Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

Teşekkürler. Asus Tuf Gaming F17 HX-200 cihazımda kilit açıldı. i5 10300h var sıcaklık konusunda malesef değişme olmadı. Ancak 3.3Ghz'e kadar düşen frekansım 4.2den aşağı hiç düşmedi sıcaklıklar 87-95 arasında.

Benim cihazım da 10.nesil. Intel Core i5-10300H var.

Eki Görüntüle 1496605

Bunu uyguladım.
Core voltage hariç aynılarını uyguladım bende. Core Voltage -210mv'a kadar dayandı bende. Ama cihazın soğutması gerçekten çok vasat. Bir iki ısı borusu koymayı hiç mi akıl etmemişler anlayamıyorum. Ki 17inç laptop soğutma için bolca alanı var. Undervolt yapamasaydım satıcaktım ilana koymuştum bile.

Son düzenleme:

Yaptığınız undervolt işleminde fayda gördünüz mü? Performans düşmeden sıcaklığı azaltabildiniz mi?

Merhaba, bu sorun sadece ama sadece 10300H'da var gibi. Yani bu işlemciyi kullanıp bu işlemleri yapanlar frekans konusunda turbo frekansa sabitliyorlar işlemciyi ama sıcaklıklarında nedense bir düşüş olmuyor ve çözümünü bulanını da görmedim.

10300 işlemcilerde bir işe yaramıyorsa bu işe girişmeye gerek yok gibi o zaman.

10300 işlemcilerde bir işe yaramıyorsa bu işe girişmeye gerek yok gibi o zaman.
Aslında frekans olarak işe yarıyor. Benim işlemci normalde kafasına göre dolaşırken işlemlerden sonra sabit 4.1 ve 4.2 çalışıyordu. Bu da özellikle bana Battlefield 5 ve Warzone'da sağlam performans sağladı. Sadece 10300H'ın sıcaklığı düşmüyor ama ne gariptir daha bela bir işlemci olan 10750H'da sıcaklıkta düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…