10 bin TL'ye kadar monitör önerisi

Bütçe
10.000

Teşekkür ederim, sanırım bende kötü monitöre alışmışım artık 2K Qd'e alışacağız ama dediğim gibi renk konusunda üzmez kesinlikle. Parlaklık konusunda ise anlamış değilim kimi parlaklığı çok fazla olduğu için iade etmiş kimi ise sizin gibi parlaklığı az bulmuş iade etmiş ki bana da az geldi TN panel monitörüme göre. Alışırım diye umuyorum.

Hocam youtube da var izlediğiniz videoların kenarlarında kalan siyah boşluklarda böyle dalgalanma ve parlama oluyor mu? Aynı monitörü aldım bende. Videoyu atıyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tarayıcıyı açık renkte kullandığım için dikkatimi çekmemiş, koyu renke aldım evet bende de oluyor aynı durum.

@Saint Lucia
Hocam merhaba tekrardan. Monitörü aldım gerçekten çok memnunum. Sadece sormak istedigim NVIDIA denetim masasında çözünürlük değiştirme kısmında alt kısımda NVIDIA renk ayarlarını kullan deyince çıkış renk derinliği 8bpc ve 10bpc var size hangisi kullanmalıyım? Yani fark eder mi çok 10bpc geçersem performans kaybı olur mu? Bu konularda bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:

Hayırlı uğurlu olsun diyelim.
Renk bit seçimi oluyor baktığın yer. Monitör 8 bit panele sahip. Uzanımsal olarak 10 bite çıkıyor ama bu grafik kartı sayesinde mümkün oluyor. Kısaca true 10 bit monitöre sahip olmadığın için renk performansında çok fark göremezsin. 10 bit üzerinde dee Hz kısıtlaması olması gerekiyor. Tam hatırlamıyorum ama 120Hz'ye çekecektir monitörü.

Ben baktım ona şimdi HDMI baglarsan 120Hz çekiyor ama şu an DisplayPort baglı 240Hz kullanabiliyorum. 10bit kullansam mı yoksa 8bit mi kalsa bilemedim.

Ben baktım ona şimdi HDMI baglarsan 120Hz çekiyor ama şu an DisplayPort baglı 240Hz kullanabiliyorum. 10bit kullansam mı yoksa 8bit mi kalsa bilemedim.

Dediğim gibi panel zaten 8 bit. 10 bit sanal bir ölçekleme oluyor. Grafik tasarım ya da sRGB uzantısı istediğin zaman bunu kullan. Renk modu ayarlayıp 10 bit ile kullanabilirsin.
Oyun oynamak için soruyorsan gereksiz olur. Sanal fantezi true olmayan panelin renk bitini alamazsın true panel gibi.

Anladım teşekkür ederim.

Hocam soldaki benq gw2485tc monitörü, sağdaki ise thinkpad laptop ekran görüntüsünden. Video üzerinden resim aldım o yüzden biraz net değil ama renk olarak aradaki farkı göstermek için yükledim.
Renkleri, modları değiştirdim fakat sürekli sarı renk kaldı.Sarı renk için uğraştığımda bu sefer de diğer renkler tam oturmadı.
Parlak ekran kullanan biri değilim. Bu monitörün parlaklığı bile fazla benim için. Fakat siyah ve beyaz dengesi garip bir şekilde gözümü yoruyor. O yüzden iade ettim monitörü. Sizin bu konuda önerdiğiniz monitör var mı ? Mat, renkleri çok parlak olmayan.

Dosya Ekleri

• Monitör.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 46
  • Laptop.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 44
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…