10.000TL Yazılım Mühendisliği İçin Bilgisayar Toplama

• Konuyu başlatan Lime
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 3.085
Masaüstü almasını kesinlikle tavsiye etmem , onun işi bilgisayar ve bir yere bağlı kalmaması çok önemli.
Alınacaksa laptop alınmalı , çok yüksek bir laptop lazım mı dersen yapacağı işe göre değişir.
Eğer görüntü işleme - makine öğrenmesi alanına girecekse evet 10.000 az bile kalacaktır fakat bu tarz konulara yönelse bile ciddi bir sisteme ihtiyaç duyması bir kaç senesini alacaktır ki o zamana kadar yeni sistemler gerekecektir.

Bir şeyler yazarken en fazla android studio bilgisayarı yoracaktır ki onun içinde örnek vermek gerekirse 940mx ve 8 gb ramli bir laptop iş görecektir.
Hafif bir laptop olması daha çok işini görecektir , malum okulda vs yerler kullanmak için yanında taşıyacaktır.
Abartmaya gerek yok kısacası , yazılım mühendisiyim bende.
macbook olabilir fakat visual studio kullanacaktır büyük ihtimal ve onun için windows olması daha hayırlı olur.

Masaüstü almasını kesinlikle tavsiye etmem , onun işi bilgisayar ve bir yere bağlı kalmaması çok önemli.
Alınacaksa laptop alınmalı , çok yüksek bir laptop lazım mı dersen yapacağı işe göre değişir.
Eğer görüntü işleme - makine öğrenmesi alanına girecekse evet 10.000 az bile kalacaktır fakat bu tarz konulara yönelse bile ciddi bir sisteme ihtiyaç duyması bir kaç senesini alacaktır ki o zamana kadar yeni sistemler gerekecektir.

Bir şeyler yazarken en fazla android studio bilgisayarı yoracaktır ki onun içinde örnek vermek gerekirse 940mx ve 8 gb ramli bir laptop iş görecektir.
Hafif bir laptop olması daha çok işini görecektir , malum okulda vs yerler kullanmak için yanında taşıyacaktır.
Abartmaya gerek yok kısacası , yazılım mühendisiyim bende.
macbook olabilir fakat visual studio kullanacaktır büyük ihtimal ve onun için windows olması daha hayırlı olur.
Siz nasıl bir cihaz kullanıyorsunuz? Sizinki gibi bir cihaz işini görür o halde. Bu arada makine öğrenmesi falan pek bilmiyorum ama en son otomobil yazılımı tarzı şeylere bakıyordu. Dışarıdan gördüğüm kadarıyla tabi. Neler öğretiliyor bilemiyorum.
Birkaç sınıf arkadaşı Macbook almış. O da Macbook ile bu model arasında kaldı. Lenovo E580 20ks006gtx İ5-8250 4gb 1tb 15.6 W10p - n11.com
Ram eklemesi yapılıyor sanırım.

Açıkçası ilk attığın model pek iç açıcı gelmedi bana , tek özelliği 180 derece dönmesi ki 180 derece dönmesi bir anlam ifade etmiyor.
Monster'in herhangi bir laptopu çok rahat idare eder.
Benim şu ana kadar en beğendiğim laptop bu oldu : Dell 7577 Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 128GB SSD Fiyatı

Biz visual studio'da kasmalardan dolayı delirirken bu laptopa sahip arkadaşım en zorlayıcı programları bile çerez gibi açıyordu ve bekleme süresi 1 sn idi. (Ben bazen 30 saniye bekliyorum her işlem için)

ilki estetik değil performans ama estetik ve performans istiyorsa bunu öneririm : Asus Vivobook N580VD-DM058T Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + Fiyatı

SSD olması önemli , eğer yüksek grafikli oyun oynamayacaksa SSD'li 8 gb ramli 940mx e sahip bir laptopu 4 bin ₺ ye bulabilir.

Bu arada ilk attığım performans olarak diğerinden daha iyi ve ucuz ama bilgisayar daha kalın.
Ses sistemi vs gayet iyi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı