10 parmak klavye yazmaya devam etmeli mi?

İlker0

Decapat
Katılım
21 Ocak 2022
Mesajlar
14
Normalde klavyeyi gelişigüzel şekilde kullanırım, daha önce bu konu hakkında hiç kafa yormadım. Ama klavyeye bakmadan yazamadığımı ve yavaş olduğumu fark ettim. Hızımı ölçmek amaçlı 10fastfingers'a girdim. 50-55 wpm arası skor elde ettim. Teknik öğrenmek ve yazma hızımı geliştirmek istediğim için kendi başıma 10 parmak klavye öğrenmeye karar verdim. Günde 1 saat kadar çalışıyorum bugün 3. günüm. Zorlanıyorum çünkü 10yıldan ileri gelen bir alışkanlık var. 10 parmak yazmaya çalıştığımda skorum 20-25 arası geliyor. Sizce devam etmeli miyim? Yarı yarıya bir azalma var ama bu tekniği daha yeni çalışıyorum. Hedefim 90-100 kelime bu çalışma hızıyla ne kadar sürede ulaşırım gibi sorular dolanıyor aklımda. Yardımcı olabilecek var ise memnuniyet duyarım.
 
Kesinlikle devam et. Vaktin varken öğren ileri çok faydasını görüyorsun. 10 parmak yazmak apayrı bir zevk. Hangi mesleği seçersen seç çok faydalı olur.
Bu arada günde 1 saat klavye antremanı çok ağır olmuş. Ben günde 15dk çalışarak bir ayda öğrenmiştim. Tabii herkesin ayıracağı vakit, temeli vs farklı oluyor :) Fakat kendi kendine öğrenirken şu siteyi kullanmanı öneririm. Sadece sitedeki egzersizleri 5-10 defa yaparak öğrendim ben. Yine Herkesin durumu farklı ama günde 15-30dk ayırırsan 90-100 wpm'ye 1-2 ayda ulaşacağını düşünüyorum.

 
Temelim var tuşların yerini ezbere biliyorum aslında, uzun zaman yazmadığım için 50wpmlere kadar düştüm sanırsam, önceden hiç ölçmediğim için net bir şey söyleyemiyorum. Bir anda öğrenmeye çalışmak yerine, biraz daha uzun zaman dilimine yayarak çalışmak daha mantıklı gibi. Teşekkür ederim. Online Typing Tutor|Touch Typing Lessons yanında m5 bilişim de kullanıyorum :)
 

Geri
Yukarı