10.000TL'ye Sistem Önerisi

Konu sahibi başlıkta hem yayın yapmak hem'de oyun oynamak için sistem istediğini söylüyor bu demek oluyor ki AMD alınmalı.
Aynı şeyleri söylüyoruz farkında mısın? Eğer amaç oyunsa intel alınmalı yazdım konu sahibine. Zaten diğerleri varsa AMD'den başka seçenek yok.

Uzun yıllar Intel kullandım. Artık oyun için Intel söylemi benim içinde mazide kaldı. i7 8700 Turbo Boost açık halde (4.3 Ghz) PUBG'de aldığım 144 FPS değerini Ryzen 2700x ile stok hızla (3.7 Ghz) alabiliyorum. Arada optimizasyondan ötürü kalabalıkta 130 oluyor ama saniyelik. XFR filanda açmadım soğutucu alıp 4.1 Ghz'e overclock yapıp Intel'den daha fazla performans alacağım. Ha bu arada, ekran kartım GTX1080, monitör çözünürlük 1080p. :)

Öncelikle AMD önyargısını kıralım mı? Yani sizin avantajınıza olacak çünkü. Monitör konusunda da bir şey söyleyin. Bütçeye dahil olacak mı? Karar verin, sonra konuşalım.
Sanırım kasayı 10bin civarı tutup bir de monitör eklemeye karar verdim.

Ryzen 7 2700X, İ7 8700'den ucuz ve 2K, 4K için daha güzel bir işlemci. Kesinlikle bu sistem içinde Ryzen 7 2700X olmalı. Olmasa bile 2600X falan.

Sanırım işlemciyi ryzen7 2700 alacağım. Çok bir bilgim yoktu ama bendeki intel önyargısı şimdiden kırıldı :)

Burası 11 bin civarı tutuyor ben biraz da uygun bir yerden alacağım ekran kartını 10bin civarı bir şey gelecek. Bu sisteme bir de monitör önerebilir misiniz?
Uzun yıllar Intel kullandım. Artık oyun için Intel söylemi benim içinde mazide kaldı. i7 8700 Turbo Boost açık halde (4.3 Ghz) PUBG'de aldığım 144 FPS değerini Ryzen 2700x ile stok hızla (3.7 Ghz) alabiliyorum. Arada optimizasyondan ötürü kalabalıkta 130 oluyor ama saniyelik. XFR filanda açmadım soğutucu alıp 4.1 Ghz'e overclock yapıp Intel'den daha fazla performans alacağım. Ha bu arada, ekran kartım GTX1080, monitör çözünürlük 1080p. :)

Teşekkürler hocam bilgilendirme için, ben ekran kartını seninkinden biraz daha yüksek alacağım o zaman paşa paşa götürür :)

O monitör TN panel. Görüntü kalitesini çöp ediyor. Teknosa’da 1700₺’ye LG 27UD58-B modeli var. IPS panel barındırıyor. Kesinlikle 4K alınacaksa o model alınmalı.
Önerdiğiniz monitör free-sync,5MS sadece panel kalitesi arasında biraz fark var diye RTX 2080 ekran kartını çöpe atmış oluyorsunuz. RTX 2080 ekran kartında freesync mi kullanılacak? 5MS düşük değil mi sorularıma cevap verebilir misiniz?

Önerdiğiniz monitör free-sync,5MS sadece panel kalitesi arasında biraz fark var diye RTX 2080 ekran kartını çöpe atmış oluyorsunuz. RTX 2080 ekran kartında freesync mi kullanılacak? 5MS düşük değil mi sorularıma cevap verebilir misiniz?
5ms ile 1ms arasındaki farkı gözle göremezsiniz. Oyuncular için max. 5ms önerilir genelde. Ayrıca sırf G-Sync diye attığınız o monitörü almasını önermem. Evet yırtılmaları önleyecek ama görüntüden istediği tadı, hazzı alamayacak. Bu monitörde ise V-Sync açarak yırtılmaları önleyebilir, bu sayede görüntüden de feragat etmez :) RTX 2080’i sadece 1080p veya TN panel alarak çöp edersiniz.

Aklımda 1ms ve 144 veya 240hz bir monitör almak vardı. Fps oyunları oynadığımı da hesaba katarsak bunun daha mantıklı olacağını düşündüm. 1080p bir monitör kullanmanın ne gibi bir dezavantajı olur bana. Bir de bir sorum daha olacak, önerenler 2080 ekran kartı önermiş, 1080ti ile fiyatları neredeyse aynı. Hangisini almak daha mantıklı sebebiyle beraber?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı