduğunuzu düşünerek size katılmaya çalışıyorum ama Asus modelinin Dell den daha iyi olduğunu söyleyince size olan inancım gidiyor maalesef. Bir kontrasttan monitör böyle ezilmez.
Sadece kontraast değil ki kontrast en önemsizi. Asıl olarak black uniformity ve local dimmingte berbat. Sen de S2721DGFA alıp bu konulardan şikayetçi olanlardansın. Bkz:
Ben s2721dfg modelini aldım. Bilmiyorum bana mı öyle geldi ama IPS glowun babası var monitörde. Yoksa bana gelen panel mi sıkıntılı anlamış değilim.
Sahi, hala niye bu monitörü savunmaya devam ediyorsun? Şimdi de kalkıp "Bana ayıplı mal satmışlar" demeyin zira Reddit de sizin şikayetleriniz benzeri S2721DGFA hakkında black uniformity şikayetleri dolu.
Bkz. onlardan biri:

Rtings'in sitesinde zaten ayrıntılı bakıp Dell modelinin daha iyi olduğunu görürsünüz.
Genel puana bakmanız sizi bilgili yapmaz aksine dikkatsiz veya bilgisiz yapar. Önemsiz şeylerden kopardığı puanlarla ancak 0.1 puan öne geçebilmiş DELL. Övdüğünüz kadar iyi olsaydı bu fark daha büyük olurdu...

Ülkede neden olduğunu anlayamadığım ama ciddi boyutta bir DELL fanboyluğu var.

Sadece kontraast değil ki kontrast en önemsizi. Asıl olarak Black uniformity ve local dimmingte berbat. Sen de S2721DGFa alıp bu konulardan şikayetçi olanlardansın. Bkz:

Sahi, hala niye bu monitörü savunmaya devam ediyorsun? Şimdi de kalkıp "bana ayıplı mal satmışlar" demeyin zira Reddit de sizin şikayetleriniz benzeri S2721DGFa hakkında Black uniformity şikayetleri dolu.
Bkz. Onlardan biri:

Genel puana bakmanız sizi bilgili yapmaz aksine dikkatsiz veya bilgisiz yapar. Önemsiz şeylerden kopardığı puanlarla ancak 0.1 puan öne geçebilmiş Dell. Övdüğünüz kadar iyi olsaydı bu fark daha büyük olurdu...

Ülkede neden olduğunu anlayamadığım ama ciddi boyutta bir Dell fanboyluğu var.

Hala anlayamıyorum herhalde size. Ben zaten kontrast konusunda iyi demiyorum. Zaten kontrast konusunda zayıf olduğunu biliyoruz. Ben sizin ASUS'un monitörünun daha iyi bir monitördür demenize katılmıyorum. Burada tepkime süresi renk değerleri falan sizin için sanıyorum önemsiz. Genel hatlarıyla konuşuyorum ben sadece bir özellik kötü diye karalama yapmıyorum ki öyle olsa konu açıp danışmam. Dell'i de savunmuyorum sizin ASUS'u savunduğunuz kadar. 100 kişiye sorsan Dell modelinin ASUS'dan daha iyi olduğunu 99 kişi söyler bir siz söylemezsiniz. Tekrar ediyorum benim takıldığım nokta sizin ASUS'un daha iyi olduğunu savunmanız. Aradaki fiyat farkı değmez deseniz yine bir şey demeyeceğim. Almışsınız oradan benim mesajı alıntı yapıyorsunuz bir de. IPS glow zaten bir IPS panel sorunu. Ben orada bu biraz fazla gözüktü gözüme dedim ki zaten Dell değişim onayladı. Gereksiz alıntılara girmeyin o yüzden. Ben insanlara Dell alın ASUS alın ViewSonic alın demiyorum. O yüzden bir fanboylugum da yoktur. Bütün sitelerde karşılaştırma yapabilir arkadaşlar alacaklari monitörleri. Dell ile ASUS'u da karşılaştırma yapabilirler. Zaten görürler sonucu. Kendileri için ne önemliyse onu alırlar. Renk mi siyahlar mi tepkime mi artık ne ise.

Burada tepkime süresi renk değerleri falan sizin için sanıyorum önemsiz.
Renk değerlerinde zaten VG27AQZ daha iyi. Esas renkleri kontrast verir. Tepkime süresinde de hissedilebilir bir fark yok. Sadece Overshoot hata oranı fazla VG27AQZ modelinin başaka kusurunu görmedim.
Genel hatlarıyla konuşuyorum ben sadece bir özellik kötü diye karalama yapmıyorum ki öyle olsa konu açıp danışmam.
Genel hatllarıyla bakman seni bilgisiz yapar arkadaşım. Bir monitörde en önemli özelliklerin ne olduğunu bilmediğini gösterir ayrıca en önemli şeyler panel teknolojisine göre değişir.
Dell'i de savunmuyorum sizin ASUS'u savunduğunuz kadar. 100 kişiye sorsan Dell modelinin ASUS'dan daha iyi olduğunu 99 kişi söyler bir siz söylemezsiniz.
Ona bakarsan dünyanın yuvarlak olduğu gerçeğini ortaya koyan Galileo'yu da astılar. Ne yani dünya düz mü şimdi? :)
Almışsınız oradan benim mesajı alıntı yapıyorsunuz bir de.
E, yappamam diye bir kural mı var? Forumda gezerken gördüğüm bir yorum.
IPS glow zaten bir IPS panel sorunu. Ben orada bu biraz fazla gözüktü gözüme dedim ki zaten Dell değişim onayladı. Gereksiz alıntılara girmeyin o yüzden.
Monitör yorumlarken ancak overall pointe bakacak kadar bilgin varken neyin gereksiz neyin gerekli olduğuna sen karar veremezsin.
DELL de değişimi neden onaylamış onu da söyleyeyim; çünkü sana gelen monitörde backlight bleeding var. IPS Glowun aksine backlight bleeding yapısal bir şey değil üretimden kaynaklanan bir kusurdur. Sadece IPS glow olsaydı o hayvansı IPS glow ile ortada kalabilirdin. Evet, IPS Glow, IPS teknolojisinin yapısal dezavantajı ama bu dezavantajı minimale çeken monitörler varken neden gidip S2721DGFA gibi bu dezavantaj konusunda hiçbir şey yapmayan bir panele sahip monitör alalım?

Diyeceklerim bu kadardı. Okuyan arkadaşlar zaten VG27AQZ modelinin daha iyi olduğunu tam anlamıyla öğrenmiştir. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı