Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

Her şeyi birebir yaptım ve yazdığınıza göre işlemim başarılı olmuş. Ama hala ThrottleStop'da kilitli olduğu gözüküyor. Ne yapabilirim?
Benim de cihazım serviste, elime pazartesi gibi ulaşır. Beraber yapabiliriz. Fakat buraya ekran görüntüsü atarsan daha yardımcı olabilirim.

Benim de cihazım serviste, elime pazartesi gibi ulaşır. Beraber yapabiliriz. Fakat buraya ekran görüntüsü atarsan daha yardımcı olabilirim.

Merhaba ben dediğinizin hepsini yaptım ve başarılı oldu fakat throttlestopa gelince hala kilitli ne yapabilirim yardım eder misiniz?
Edıt: Hocam tamam hallettim yeniden başlatmak gerekiyormuş teşekkürler emekleriniz için.

Arkadaşın Casper Excalibur sisteminde çalıştı, teşekkürler. ASUS için farklı bir yol deniyoruz. İşe yararsa rehber şeklinde paylaşabiliriz. Umarım işe yarar.

ASUS laptoplar için işe yarar bir yöntem var. Aşağıdaki dosyayı indirin ve FAT32 şeklinde biçimlendirilmiş, boş bir flasha EFI klasörü dahil şekilde atın. Ardından BIOS üzerinden secure boot ve fast boot seçeneklerini devre dışı bırakın. UEFI olarak boot edin ve şu kodları girin:
Kod:
setup_var CpuSetup 0xDA 0x0
Kod:
setup_var CpuSetup 0x3E 0x0
Sonrasında restart atabilirsiniz. ThrottleStop'ta voltaj kontrolünün açılmış olması gerek. Bu kodlar farklı markalarda farklılık gösterebilir. ASUS ve Dell'de bu şekilde.

Son düzenleme:
Hocam dosya nerede?

@14kero Yüklemeyi unutmuşum.
Olumlu veya olumsuz sonucunuzu yazarsanız sevinirim.

Hocam çok sağolun ya, bayram bayram beni ne kadar mutlu ettiniz tahmin edemezsiniz.

@14kero ThrottleStop'ta core voltajını -1000'e kadar kısıp TS bench'i geçenler olmuş. Restart sonrası düzelenler de var. O sebepten ThrottleStop hatası mı BIOS kaynaklı mı emin değilim. Cache voltajı çalışıyor. Cihaza sahip olmadığımdan çok da müdahale edemiyorum.

Eren gore hocamla kurcalarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…