Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

İlk oyunda 35 Watt değerine kadar çıkıyor. Ancak diğerlerinde pek çıkmıyor. Şuan için yükleme ekranında 50 Wattlara bile çıkıyor. Oyun içi bu değerlerden yaklaşık 8 -10 Watt fazla çekiyor. Ben de bunu anlamadım işte. İlk başlarda değerler çok iyi. Sonradan BIOS güncellemesi ile veya başka yolla bu değişti.

45W olan bir işleci 50W ve üstüne nasıl çıkar anlamadım.

ASUS TUF cihazımı artık oyun için saldım. Visual Studio kullanmak için açıyorum bilgisayarı. Yoksa 90-95'lerde kullanmaktan 2 seneye elimde kalacak.

Bugün gerçek Arctic MX-4 uyguladım. Sıcaklıklar 15-17 derece azaldı. Ekran kartında ise 6-7 derece oynadı. UV yapmama gerek kalmadı. GTA 5'te işlemci 80'lere anlık olarak gelmeye başladı.

Hangi marka, model ve kaç aydır macun değiştirmeden kullanıyorsunuz?

Geçen sene kasım'da almıştım. 1 hafta önce değiştirdim ancak sahte MX-4'müş. Gerçeğini alıp uyguladım.

Merhabalar. Güvenlik açığı sebebiyle undervolt'u kilitlediklerinden beri 2 senelik Asus Rog Strix G531 model cihazımda oyun oynayamaz hale geldim. Maalesef işlemci sıcaklığı 92 derecenin altını görmüyor ve throttling sorunu yaşıyorum. İşlemci tam performansta 4 GHz'de stabil bir şekilde çalışamıyor, 3 civarlarında seyrediyor hep ve performans kaybı yaşıyorum dolayısıyla.

BIOS sürümünü downgrade ederek undervolt'un kilidini açmayı başarabildim ama bu kez de işlemci 2400 MHz'de takılı kalıyor oyunlarda, turbo boost çalışmıyor sanırım anlayamadım sebebini tam.

Hadi single player oyunlarda turbo boost'u kapatarak da idare edebilirim ama rekabetçi oyunlarda performanstan feragat edemiyorsun. Bu sıcaklıkları düşürmenin başka hiçbir yolu yok mu? Undervolt'u aldılar elimizden resmen çöp oldu cihaz. Böyle saçmalık olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…