Windows için 8 GB RAM seçeneğinin yakında zamanda sorun çıkarabileceğini düşünüyorum.1.65kg ağırlık, alüminyum kasa, i7 işlemci, GTX 1650 ekran kartı ve uzun pil süresi.
MSI Prestige 15 A10SC-023TR Intel Core i7 10710U 8GB 256GB Fiyatı
MSI Prestige 15 A10SC-023TR Intel Core i7 10710U 8GB 256GB en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
iPad Pro modeli hoşuma gitti aslında, kalemle birlikte almayı düşündüm fakat yine de bir bilgisayar özgürlüğü vermiyor gibi. Kalem ile birlikte yaklaşık 7500₺ oluyor, bunun dışında kalan 2500-3000₺ ile alacağım bilgisayar ne kadar verimli olur o konuda şüphelerim var. Bu yüzden MacBook serisine yönelmeyi düşünmüştüm.Monster alma kesinlikle. 4 yıl içerisinde 2 modelini kullandım. Malzeme kalitesi oldukça kötü. Marka olarak Asus, Lenovo ve Apple düşün. Eğer sadece okul uğraşların için almayı planlıyorsan o kadar para verme. Laptop yanında bir de iPad alabilirsin onun yerine mesela.
Detaylı yazınız için çok teşekkürler. Farklı şehire gideceğim için masaüstü seçeneklerini elemek durumunda kaldım. Tablet ve dizüstü bilgisayar almak kafama yattı. Dolaşırken Huawei'nin Matepad Pro tabletini gördüm, hoşuma gitti. Daha önce de aklımda Huawei Matebook serisi bir bilgisayar ile de birleştirmeyi düşünüyorum. Bu fikir mantıklı bir seçim olur mu yoksa direkt Macbook serisine mi yönelmem iyi olur?Seçeneklerin:
1) 1660Ti veya 2060'lı Gaming Laptop (HP Omen 2020, Monster Tulpar, Lenovo Y540, Game Garaj Blaster)
+ Taşınması çok zor değil çantaya atılabilir.
- Yük altında gürültülü, aynı fiyata masaüstünden az performans, malzeme kalitesi çok iyi değil, pil ömrü kötü (HP Omen 2020 ve Tulpar T7 v21 hariç)
2) Masaüstü ve iPad Pro 10.5 (2017)/iPad Air 10.5 (3rd gen)/iPad Mini (5th gen) + Pencil veya Smart keyboard coverWhy you should pick up the 2017 10.5-inch iPad Pro instead of the new iPad Air | AppleInsider
A couple of weeks ago, Apple quietly announced a new iPad Air. This new third generation Air now features Apple's latest A12 Bionic processor, a laminated Retina display and now supports the first generation Apple Pencil and Smart Keyboard. But should you buy this over the 2017 10.5" iPad Pro?appleinsider.com
+ Masaüstüyle parana göre güzel performans alırsın, istediğin kadar yükseltilebilir, ses yapmayacak şekilde dizilebilir.
+ iPad Pro 2017 ile gayet iyi pil ömrü alırsın, 120Hz paneli var 2018 modelinden ucuza, taşınması aşırı kolay. Diğer iki model de benzer ama 120Hz panel yok, farklarına süprizbozandan bakabilirsin.
- Masaüstü büyük ve taşınması zor, iPad ile her işi yapamazsın.
3) Masaüstü ve Laptop (4. nesil AMD'li Swift 3 (Daha gelmedi, çok iyi pil ömrü), Ideapad 3 ve 5(Gelmedi), Swift 3 MX250, Thinkpad E495 ve E595)
+ Normal laptopların taşınması gene kolay, günlük kullanım ve web'de dolaşma için yeterli performans, iPad'e göre daha f/p.
- Pil ömürleri iPad'e göre daha az, panelleri eh işte IPS (Swift 3 MX250 ve yeni Ideapad'ler hariç)
4) Laptop (Monster Abra, Nitro 5 2020, Game Garaj Blaster ve altı) + iPad
+ Tüm sistem rahat taşınır, laptopla low-mediumda çoğu oyunu oynayabilirsin.
- iPad Pro almazsan bile max 1650/1650Ti'ya yeter bütçe, laptopun ekranı 60Hz veya kalitesiz 120/144Hz olur, laptopun pil ömrü kötü olur (Nitro 5 2020 hariç).
5) Macbook
+ Sistem deneyimi iyi, ince, pil ömrü yüksek.
- Fiyatı
Huawei laptoplarını önermem, ısınıyorlar ve yetersiz QC'den donanımsal sıkıntıları çıkabiliyor, RAM yükseltilemiyor, paneli de eh işte bir IPS. Alırsanız D14'ün pili daha büyük, D15'in de hard disk slotu var.Detaylı yazınız için çok teşekkürler. Farklı şehire gideceğim için masaüstü seçeneklerini elemek durumunda kaldım. Tablet ve dizüstü bilgisayar almak kafama yattı. Dolaşırken Huawei'nin Matepad Pro tabletini gördüm, hoşuma gitti. Daha önce de aklımda Huawei Matebook serisi bir bilgisayar ile de birleştirmeyi düşünüyorum. Bu fikir mantıklı bir seçim olur mu yoksa direkt Macbook serisine mi yönelmem iyi olur?
Biraz daha araştırınca bahsettiğiniz sorunları gördüm, o fikirden de vazgeçtim sanırım. Önümde 3 seçenek kaldı aslında.Huawei laptoplarını önermem, ısınıyorlar ve yetersiz QC'den donanımsal sıkıntıları çıkabiliyor, RAM yükseltilemiyor, paneli de eh işte bir IPS. Alırsanız D14'ün pili daha büyük, D15'in de hard disk slotu var.
Tabletleri hakkında çok fikrim yok, yeterli veri görmedim. Yazılımı ve kalemi iPad kadar iyi olmaz, Play Store da yok bildiğim kadarıyla. Ama performansı ve pil ömrü yeterli gibi duruyor, Desktop mode'u da fena değil Samsung DeX'e benziyor.
Aralarında en f/p Omen 2020 (Üst ve alt modelinin reviewları), fiyatına en iyi donanım ve soğutmaya sahip. Paneli renkleri ve tepki süresi çok iyi bir 144Hz panel. Pili de büyük 70Wh, seviyeli kullanımda 5 saat üstü dayanabilir ama daha tam testleri yok.Biraz daha araştırınca bahsettiğiniz sorunları gördüm, o fikirden de vazgeçtim sanırım. Önümde 3 seçenek kaldı aslında.
MacBook Pro 2020 taban modeli, sizin önerdiğiniz HP ve konunun ilk sayfasında birinin önerdiği Dell marka bilgisayar.
Konun en başında belirttiğim gibi çok ağır işler düşünmüyorum. Bu yüzden taşınabilirlik ve pil ömrü önemli bir faktör. Bu üçü arasında nasıl bir tercih yapmam verimli olur?
sınav açıklandı ,sonucunuzu merak ettimEndüstri mühendisliği düşünüyorum. Eğer beklediğimden iyi gelirse Özyeğin Bilgisayar Mühendisliğine de yönelebilirim.