Kablonun PSU'ya değmesi sorun oluşturur mu?

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Kasanın plastik kısımlarından arada Bi elektrik çarpıyor. Acaba bundan mı kaynaklıdır diye düşündüm. Metal kısım hariç kasa elektrik çarpabilir mi? Benim vücudum mu elektrik yüklü olabilir?
Statik elektrik olabilir.

Nasıl boşaltabilirim bileşenleri ellemeden mümkün müdür?
Şu konulara bakabilirsiniz:

Kablonun ucu açık olup da güç kaynağına temas etse demek istemiştim :)
Kısacası şuanlık ben de sorun yok hocam anladığım 😂
Şu konulara bakabilirsiniz:
Bakıyorum teşekkür ederim ☺️

Endişelenmenize gerek yok. Rahatça kullanabilirsiniz :)
Hocam şimdi söyle Bi durumum var. Çok soru sordum kusura bakmayın. İşlemciyi anakarttan sökerken işlemci ayakları yamulmuştu dual ram çalışmamıştı. Sonra güzelce Bi yere kontrol ettirdim sorunum aslında rammiş. Ryzen işlemcinin anakartta ki yuvasının plastik soketini söktük bazı yuvalar geri kalıyordu, düzeltemedik. Daha sonra sistemi evimde çalıştırdığımda ön jak bağlantısının yapmayı unuttuğumuzu farkettim. Sonra o boştaki kabloyu taktım ama ön jak yine çalışmadı. Arka jakları kontrol ettim onlarda çalışmıyor ve realtek ses sürücüleri hiç bir şekilde sistemde görülmüyor. Usb ses kartlı kulaklık kullandığım için fark etmedim. Anakartta ki bu durum sebep olabilir mi? Ön jak kablosunu takarken mi bozmuş olabilirim?

Son düzenleme:
Hocam şimdi söyle Bi durumum var. Çok soru sordum kusura bakmayın. İşlemciyi anakarttan sökerken işlemci ayakları yamulmuştu dual ram çalışmamıştı. Sonra güzelce Bi yere kontrol ettirdim sorunum aslında rammiş. Ryzen işlemcinin anakartta ki yuvasının plastik soketini söktük bazı yuvalar geri kalıyordu, düzeltemedik. Daha sonra sistemi evimde çalıştırdığımda ön jak bağlantısının yapmayı unuttuğumuzu farkettim. Sonra o boştaki kabloyu taktım ama ön jak yine çalışmadı. Arka jakları kontrol ettim onlarda çalışmıyor ve realtek ses sürücüleri hiç bir şekilde sistemde görülmüyor. Usb ses kartlı kulaklık kullandığım için fark etmedim. Anakartta ki bu durum sebep olabilir mi? Ön jak kablosunu takarken mi bozmuş olabilirim?
Soru içerisinde soru sormamalısınız. Bunun için yeni konu açabilirsiniz.

Bu sorun hakkında maalesef bir şey söyleyemeyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı