- Makaleler
- 3
Millet sokakta aç yatarken 10.000 TL'lik bir bilgisayarı oyun oynamak için satın almak biraz saçma, Skylake tabanlı güzel bir sistem toplayabilirsiniz.
Geriye kalan para arkadaşın seçtiği monitörü almaya bile yetmiyor.
Öncelikle 750 W seçmişiniz. Bu meblağlara Sli 980 seçimi hatalı bir seçim olur bunu belirteyim. Birincisi; Sli yapacaksanız Skylake değil Haswell-e sistem dizmelisiniz ki PCI veriyolundan olabildiğince faydalanabilin ve Sli'den tam verim alabilin. İkincisi; Sli 980 yerine nacizhane önerim tek 980TI yapın. Sli sıkıntı. Örneğin Evga Classified veya Asus'un 980ti OC Edition kartını alırsanız TitanX performansı almanız içten bile değil.İleride bir adet daha 980 alacağım için güç kaynağını 850W seçtim, ek olarak olabildiğince overclock yapılacağı için öyle bir soğutucu tercih ettim.
Herşeyden önce anakart abartılmalı zaten. Ha illa ben o seçtiğim monitörü alırım diyorsa ayrı bir sistem toplarım. Monitörü klavyeyi fareyi alırsınızda bunlar kasa olmadan bir hiçGeriye kalan para arkadaşın seçtiği monitörü almaya bile yetmiyor.
Hemde arkadaşa mause, klavye, kulaklıkta lazım.
Ve anakart fazla abartılmış.
Sokakta aç yatanları neden karıştırıyorsun?Millet sokakta aç yatarken 10.000 TL'lik bir bilgisayarı oyun oynamak için satın almak biraz saçma, Skylake tabanlı güzel bir sistem toplayabilirsiniz.
Anakartı yeteri kadar abartmak var, çok aşırı abartmak var.Herşeyden önce anakart abartılmalı zaten. Ha illa ben o seçtiğim monitörü alırım diyorsa ayrı bir sistem toplarım. Monitörü klavyeyi fareyi alırsınızda bunlar kasa olmadan bir hiç.
Yine yanılıyorsunuz. Benim sistemimle en az 10 yıl idare eder. O bütçeye i7 kesinlikle koyulmalı. 10000 TL'yi bir bilgisayar için gözden çıkardıysa muhtemelen render işleriyle azda olsa uğraşacağını baz alırsak koyduğum sistem her halukârda sizin sisteminizi ezip geçecektir fakat konumuz sistemleri yarıştırmak değil arkadaşa fiyatının hakkını verecek sistem oluşturmakAnakartı yeteri kadar abartmak var, çok aşırı abartmak var.
Ve ''Oyun'' amaçlı bir sistemde, benim topladığım sistemle senin sistemin arasında 1700 TL dan başka fark yok![]()
Millet sokakta aç yatarken 10.000 TL'lik bir bilgisayarı oyun oynamak için satın almak biraz saçma, Skylake tabanlı güzel bir sistem toplayabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.