10 Mbit İnternet Ping Sorunu

Furkan Gökçe

Hectopat
Daha fazla  
10 MB/S internetim var, fiber altyapılı. Malesef ki TTNET. Bu interneti alalı 1 yıl oldu. Öncelerde hiç ping sorunu yaşamazdım ama şu son 2 haftadır online oyunlar zulüm olmaya başladı. League of Legends'da önceden 50-90 arası ping alırken şu anda 300'den aşağıya düşmüyor. CS:GO'da 300 MS alıyorum, Zula'da 200. Son zamanlarda sıkıntı olmaya başladı. Hiçbir DNS uygulaması kullanmıyorum. DNS ayarlarım otomatik, ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Apartmandaki telefon kutusuna kadar eğer internet alt yapında bir sorun yoksa ev içi donanımlarını kontrol etmeni öneririm. Bir süre sonra kablolar iletkenliklerini kaybediyor. Yeni döşemiş olabilirsin eğer evde birisi temizlik yaparken bile kablonun içine bir damla su yada kabloyu etkileyecek bir faktörde bulunduysa o kablo yaklaşık 3 ay sonra pas kusar fakat sen görmezsin. Buda ping sorununu meydana getirir. Hız güzel gözükebilir ama iletkenlik olmadığı için ping yüksek olur.

CAT6 kablo önerimdir. Uzun kablolardan sakınmalısın. Şahsen ben de ping sorunu yaşamış birisiyim. Çözümünü kablolarımı kısa ve cağlıklı güzel kablolarda buldum. CAT6 kabloyu özellikle öneriyorum eğer fazla fikir almak istiyorsan kablo için PM atabilirsin kardeşim.

Ben kablosuzdan bağlanıyorum yalnız ve ping sorunum düzeldi oyunlarda rahat ediyorum ama indirme hızı felç oldu 4-5 mb civarında olan internet hızım 150kb/s ye düşmeye başladı.delirmeye başladım artık

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı