10-14 bin TL'ye iPad 9 vs MatePad

wruno967

Hectopat
Birkaç ay öncesine kadar iPad 9'um vardı, o ara cok kullanmadıgım icin satmıştım. Simdi elimde 14 bin gibi bir para var bosta durmasını istemedigim icin tekrar almaya karar verdim. Normalde 10-11 bin TL'yi geçmeyi dusunmuyorum fakat MatePad Air'de guzel bir cihaza benziyor. O yuzden konuya onu da katmak istedim belki bir ihtimal alabilirim diye. Ama esas karsılastırma MatePad 11.5 ve iPad 9 arasında. iPad 9 gayet güzel, stabil uzun ömürlü bir cihaz ona laf yok. Fakat donanımsal olarak MatePad'ler o zamanda aklımı cok karıstırmıstı simdide cok karıstı kafam. Bastada dedigim gibi bir ihtiyac olarak almıyorum, ondan dolayı ders çalışacağım ama kalem guzel olsun, notu guzel olsun osu busu olsun diye bir derdim yok. MatePad'lerde de 11.5 ve Air arasında kaldım. MatePad'lerin hoslandıgım tarafları, tazeleme hızlarının yuksek olması, klavye kalem mouse setini tamamlamanın daha ucuz olması, kasa-ekran oranı, iPad gibi 4:3 olmaması. Son olarak da IPad'i denemiş bulundum, ufakta olsa bu cihazıda deneyimleme istegi var icimde.
MatePad alırsam klavye mouse kalem setini tamamlayıp kullanmayı planlıyorum. Her iki senaryodada 1-2 yıl icinde geri satarım veya isleri icin babama veririm diye dusunuyorum. Normalde bunları göz önüne alırsak cok dusunmeden MatePad alıp denerdim. Fakat Android'i sürekli gömmeye calısan bir tayfa var. IPad'i yazılım olarak MatePad'le kıyaslamıyorum tabii ki. Ama kagıt ustunde baktıgın zaman bu cihazında iPad kadar ömürlü olmaması icin arastırmam sonucunda bir neden göremedim. Her girdigim videoda bir sebep göstermeksizin paranızı cöpe atmak istiyorsanız alın, iPad 10 yıl gider MatePad 2-3 yıla söner tarzı yorum atan elemanlar var. Bir şey bildigimi iddia etmiyorum ama dusuncelerinizi sebepleriyle, mümkünse kanıtlarıyla birlikte söylerseniz çok memnun olurum. Son olarak da benim icin şu an bir önemi yok ama iPad tarafında 64 GB ın 2-3 yıla ihtiyacların ne kadarını karsılayabilecegi konusunda suphelerim var. Simdiden teşekkürler. (büyük ihtimalle cihazları 2. el alacağım)

iPad 9, Huawei MatePad 11 2023 ve Huawei MatePad 11.5 kullanmış biri olarak şunları söyleyebilirim gerçekten iPad 9 kalitesi ayrı seviyede 60 Hz olmasına rağmen stabil çalışması ve uygulamalardaki hızı olsun oyun performansı olsun şahane fakat MatePad kısmına gelince gerçekten çok akıcı cihazlar özellikle MatePad 11 2023 11.5'e oranla çok daha kullanışlı ( klavyeli kılıfının takılış şekli olsun, kalemin yapışmayarak şarj olması olsun ) her konuda daha iyi. 11.5 boyut olarak da bir tablet için biraz fazla. Gerçekten GBOX vesaire diyoruz ama ne yazık ki çoğu Google uygulaması kararsız çalışıyor indirdiğim oyunlar bazen açılmıyor YouTube gibi uygulamalar bazen hiç açılmadığı bile oluyordu sırf bu yüzden bu iki cihazıda satmıştım. Ama ne hikmetse hala huawenin akışkanlığı ekran kalitesi benim için büyük bir heyecan yaratıyor içimde galiba yakın zamanda tekrardan Huawei MatePad 11 2023 alacağım ve umarım uygulamalar daha kararlı çalışıyordur.

iPad 9, Huawei MatePad 11 2023 ve Huawei MatePad 11.5 kullanmış biri olarak şunları söyleyebilirim gerçekten iPad 9 kalitesi ayrı seviyede 60 Hz olmasına rağmen stabil çalışması ve uygulamalardaki hızı olsun oyun performansı olsun şahane fakat MatePad kısmına gelince gerçekten çok akıcı cihazlar özellikle MatePad 11 2023 11.5'e oranla çok daha kullanışlı ( klavyeli kılıfının takılış şekli olsun, kalemin yapışmayarak şarj olması olsun ) her konuda daha iyi. 11.5 boyut olarak da bir tablet için biraz fazla. Gerçekten gbox vesaire diyoruz ama ne yazık ki çoğu Google uygulaması kararsız çalışıyor indirdiğim oyunlar bazen açılmıyor YouTube gibi uygulamalar bazen hiç açılmadığı bile oluyordu sırf bu yüzden bu iki cihazıda satmıştım. Ama ne hikmetse hala huawenin akışkanlığı ekran kalitesi benim için büyük bir heyecan yaratıyor içimde galiba yakın zamanda tekrardan Huawei MatePad 11 2023 alacağım ve umarım uygulamalar daha kararlı çalışıyordur.

11 ile 11.5'un farkları ne? Bir de MatePad Air hakkında bilginiz var mı? Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi sizce?

11 ile 11.5'un farkları ne? Bir de MatePad Air hakkında bilginiz var mı? Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi sizce?

11 ile 11.5 arasında temel fark boyut ve RAM farkıdır. Onun dışında yazdığım gibi MatePad 11 2023 performans ve kullanım açısından Snapdragon 7 gen 1'li 11.5'e göre fazlasıyla daha iyidir. Air'e gelirsek 144 Hz ekran ve 888 Snapdragon işlemcisiyle güzel bir kullanıma sahip lakin çok benzer MatePad 11 2023 ile yani farkını anlayabileceğin bir olay yok. O yüzden alacaksanız MatePad 11 2023 yeterli olacaktır sizin düşünmeniz gereken tek şey Google sorunu olmalı. Çünkü yazdığım gibi uygulamalar ne kadar 3. parti uygulamalardan kullanılsada kararsız çalışan birçok temel uygulama var.

11 ile 11.5 arasında temel fark boyut ve RAM farkıdır. Onun dışında yazdığım gibi MatePad 11 2023 performans ve kullanım açısından Snapdragon 7 gen 1'li 11.5'e göre fazlasıyla daha iyidir. Air'e gelirsek 144 Hz ekran ve 888 Snapdragon işlemcisiyle güzel bir kullanıma sahip lakin çok benzer MatePad 11 2023 ile yani farkını anlayabileceğin bir olay yok. O yüzden alacaksanız MatePad 11 2023 yeterli olacaktır sizin düşünmeniz gereken tek şey Google sorunu olmalı. Çünkü yazdığım gibi uygulamalar ne kadar 3. parti uygulamalardan kullanılsada kararsız çalışan birçok temel uygulama var.

Dediginiz gibi Air ile 11 arasında aman aman farklar yok, RAM'lerde eşit Air icin ekstra 3-4 bin vermeye hiç gerek yok gibi. 11 piksel yogunlugu, ses sistemi, islemci olarak 11.5'dan daha iyi.11.5 bir 0.5 inc daha buyuk, bataryasıda bir tık daha uzun göturuyor. Bunlara bakınca 11 almaya karar verdim. Fakat bu klavyenin tabletten ayrılıp uzaktan kullanabilme olayını sadece Air videolarında görebildim. Benim kullanım senaryoma göre önemli bir özellik. 11 de mevcutmu bilginiz var mı?

Dediginiz gibi Air ile 11 arasında aman aman farklar yok, RAM'lerde eşit Air icin ekstra 3-4 bin vermeye hiç gerek yok gibi. 11 piksel yogunlugu, ses sistemi, islemci olarak 11.5'dan daha iyi.11.5 bir 0.5 inc daha buyuk, bataryasıda bir tık daha uzun göturuyor. Bunlara bakınca 11 almaya karar verdim. Fakat bu klavyenin tabletten ayrılıp uzaktan kullanabilme olayını sadece Air videolarında görebildim. Benim kullanım senaryoma göre önemli bir özellik. 11 de mevcutmu bilginiz var mı?

Uzaktan klavyeli kılıfını sadece 11.5 ve Air modellerinde kullanabiliyorsunuz. Daha kaba bir görüntüsü var klavyeli kılıfının ama bahsettiğiniz üzere 11.5 ve Air'da mevcut bu özellik. MatePad 11'de direkt kılıf ve cihaz bağlanıyor o yüzden ayrılma durumu yok. Böyle özellik istiyorsanız direkt 11.5 almanız mantıklı kalıyor o zaman.

Konuyu sonradan okuyacaklar için bilgilendirmiş olayım. Sanırım MatePad 11.5 modeli içinde yüklü gelen not alma uygulamasını açınca (ayarlardan yenileme hızını sürekli 120 Hz olarak ayarlamama ragmen) otomatik 60 Hz oluyor. MediaMarkt'ta deneyimleme fırsatım oldu. Air ve 11.5 modelini yan yana getirip cizim yaptığımda farkı cok net hissettim. 11 2023 modelindede böyle mi bilmiyorum. Almadan önce aradaki farkı gidip bir magazadan denemenizi öneririm. Kalemi sık kullanacaklar icin bence cok onemli bir durum. Yanlış bilgi vermek istemem, standdaki kalemle alakalı bir durum olabilir mi bilmiyorum. Dedigim gibi özellikle 11.5 alacaksanız gidip bir denemeniz daha iyi olur. Onun dışında daha önce 6 ay kadar iPad 9 kullanmış biri olarak, tabletlerin akıcılıgı mükemmel. YouTube'a art arda durmadan 25-30 defa çık gir yaptım stabil calısıyor mu diye görmek adına. Herhangi bir problemle karsılasmadım. Sanırım birkaç gune Matepad Air modelini alacagım. Model hakkında sorunuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz.

MatePad Air sahibiyim 144 Hz ekran 8 hoparlör ve Snapdragon 888 sayesinde inanilmaz iyi hissettiriyor daha once iPad mini 5 ve iPad Pro 10.5 kullanmis biri olarak kullandigim en iyi tablet Google destegi yok ama bir yerden sonra alisirsin bence ozellikle film izlemek ve internette gezmek icin en iyi tablet ayni sekilde oyun icinde ilk aldigimda test amacli Genshin Impact yuklemistim en en yuksekte 60 FPS'te yaz sicaginda gram kasmamisti bir de kayit acikti ve kilif takiliydi sen dusun yani hocam.

MatePad Air sahibiyim 144 Hz ekran 8 hoparlör ve Snapdragon 888 sayesinde inanilmaz iyi hissettiriyor daha once iPad mini 5 ve iPad Pro 10.5 kullanmis biri olarak kullandigim en iyi tablet Google destegi yok ama bir yerden sonra alisirsin bence ozellikle film izlemek ve internette gezmek icin en iyi tablet ayni sekilde oyun icinde ilk aldigimda test amacli Genshin Impact yuklemistim en en yuksekte 60 FPS'te yaz sicaginda gram kasmamisti bir de kayit acikti ve kilif takiliydi sen dusun yani hocam.

Hocam hiç GeForce NOW veya PS remote Control denemis miydiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı