10-15 bin TL R7 7800x3D sisteme kasa, PSU ve sıvı soğutucu önerisi

794480

Zeptopat
Merhaba arkadaşlar, iyi günler. Kendime bir oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorum. Bazı modelleri araştırdım fakat tam olarak emin olamıyorum. Aşağıya seçtiğim ürünlerin isimlerini vereceğim, kasa, sıvı soğutucu ve Power Supply konusunda kararsız kaldım.

İşlemci - Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı - Gainward GeForce RTX 4070 Super Ghost OC.
Anakart - MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
SSD - Samsung 990 Pro 1 TB.
RAM - Corsair DIMM 32 GB DDR-5-6000 (2x16)

Bana bu ürünlere ek olarak Power Supply, sıvı soğutucu ve kasa için yardımcı olabilir misiniz? Türk lirası olarak bu üç ürün için yaklaşık 10-15 bin arası bütçem var.

Sıvı soğutma hakkında bilginiz var mı acaba? İşin gerçeği kasayı da seçemedim çünkü tam bilgim yok.
Ben soğutma önermek istedim. Diğer kısımlara önermedim, çünkü daha iyileri vardır. Sıvı soğutma 7800X3D için daha iyi olabilir fakat 10-15K'ya hepsi sığar mı bilemediğim için Thermalright'ı önerdim. O da kötü mü? Değil tabii ama diğer hocalarım daha düzgün önerecektir. reactguy'un önerdiği tavsiyeleri dikkate almayın.

İşin gerçeği tam Türkiye fiyatlarını bilmiyorum, kasa için hiçbir fikrim yok çünkü bir sürü kasa markası ve modeli var neye dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum. Sıvı soğutucu ve suply için birkaç ürün bulabildim fakat onlarda da neye dikkat etmeliyim bilmiyorum. Mesela herhangi bir 750 W Gold bir suply işimi görür mü veya herhangi bir 3x120 Fan yeterli olur mu? Yine de cevabınız için teşekkür ederim.

İşin gerçeği tam Türkiye fiyatlarını bilmiyorum, kasa için hiçbir fikrim yok çünkü bir sürü kasa markası ve modeli var neye dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum. Sıvı soğutucu ve suply için birkaç ürün bulabildim fakat onlarda da neye dikkat etmeliyim bilmiyorum. Mesela herhangi bir 750 W Gold bir suply işimi görür mü veya herhangi bir 3x120 Fan yeterli olur mu? Yine de cevabınız için teşekkür ederim.
Kasa ve PSU'da düzgün markalara dikkat etmeli. Özellikle kasa olarak Mesh yapıda olmasına dikkat etmelisiniz. 750W Gold PSU kalitelidir fakat markası da önemlidir. Asus, FSP, High Power, NZXT gibi PSU'lar iyi denilebilir. Ama kasaya net bir şey diyemem. Ek olaraktan da hava soğutma önerdim ya, onun kasaya sığıp sığmamasına da dikkat edilmeli. 157 mm yüksekliğinde o soğutucu. En az 160 mm olsa daha iyi olur kasa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı