Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

Arkadaşlar şöyle bir araştırdım bu sorunun sebebini tam olarak bilen yok ve gördüğüm kadarıyla 10300H sahipleri alıyor nedense.
İndir vars txt Bu dosya benim hazır ''vars'' dosyam. Bunu alın dosyanıza atın, ondan sonra kaldığınız yerden devam edin hatayı alan bazı kullanıcılar bu yol ile devam etmiş.
Notebookreview adlı sitede en azından böyle yapmışlar.
Merhaba, sizin işleminiz başarılı bir şekilde gerçekleşti değil mi?
@AyBumin @14kero Arkadaşlar sorununuzun kesin çözümünü buldum galiba, yedekte duran i5 10500H işlemcili Monster cihazıma baştan bu işlemi yapayım derken aynı sorunu bende aldım 1 gündür araştırdım sorun ''BIOS üzerinden Secure Boost'' seçeneğini kapatmak. Şu video ile kolay bir şekilde bu özelliği kapatabilirsiniz, ondan sonra kaldığınız yerden devam edin. Yukarıda yazdığım not defterini indirmenize gerek yok,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Dostum attığın vars dosyasını ekleyip değerleri kontrol ettikten sonra verediğin kodu yazınca bu satır çıkıyor. Yeniden başlattım ThrottleStop aktif değildi.
Bende araştırırken bir forumda kapatılması gerektiğini yazdığını görmüştüm kapalıydı zaten hala öyle olmadı yine. Yapacak bir şey yok galiba..

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (23).png
    232,5 KB · Görüntüleme: 86
Çok ilginç, siz en iyisi bütün dosyaları silin o işleme dair her şeyi. Secure Boost BIOS üzerinde açık olur hep bildiğim, siz tekrardan açıp kapatın ondan sonra dosyaları tekrar indirin deneyin. Başka bir seçenek bulamadım şuan ve neden sadece 10300H kullanıcılarının bazılarında bu hata çıkıyor onu da anlamış değilim.
Silip tekrardan deneyin lütfen.

Secure boost aç kapa yapmadım silip tekrar yükledim, güvenlik duvarını kapattım konum değiştirdim hiçbiri olmamıştı bir kere daha deniyeyim bakayım. Birde bende MSI var belki gıcıklık burdandır bilsem BIOS güncellemezdin 2 ay önce ya.
Secure boot aç kapa yapamıyorum çünkü açmak için işletim sistemini silmek gerekiyor muş . Neyse ya eline emeğine sağlık kardeşim bende olmadı başkasında olur.

Son düzenleme:
Hocam yok kafaya taktım yapacağım elimden geldiğince, Discord recep can#6039 ekler misin daha detaylı yardımcı olacağım.
Ayrıca şimdi baktım ama vars.txt oluşmuş gözüküyor sende?

Hocam yok kafaya taktım yapacağım elimden geldiğince, Discord Recep can#6039 ekler misin daha detaylı yardımcı olacağım.

Eyvallah dostum ekleyeyim.
Hocam yok kafaya taktım yapacağım elimden geldiğince, Discord recep can#6039 ekler misin daha detaylı yardımcı olacağım.
Nasıl olması gerekiyor.

Eyvallah dostum ekleyeyim.

Nasıl olması gerekiyor.
En iyisi Discord üzerinden ekle beni bakalım.
Ekleme yapalım, @AyBumin arkadaşımız MSI GL65 Leopard, E16U8IMS.106 sürümlü BIOS'u kullanıyormuş ve ne yaparsak yapalım hatayı çözemedik. En son baktığımız kadarıyla MSI cihazlarda bu yöntem işe yaramıyorum, onlar direk BIOS üzerinden kilidi açabilirler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…