10.000TL 2K monitör önerisi

Brave7

Kilopat
Selamlar arkadaşlar. Bir süredir 2K monitör bakıyorum, aslında forumdaki birçok konuya da bakındım ancak net bir sonuca varamadım. RX 7800XT'li bir sisteme sahibim. Şu anki monitörüm HP Omen 25i, 25ı'den memnunda sayılırım ama bu sisteme 2K monitörün daha iyi gideceğini düşündüğümden hem de kasım ayı indirimlerinden dolayı monitörümü değiştirmeye karar verdim. Daha çok hikayeli oyunlar bazen de BF1 oynuyorum. Bütçem 10k civarı. Aklımda şu modeller var ancak daha mantıklı önerileriniz varsa onlara da bakabilirim.

1- MSI MAG 274qrf qd e2.
2- ASUS ROG STRIX XG27acs.
3- Dell G2724D (aslında fiyat olarak diğerlerine nazaran daha uygun ama panel konusu biraz kafamı kurcalıyor.)
4- Philips Evnia 27M2N5500 ve Samsung Odyssey G65b LS27BG652euxuf (bu iki modelde güzel gözüküyor ancak masamın eni 50 cm olduğundan monitör ayakları bu iki modelde çok yer kaplar gibi gözüküyor o açıdan diğerlerine kıyasla biraz daha olumsuzum bu iki modele.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üçü de alınabilir, ben Samsung tercih etmiştim:

Bu ikiliyi alıp keyfinize bakabilirsiniz. NB F80'in fiyatı da çok güzel şu anda.

Ayrıca hikayeli oyunlarda IPS'in kontrastı iyi olsada VA'nın siyahlarına rekabet edemez.

Son düzenleme:
Üçü de alınabilir, ben Samsung tercih etmiştim:

Sağolun hocam konuya göz atacağım.

Bu ikiliyi alıp keyfinize bakabilirsiniz. NB F80'in fiyatı da çok güzel şu anda.
Aslında monitör tutucuyu bende düşündüm de masam monitör tutucu için maalesef uygun değil hocam.

stokları olsa philips evnia 25m2n5200p önerirdim fakat satılmıyor sanırsam. başka modeli var mı bilmiyorum. ben çok memnunum.
Sağolun, gördüğüm kadarıyla İtopya'da şuan var ancak 1080p monitörmüş. 2K modellere bakıyorum.

Ayrıca hikayeli oyunlarda IPS'in kontrastı iyi olsada VA'nın siyahlarına rekabet edemez.
Masamın kablo düzenleme deliğine NB F80’i takabileceğimi farkettim hocam. Samsung G6 siparişini verdim. 6 Taksitle beraber 9,4k yaptı. Fiyat olarak da iyi olduğunu düşünüyorum. Trendyolda sepette %8 indirim var. Almayı düşünenler olursa bakabilirler. Gelince gerekli testleri yaparım. Umarım sorunsuz bir ürün gelir.

@Smmmhunter
Hocam, monitör geldi kurulumunu yaptım bu fiyat bandı için gayet güzel bir monitör. Ölü Piksel ve ışık sızması gibi sorunlar yok ancak oyun modu açıkken 240 hz'de biraz ghosting var gibi geldi. Oyun modunu kapatınca 120 hz'de ghosting gözlemleyemedim. Ghosting testleri ekliyorum. Bir bakabilir misiniz?
240hz: Watch 240hz- Game mode | Streamable
120hz:Watch 120 HZ | Streamable

Son düzenleme:
Sağolun, gördüğüm kadarıyla İtopya'da şuan var ancak 1080p monitörmüş. 2K modellere bakıyorum.

Masamın kablo düzenleme deliğine NB F80’i takabileceğimi farkettim hocam. Samsung G6 siparişini verdim. 6 Taksitle beraber 9,4k yaptı. Fiyat olarak da iyi olduğunu düşünüyorum. Trendyolda sepette %8 indirim var. Almayı düşünenler olursa bakabilirler. Gelince gerekli testleri yaparım. Umarım sorunsuz bir ürün gelir.

@Smmmhunter
Hocam, monitör geldi kurulumunu yaptım bu fiyat bandı için gayet güzel bir monitör. Ölü Piksel ve ışık sızması gibi sorunlar yok ancak oyun modu açıkken 240 hz'de biraz ghosting var gibi geldi. Oyun modunu kapatınca 120 hz'de ghosting gözlemleyemedim. Ghosting testleri ekliyorum. Bir bakabilir misiniz?
240hz: Watch 240hz- Game mode | Streamable
120hz:Watch 120 HZ | Streamable
120hz'de tertemiz. 240hz'de oyun modunu kapatıp dener misiniz?

120hz'de tertemiz. 240hz'de oyun modunu kapatıp dener misiniz?
Oyun modunu kapatınca 120Hz'e düşüyor otomatik olarak, 240 Hz'de kullanılamıyor. Ek olarak Response time standart modda. Standart modun ghosting olmaması için daha ideal olduğunu okudum forumlarda. Sizce değişim talep etmeli miyim? Yoksa bu kadar ghosting VA panelde normal mi? Daha önce ips kullandığım için VA'ya çok aşina değilim.

Son düzenleme:
Monitör üzerinden bir ayar yaptınız mı? Bu arada kabul edilebilir ghosting var. Çok yok aslında.
Reddit'te ya da diğer forumlarda okuduklarıma bakarak ideal ayarları yaptım hocam. Başka ek bir şey yapmadım. Aslında şuanlık beni rahatsız eden bir durum yok ama eğer değişim gerektirecek bir ghostingse değişime göndereyim diye sorayım dedim.

Edit: Tepki süresini standarttan hızlıya çektim ve oyun modunda ghosting biraz daha azaldı. Şuanlık değişim düşünmüyorum. Bir süre kullandıktan sonra güncelleme geçerim.

Fast ayarı sonrası : Watch Fast | Streamable

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı