10 15 bin TL monitör önerisi

Bir de 4070 ekran kartı ile uygun bir ikili olur mu sizce bu MSI model monitör? İmzamda yazan sistemde kullanacağım.

Olur hocam.

Bu monitör bütçesindeki en hızlı 2K 240Hz VA panel. Ghosting ve Black smearing minimum düzeyde. Forumda birçok kişiye aldırdım. Memnun kalmayan görmedim daha.

Renk kalitesi IPS seviyesinde bu arada. Quantum dot ve kaliteli panel sayesinde renkleri IPS kadar iyi verebiliyor.
Tepki süresini zaten söyledim.
Parlaklık olarak ortalamanın üstünde.
VA olduğu için kontrast olarak zaten yüksek.

Hocam cidden söylediğiniz gibi VA panel olabilir ama çok kaliteli bir panel. Ben sistem toplayacağım zaman (inşallah) bu monitörü kullanacağım ama dediğim gibi düz ya da kavisli ekran sevene göre değişir, ben kavisli seviyorum.

@DemonicZ
İncelemesine bakmadan beğenmedim atmanız doğru değil. Parlaklık ve renk konusunda benzer seviyedeler. Kontrast olarak Samsung 3 katı kadar farkla eziyor. Tepki süresi olarak ASUS daha iyi. Yalnız Samsung 240Hz iken ASUS 180Hz. 10 bit 240Hz verebiliyor Samsung. Ayrıca Tizen işletim sistemi de var. Genel kaliteye baktığımız zaman Samsung çok daha iyi bir monitör. Verilen puanlara baktığımızda da açıkça Samsung önde gözüküyor. Yani bu taraflı değil somut verilerle yapılan bir inceleme. VA panel alınmaz ezberciliğinden çıkmanızı öneririm.

Desktop Screenshot 2025.02.19 - 22.55.38.99.png

Desktop Screenshot 2025.02.19 - 22.57.02.19.png

Bu monitör bütçesindeki en hızlı 2K 240Hz VA panel. Ghosting ve Black smearing minimum düzeyde. Forumda birçok kişiye aldırdım. Memnun kalmayan görmedim daha.

Renk kalitesi IPS seviyesinde bu arada. Quantum dot ve kaliteli panel sayesinde renkleri IPS kadar iyi verebiliyor.
Tepki süresini zaten söyledim.
Parlaklık olarak ortalamanın üstünde.
VA olduğu için kontrast olarak zaten yüksek.

Ben Curved sevmiyorum, seven vardır. Doğrudur Samsung iyidir sonuçta üst düzey bir monitör. Ama paneli iyi de olsa günümüzde IPS veya OLED tercih edilmeli diye düşünüyorum.

@DemonicZ
İncelemesine bakmadan beğenmedim atmanız doğru değil. Parlaklık ve renk konusunda benzer seviyedeler. Kontrast olarak Samsung 3 katı kadar farkla eziyor. Tepki süresi olarak ASUS daha iyi. Yalnız Samsung 240Hz iken ASUS 180Hz. 10 bit 240Hz verebiliyor Samsung. Ayrıca Tizen işletim sistemi de var. Genel kaliteye baktığımız zaman Samsung çok daha iyi bir monitör. Verilen puanlara baktığımızda da açıkça Samsung önde gözüküyor. Yani bu taraflı değil somut verilerle yapılan bir inceleme. VA panel alınmaz ezberciliğinden çıkmanızı öneririm.

Eki Görüntüle 2427823

Eki Görüntüle 2427824

ASUS'u önerme sebebim özellik olarak dolu dolu olması ve işini görebilecek seviyede en kaliteli monitörlerden olmasıydı. Zaten 4070 Ti bile alsa 2K da 240FPS alamayacak, 240FPS almasa bile fark olacak farkındayım ama elindeki GPU ile yeterli olacağı için uzun vadede işini görür diye attım en iyisi ASUS demedim zaten.

ASUS'u önerme sebebim özellik olarak dolu dolu olması ve işini görebilecek seviyede en kaliteli monitörlerden olmasıydı. Zaten 4070 Ti bile alsa 2K da 240FPS alamayacak, 240FPS almasa bile fark olacak farkındayım ama elindeki GPU ile yeterli olacağı için uzun vadede işini görür diye attım en iyisi ASUS demedim zaten.

FPS oyunlarında 2K'da 240FPS alır.

Samsung boş panel değil ki? Daha iyi bir monitör.

ASUS 10 bit 240Hz destekliyor mu? Hayır.
Quantum dot var mı? Hayır.
Tizen işletim sistemi var mı? Hayır.
3000:1 üstünde kontrast oranına sahip mi? Hayır. 1150:1 kontrast oranına sahip.

Ayrıca 2K da 240 FPS alamayacak saçma bir argüman. Ne yani eline uygun fiyatta 500Hz panel verseler kabul etmeyecek misin? Ne zararı var? Hem ileriye yatırım hem de masaüstü ve FPS oyunlarında 240Hz kullanabilecek. Niye daha iyisi varken daha kötüsünü tercih etsin?

Genel kalite ortada siz bir kullanıcı olarak yanlış argümanlarla yorumluyorsunuz. 240Hz almaya ne gerek var demek saçma. Ayrıca IPS varken VA alınmaz demekte saçma. Mantıklı yorum yapmayacaksanız konuşmayın. Somut veriler sunuyorum size.

Hangi oyunda yani?

Valorant, CS, Rainbow Six: Siege, Apex Legends, Doom Eternal, The Finals ve Fortnite gibi bir sürü oyunda 240 FPS alır. Masaüstünde de 240hz kullanmış olacak. Ayrıca 10 bit 240hz destekliyor bu monitör.

Kaldı ki kontrast olarak 3 kat daha fazla samsung. Video, film, dizi ve oyun gibi içeriklerde çok daha kaliteli görüntü sunar.

3000:1 üstü veriyor samsung. Asus ise 1150:1 verebiliyor.
Desktop Screenshot 2025.02.19 - 23.13.30.20.png

Daha yeni aldırdım bir kişiye. Gayette memnun.

Samsung boş panel değil ki? Daha iyi bir monitör.

ASUS 10 bit 240Hz destekliyor mu? Hayır.
Quantum dot var mı? Hayır.
Tizen işletim sistemi var mı? Hayır.
3000:1 üstünde kontrast oranına sahip mi? Hayır. 1150:1 kontrast oranına sahip.

Ayrıca 2K da 240 FPS alamayacak saçma bir argüman. Ne yani eline uygun fiyatta 500Hz panel verseler kabul etmeyecek misin? Ne zararı var? Hem ileriye yatırım hem de masaüstü ve FPS oyunlarında 240Hz kullanabilecek. Niye daha iyisi varken daha kötüsünü tercih etsin?

Genel kalite ortada siz bir kullanıcı olarak yanlış argümanlarla yorumluyorsunuz. 240Hz almaya ne gerek var demek saçma. Ayrıca IPS varken VA alınmaz demekte saçma. Mantıklı yorum yapmayacaksanız konuşmayın. Somut veriler sunuyorum size.

Ya dostum ben öyle mi dedim? Ben bütçesine göre ekran kartına uygun kaliteli bir seriden oyun amaçlı kullanacağı için birçok özellikle dolu uzun yıllar sorun çıkarmayacak bir monitör aldım. Ne zaman dedim yüksek Hz alma alamayacaksın zaten o kadar FPS diye? Benim orada dediğim ortalama performansına göre 180Hz in yeterli olacağıydı.

Valorant, CS, Rainbow Six: Siege, Apex Legends, Doom Eternal, The Finals ve Fortnite gibi bir sürü oyunda 240 FPS alır. Masaüstünde de 240Hz kullanmış olacak. Ayrıca 10 bit 240Hz destekliyor bu monitör.

Kaldı ki kontrast olarak 3 kat daha fazla Samsung. Video, film, dizi ve oyun gibi içeriklerde çok daha kaliteli görüntü sunar.Eki Görüntüle 2427850

Rekabetçi oyunlarda genelde 24 inch tercih edilir ve zaten CS Valorant gibi oyunlarda kimse 2K oynamaz. Ben de 240FPS alabileceğinin farkındayım ancak RDR GTA gibi hikayeli oyunlarda 180FPS üstü almak için ayarları kısacak hali yok ve 2K da bu tarz yeni oyunlarda 240FPS alamaz ondan bahsettim.

Ya dostum ben öyle mi dedim? Ben bütçesine göre ekran kartına uygun kaliteli bir seriden oyun amaçlı kullanacağı için birçok özellikle dolu uzun yıllar sorun çıkarmayacak bir monitör aldım. Ne zaman dedim yüksek Hz alma alamayacaksın zaten o kadar FPS diye? Benim orada dediğim ortalama performansına göre 180Hz in yeterli olacağıydı.

Rekabetçi oyunlarda genelde 24 inch tercih edilir ve zaten CS Valorant gibi oyunlarda kimse 2K oynamaz. Ben de 240FPS alabileceğinin farkındayım ancak RDR GTA gibi hikayeli oyunlarda 180FPS üstü almak için ayarları kısacak hali yok ve 2K da bu tarz yeni oyunlarda 240FPS alamaz ondan bahsettim.

Ben ASUS'u önermenize laf etmedim. Samsung>asus dedim diye beğenmedim emojisi attınız. Argüman sunmanızı istedim siz ise IPS varken VA mantıklı değil dediniz. Ayrıca 240Hz almaya ne gerek var 180Hz alsın dediniz. Aynı bütçeye daha iyisi varken hem de. Ben buna kızıyorum işte. Anlamak istemiyorsunuz ki.

ASUS kötü değil gayet de iyi bir monitör. Lafım yok ama Samsung daha iyi. Ayrıca ASUS'un mat kaplamasından dolayı birçok kişi beğenmiyor bu monitörü. Coil whine şikayetleri de var. Ters gölgelenme de yapıyor. Kontrast zaten kötü. Doluluk açısından Samsung daha iyi. E daha ne olsun Samsung almak için?

Örnek bir kaç yorum.
Desktop Screenshot 2025.02.19 - 23.20.59.03.png
Desktop Screenshot 2025.02.19 - 23.21.50.28.png
Desktop Screenshot 2025.02.19 - 23.22.21.71.png

Şimdi öğrendiğim bir bilgide var. Bazı modellerde 1000:1 altına düşen kontrast oranı da varmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı