10-12 bin TL'ye monitör dahil sistem toplama önerisi

Bütçe
10-12K
Tamam kardeşim 12000 tlyr al 2 gün sonra bozulsun muhattabta bulâma elinde kalsın, bu arkadaşlar daha iyi biliyor ben bilmiyorum sen onları dinle boş ver.

Vay be parçanın piyasası ucuz olunca çabuk bozuluyormus. Benim sistemi çöpe atayım o zaman, bozulacak 2 güne.

Tamam kardeşim 12000 tlyr al 2 gün sonra bozulsun muhattabta bulâma elinde kalsın, bu arkadaşlar daha iyi biliyor ben bilmiyorum sen onları dinle boş ver.

9K'lık bilgisayarı 3 yıldır kullanıyorum en ufak tamir veya sıkıntısı yok, ve daha iyi bildiğimizi bende düşünüyorum.

2.el alım satım da takip cok önemli acill nakite ihtiyaç duyan kaliteli çok parçalar düşebiliyor ucuz değil piyasa fiyatının 2-3 mebla altına güvenle alabilirsin mesela 5 binlik.karti 3 bine alırsan tabiki bozuktur vs ama 4.250 -4.400 civarina bulduğunda kaçırmaman lazım bide 2.el piyasadan kar yapmış da olursun ileride satarken avantajin olur

@SerdarT35 müsait bir vakitte parça parça link atarım bir 30-40 dk sonra.
Hocam yani şimdilik şöyle düşünüyorum.

Ben bunda pek bir sıkıntı görmedim, kardeşime biraz destek olup ekran kartını böyle güçlü bir şey almayı düşündük.

@SerdarT35 knka bana guvenmemen beni üzdü o kartın üst modeli var besler tabi 600W.
Hocam güvenmeme gibi bir durum yok, birden fazla kişinin önerisini alıyorum. Eğer 2-3 kişi de aynı şeyi söylerse garanti inanıyorum.

Hocam yani şimdilik şöyle düşünüyorum.

Ben bunda pek bir sıkıntı görmedim, kardeşime biraz destek olup ekran akrtını böyle güçlü bir şey almayı düşündük.

Sistem güzel, ekran kartını Dual model alternatif bulabilirsem atayım, 3600 için 1900 olur demiş 1800'e zorlayın derim. Anakart olarak 2. Elden B450 Gaming Plus tarzı bir anakart olmadı B450M Gaming PLUS-B450M S2H tarzı bir model bakın derim. Benim 3600 A320 de stock olarak çalıştığı için 80+W kullanımlara ulaşıyordu ve 4 bakır borulu kule tipi MX4 macun ile beraber bile zor bela 75-80 derece tutuyordu. B450 aldığım gibi UV yaptım 1.4vtan 1.3v a çektim o şekilde 60W Lara kadar düştü ve sıcaklığı 55-65 arası seyir eder hale geldi. Yanına ufakta OC ekledim 4.45GHz'e getirdim şu an maksimum 68 derece dayanıyor hem daha az güç çekiyor hem daha performanslı.

Anakart olarak 2. Elden B450 Gaming Plus tarzı bir anakart olmadı B450M Gaming PLUS-B450M S2H tarzı bir model bakın derim. Benim 3600 A320 de stock olarak çalıştığı için 80+W kullanımlara ulaşıyordu ve 4 bakır borulu kule tipi MX4 macun ile beraber bile zor bela 75-80 derece tutuyordu. B450 aldığım gibi UV yaptım 1.4vtan 1.3v a çektim o şekilde 60W Lara kadar düştü ve sıcaklığı 55-65 arası seyir eder hale geldi. Yanına ufakta OC ekledim 4.45GHz'e getirdim şu an maksimum 68 derece dayanıyor hem daha az güç çekiyor hem daha performanslı.
Anakartlar sıfır fiyatlarına yakınken sıfır tercihe etmiş olayım diyorum, zaten sistemi kardeşime aldığımdan düzenli sıcaklık kontrollerini yapamıyorum. O da OC, UV falan nedir bilmiyor ondan anakartın giriş seviye model olması onu çok etkilemez. Ama haklısınız ben kullanıyor olsaydım B450 bakardım.

Son düzenleme:
Sistem güzel, ekran kartını Dual model alternatif bulabilirsem atayım, 3600 için 1900 olur demiş 1800'e zorlayın derim. Anakart olarak 2. Elden B450 Gaming Plus tarzı bir anakart olmadı B450M Gaming PLUS-B450M S2H tarzı bir model bakın derim. Benim 3600 A320 de stock olarak çalıştığı için 80+W kullanımlara ulaşıyordu ve 4 bakır borulu kule tipi MX4 macun ile beraber bile zor bela 75-80 derece tutuyordu. B450 aldığım gibi UV yaptım 1.4vtan 1.3v a çektim o şekilde 60W Lara kadar düştü ve sıcaklığı 55-65 arası seyir eder hale geldi. Yanına ufakta OC ekledim 4.45GHz'e getirdim şu an maksimum 68 derece dayanıyor hem daha az güç çekiyor hem daha performanslı.
Bence hiç ellemesin sistem güzel a520 oc ile 4700mhz lere kadar çıkarabilmek imkanı var zen mimari 3 desteği var b450 ye göre hemde daha güncel

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı