10 ayda YKS sayısalda 0 temel ve 70 OBP ile 100 bin yapılabilir mi?

914191

Femtopat
Arkadaşlar, bu hafta işten istifa edip sınava çalışmaya başlayacağım. 23 yaşımda olduğum için temelim yok, uzun süredir bakmıyorum. Tahminen 10 buçuk ay kala çalışmaya başlarım. Sosyal ve biyoloji ezber olduğu için son 3 aya falan bırakmayı düşünüyorum. Onun dışında dil bilgisi falan kolay benim için. Matematik, fizik, kimya ve geometriye şimdiden başlayacağım. Yanına da paragraf koyarım. Benim amacım ilk 100 bine falan girmek. Adli bilimler ya da genetik bölümlerini okumak istiyorum. Şimdi zaten adli bilimler sadece 2 üniversitede var, 100 bin ile alan İstanbul’da olduğu için onu yazamam maddi yetersizlik yüzünden. Diğeri de Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ama yazmak konusunda kararsızım. Yine de en son 200 bin civarı ile almış. Tavsiyelerinize açığım, sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
OBP çok aşağı çekmese derece bile yaparsın, OBP kısmında biraz telaşalıyım ama 100K girmen için OBP engel değil. Yeter ki bugünden itibaren adamakıllı çalışmaya başla.

İnsanlar sana yapılır dedikçe daha çok rahatlayacaksın ve bu bir noktada yapamamana sebep olabilir. Yok 50k yaparsın yok derece yaparsın bunları duydukça kolay olduğunu düşüneceksin ama 10 ayda temeli olmayan ve çalışma alışkanlığına sahip olmayan biri için 100k zor bir sıralama, bu yüzden zorlere olduğunu bik çok çalışman gerek. Kolay deyip içini rahatlatmamanı öneririrm.

İnsanlar sana yapılır dedikçe daha çok rahatlayacaksın ve bu bir noktada yapamamana sebep olabilir. Yok 50k yaparsın yok derece yaparsın bunları duydukça kolay olduğunu düşüneceksin ama 10 ayda temeli olmayan ve çalışma alışkanlığına sahip olmayan biri için 100k zor bir sıralama, bu yüzden zorlere olduğunu bik çok çalışman gerek. Kolay deyip içini rahatlatmamanı öneririrm.
Teşekkür ederim çok haklısın aslında. Ama zaten bu son şansım okumak için. Çalışmaya başlamak istiyorum ama ailem hâlâ işte çalışmaya devam etmemi istiyor. Ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı