10 bin TL'ye kadar anakart ve işlemci önerisi

Bütçe
10.000/12.000

RapidFire

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Elimde i5 9400F bir işlemci var, pinleri kırık, sırf bu yüzden 2. RAM slotunu bile kullanamıyorum anakartta. Ayrıca CoD MW3 2023 zombies modunda ve işlemciyi yoğun kullanan multiplayer oyunlarda ciddi darboğaz yaşatıyor.

Ekran kartım GTX 1660 Ti, şimdilik bundan memnunum ama ileride RTX serisine güncelleyebilirim, birkaç sene sonra en azından.

İşlemciyi yoğun kullanan multiplayer oyunlar için AMD Ryzen 5 5600X düşündüm fakat anakart olarak hangi seçim daha iyi olur bilemiyorum.

Intel dışında işlemci önerilerine açığım.

Teşekkürler.

Bütçeyi az biraz daha aşabilirim.

Aslında ileriye dönüklük için o bütçede AM5 bir anakart ve işlemci bakılabilir ama uygun fiyata gelsin derseniz 5600 alıp yanına B450 yeterli olacaktır 5600X e gerek yok % 1 2 performans farkı var çünkü 5600 ile arasında.
Yani eğer geleceğe dönük olacaksa bütçenin biraz dışına çıkılabilir, intel'de de uyguna kaçtık şimdi cezasını çekiyoruz..

Kısacası önerin 5600, Pekii B450 pek ileriye dönük olur mu?

Yani eğer geleceğe dönük olacaksa bütçenin biraz dışına çıkılabilir, Intel'de de uyguna kaçtık şimdi cezasını çekiyoruz.

Kısacası önerin 5600, pekii B450 pek ileriye dönük olur mu?

Arkadaşın dediği gibi ileriye dönük değil fakat günümüzde hala idare edebiliyor fakat ileriye dönüklük açısından AM5 tercih etmek bütçe var ise çok doğru olacaktır.

Yani eğer geleceğe dönük olacaksa bütçenin biraz dışına çıkılabilir, intel'de de uyguna kaçtık şimdi cezasını çekiyoruz..

Kısacası önerin 5600, Pekii B450 pek ileriye dönük olur mu?
Bu anakart daha iyi olur.

O zaman B550M-K ile R5 5600 alayım ben ama AMD'deki stok fanlar iyi soğutmuyormuş diyorlar, eğer bu doğruysa fan öneriniz ne olacak?

Bunların ikisini Amazon'dan sipariş edeceğim, Vatan'da gereksiz bi fiyat uçukluğu var.

soğutma için yaklaşık 4k kadar bir bütçe kalıyor geriye, öneriniz nelerdir?

O zaman B550M-K ile R5 5600 alayım ben ama AMD'deki stok fanlar iyi soğutmuyormuş diyorlar, eğer bu doğruysa fan öneriniz ne olacak?

Bunların ikisini Amazon'dan sipariş edeceğim, Vatan'da gereksiz bi fiyat uçukluğu var.

soğutma için yaklaşık 4k kadar bir bütçe kalıyor geriye, öneriniz nelerdir?
@Eriksen @MacFLys @HakanXD

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı