10 bin sıralama ile alan üniversiteye 10200 sıralama ile girilir mi?

76odr

Hectopat
İstediğim üniversitedeki istediğim bölüm 10.000 sıralama ile alıyor.
Benim sıralamam 10.200 ise bu üniversiteye girme şansım var değil mi? Sanırım buraya 12.000 yapan birisi bile girebiliyormuş kontenjandan dolayı.
Bu şekilde üniversiteye giren var mı burada?

Daha önceki senelerdeki sıralamalarına bak düşmüş mü çıkmış mı ona göre tahmin edebilirsin. Kontenjan değişikliği varsa onu da hesaba kat tabi.

Benim sıralamam 10.200 ise bu üniversiteye girme şansım var değil mi? Sanırım buraya 12.000 yapan birisi bile girebiliyormuş kontenjandan dolayı.

O her yıl oynar, bazı yıllar aşağı çeker yani 2023'ü 10 binle kapatan bölüm 2024 de 9 binle kapatabilir veya tam tersi, 10 binle kapatan bölüm sonraki yıl 11 binle kapatır girersin. Geçen yıl aşağı çekti, 23 binlik yer 21 binle falan kapattı, aynı olay bu yıl da olursa gidemezsiniz.

İstediğin üniversite 10000 sıralama ile öğrenci almıyor. O yıl girebilen son kişi o sıralama ile girmiş. Eğer Tıp bölümü ise şansın var. Zaten birinci sıraya o üniversiteyi yaz. Bende 550.000 yaptım. ODTU İTU falan neresi varsa yazacağım. Yazmak parayla mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı