%10 darboğaz sorun oluşturur mu?

Voleuv

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
%10'luk darboğaz göz ardı edilebilir mi?
Darboğaz olan sistemde en fazla yüzde kaçlık darboğaz olduğunda sorun olmaz. %10'luk darboğaz oyunlarda 10-15 FPS kayıp mı açar? Bilen abilerim kardeşlerim ablalarım yardımcı olursa sevinirim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olan sistemde en fazla yüzde kaçlık darboğaz olduğunda sorun olmaz. %10'luk darboğaz oyunlarda 10-15 FPS kayıp mı açar? Bilen abilerim kardeşlerim ablalarım yardımcı olursa sevinirim. İyi günler.
Fazla sorun olmaz.Mesela 150 fps aldığın bi oyunda 135-145 fps alırsın.

FPS kaybı dışında sorun olmaz. Ben de 8100 ile 1070 kullanıyorum mesela. Gerçi GTA dışında darboğaz sorunu yaşamadım ama.

Bence arkadaşın dar boğaza bakış açısı farklı. Dostum eğer dar boğazı problem olarak görüyorsan aslında değil. Yani donanımsal anlamda bir problem değil. Güçlü bir ekran kartı ile onu besleyemeyecek bir işlemci kullandığın zaman yaşarsın genellikle. Bu da verdiğin paranın hakkını alamaman demek. Soruna gelecek olursak, %10 dar boğaz göz ardı edilebilir çoğu oyun için :) .

Yüzdelik darboğaz üzerinden yani rakamlar üzerinden gitmek pek mantıklı değil. Oyundan oyuna değişir ama kullanım değerlerindeki yüzdelik farklar gerçeği yansıtmaz. Hava durumu gibi düşünün. Mevcut sıcaklık-hissedilen sıcaklık gibi. Oyunlarda FPS değerlerinden yola çıkılabilir ama ne kadar darboğaz yaptığını net tespit etmek mümkün değil. Çünkü mesela oyunun görsel işlemeleri farklılık gösteriyor. A oyununda %5 lik bir darboğaz oyunda performans düşüşü olarak %10 gibi hissedilebilir. B oyununda bu daha farklı olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı