Çözüldü 10.11.4 OSXAptioFixDrv Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MuratOnurSurek

Hectopat
Yer
ANTALYA
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, daha önceden 10.11.2 kurulumunu @montezuma hocamın yardımıyla gerçekleştirdim. Ancak güncel sürümde USB'den başlatınca bu hatayı alıyorum ve kurulum ekranına geçemiyorum. Olası sorunlarla ilgili konuları okudum ancak bu işte yeniyim diye sanırım çözümüyle ilgili bir mantık kuramadım. Çözüm önerisi olan varsa sevinirim. İyi forumlar.
20160417_163042.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bilgilerini paylaş.
Kurulu sisteminde Clover Bootloader kullanıyorsan, kurulumdan önce bunu güncelleyip dene.
Farklı USB portları ile dene.
BIOS ayarlarını kontrol et.
Clover Boot Menü / Options içinde kenel lapic işaretle. Graphic içinde Injext Intel ve Inject EDID işaretli yada işaretlemeden dene.

Sistem bilgilerini paylaş.
Kurulu sisteminde Clover Bootloader kullanıyorsan, kurulumdan önce bunu güncelleyip dene.
Farklı USB portları ile dene.
BIOS ayarlarını kontrol et.
Clover Boot Menü / Options içinde kenel lapic işaretle. Graphic içinde Injext Intel ve Inject EDID işaretli yada işaretlemeden dene.
Afedersin hocam, Kurulu sistemde ( El Capitan 10.11.2 ) laptop ekranı devre dışı kalıp yalnızca hdmi den görüntü verdiği için sildim ve en güncel sürümü denemeye karar verdim.

Farklı USB portlarını denedim sonuç aynı, bios ayarları rehber konuda önerildiği gibi , zaten önceki kurulan hackintosh için nasılsa öyle duruyor ayarlar.

Clover/Options/Graphic de Inject Nvidia seçeneği var sadece, intel mevcut değil HD Graphic üretici tarafından devre dışı bırakılmış durumda.Kendilerine yazdığım mail e karşılık olarak aktif edilemez yanıtını aldım.

Config Plist : Dropbox - config.rar ( 10.11.2 ile bootta sorun yok ama 10.11.4 te sorun yaşıyorum malesef )

Sistem :

Monster Tulpar T7 V5.3 Laptop (CLEVO P771DM-G ) - Bootloader (USB Clover)

Chipset : Intel® Z170 Express Chipset

CPU: Intel® Skylake Core™ i7-6700K

RAM : 8GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2133MHz SODIMM ( EEC Mevcut değil )

GPU: Nvidia GTX970M MXM - 17.3" 1920x1080 (Optimus Üretici tarafından devre dışı bırakıldığı için HD Graphics kullanılamaz. Yalnızca harici Ekran kartı kullanılabilir. )

EFI / CLOVER / Drivers64UEFI içinden OsxAptioFix2Drv-64.efi dosyasını sil yerine aşağıdakini koyup dene.
Dropbox - OsxAptioFixDrv-64.rar

Bu dediğinizi yaptıktan sonra kurulum ekranına ulaşıp kurulumu yaptım hocam. Ancak kurulum bitip yeniden başladıktan sonra boot ekranında bir süre bekledikten sonra reset atıyor dolayısıyla kurulmuş sisteme ulaşamıyorum.

Sistemi kurulum bittikten sonra tekrar USB üzerinden başlattığından emin ol.
Evet hocam sistemi USB üzerinden başlatıyorum. Sizin bu cevabınızdan sonra emin olmak adına kurulumu tekrar gerçekleştirdim ve sistemi USB üzerinden başlattım ancak sonuç yine aynı reset atıyor.

Reset atmadan önce en son bunlar yazıyor :

20160419_005540.jpg

Gönderdiğin Config.plist içinden;
Config-> Graphics-> NvidiaSingle kaldırıp dene.
Config-> Graphics-> Inject Intel işaretli olarak dene.
Config-> boot-> Arguments-> nvda_drv=1 komutunu kaldır. Bunun yerine;
Config-> boot-> Arguments->nv_disable=1 komutunu kullan.
Config-> Cpu içindeki QPI değerini sil.
EFI->CLOVER-> Kexts-> içinden FakeSMC.kext dışındaki kextlerin yedeklerini alıp sil. Ve tekrar dene.

Gönderdiğin Config.plist içinden;
Config-> Graphics-> NvidiaSingle kaldırıp dene.
Config-> Graphics-> Inject Intel işaretli olarak dene.
Config-> boot-> Arguments-> nvda_drv=1 komutunu kaldır. Bunun yerine;
Config-> boot-> Arguments->nv_disable=1 komutunu kullan.
Config-> Cpu içindeki QPI değerini sil.
EFI->CLOVER-> Kexts-> içinden FakeSMC.kext dışındaki kextlerin yedeklerini alıp sil. Ve tekrar dene.
Nafile hocam ne yazık ki işe yaramadı

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı