Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

Hocam benim amacım Undervolt yerine Overclock yapmak. ThrottleStop üzerinden PL1 değerini 90 yaptığım halde işlemcim max 45W çekiyor ve PL1 kutucuğunun tikini kaldıramıyorum. Bu yöntem ile 45W limitini kaldırabiliyor miyim? Eğer kaldıramıyorsam herhangi bir yolunu biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Merhaba Acer Predator Helios Neo 16 kullanıyorum i7 13700HX var dediklerinizi yapıyorum ama vars oluşmuyor yardımcı olma şansınız var mı acaba?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-13 204538.png
    75,3 KB · Görüntüleme: 28
Ya merhaba hocam ben adımları yapmaya çalıştım fakat 11. adımda pencere açılıp hemen kapandı yazılar hemen çıktı gitti kilit açılmadığı anlamına mı geliyor

Ya merhaba hocam ben adımları yapmaya çalıştım fakat 11. adımda pencere açılıp hemen kapandı yazılar hemen çıktı gitti kilit açılmadığı anlamına mı geliyor.

Hocam BIOS sürümünde Intel güvenlik korumasi eklemisse downgrade lazim ondan emin olun ona göre tekrar deneyin.

Hocam BIOS sürümünde Intel güvenlik korumasi eklemisse downgrade lazim ondan emin olun ona göre tekrar deneyin.

Peki nasıl downgrade yapacaz bu arada bilgisayarım Casper Excalibur g770 intel i7 10. Nesil

Peki nasıl downgrade yapacağız bu arada bilgisayarım Casper Excalibur G770 Intel i7 10. nesil.

Macun vesaire değistin mi öncelikle bir de BIOS'una baktın mı Intel güvenlik icin güncelleme yapmis mi eger yapmamışsa downgrade gereksiz sahsen okdr abarti bir işede yaramiyor UV 10 ve 11. nesil için (şahsi düşüncem)

Peki nasıl downgrade yapacağız bu arada bilgisayarım Casper Excalibur G770 Intel i7 10. nesil.

İstersen ThrottleStop'tan Max tempature ayarını 95 ya da 100'den 80 85e çek ya da Boost clock kapa 3.8 GHz falansa normal saat hızi 65 70 derecede yeterli bir performans verecektir ama dediğim gibi min 9.5'luk bir termal macun ile temizleyin.

Evet macunu değiştirdim diğer dediklerinizi de uygulayacağım hocam teşekkürler

Merhaba. Bu yöntemi denerken hata alıyorum. BIOS'um modlu insydeh20. Ayar hangi sekmede ne olarak gözükür acaba?

Overclocking feature ile XTU interface'yi açtım işe yaramadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…