Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

Merhaba, kullandığınız cihaz nedir?

Zaten orada belirtmiştim her sistemde işe yaramadığını ama Acer cihazların hepsinde, Lenovo cihazların hepsinde ve bazı Monster-Casper modellerinde işe yarıyor.

Bende Lenovo model var ancak bende de işe yaramadı.

Lenovo E-14 Thinkpad
Intel 10210U
8 GB RAM
AMD RX 640

Ama Throttlestop kısmında aktif edemediğim tek yer CPU Cache diğerlerine başarıyla undervolt işlemini gerçekleştirebildim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-12-23 143601.png
    156 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran görüntüsü 2022-12-23 143626.png
    277,6 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran görüntüsü 2022-12-23 143800.png
    193,7 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

CPU cache neden olmuyor bilmiyorum ama size tavsiyem undervolt yaptığınız birimlerin teker teler IccMax değerlerini fulleyin.

CPU cache neden olmuyor bilmiyorum ama size tavsiyem undervolt yaptığınız birimlerin teker teler IccMax değerlerini fulleyin.
o sorunu da çözdüm. Bios ayarlarını sıfırladıktan sonra Throttlestop.ini dosyasını silip tekrardan ayarlamak gerekiyormuş.

Bilgisayara zarar verme olasılığı varmıdır? Bilgisayarım Acer Nitro 5 i7 10750H. Ayrıca sizin attığınız bios dosyası olmak zorunda mı?

Bilgisayara zarar verme olasılığı varmıdır? Bilgisayarım Acer Nitro 5 i7 10750H. Ayrıca sizin attığınız bios dosyası olmak zorunda mı?
Bu rehberi yapıp zarar gören birine daha rastlamadım. Yukarıda ne yazdıysam uygularsanız iyi olacaktır, en kötü ihtimal BIOS resetlersiniz.

Ne değerleri? Eğer sıcaklıktan bahsediyorsanız boşta 50 oyunda throttlestop dan prochot offset ayarlamasam 100 dereceye bile varıyor.
Benim merak ettiğim çalışma frekans hızları. Genel de o kasa Acer'ler de sıcaklık için pek bir fayda sağlamıyor ama sürekli işlemcinin tam frekansta çalışmasını sağlıyor ve büyük performans artışı sağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…