10 parmak klavyeye nasıl alışılır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X, MSI PRO B650-P WIFI, * Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 8GB * Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5600MHz CL36 Fury Beast, Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W, Arctic LIQUID FREEZER II 240, DeepCool CC560
19 yaşındayım 5 yaşından beri bilgisayar kullanıyorum. Sol elimin serçe parmağı dışındaki bütün parmaklarımı, sağ elimde de sadece işaret parmağımı kullanabiliyorum. Metin yazarken falan 5 parmak kullanıyorum yani. Dakikada 120 kelime yazabiliyorum bu şekilde fakat 10 parmağa bir türlü alışamadım. Kullanamadığım parmaklar birnevi tuşların yerini bilmiyorlar. Küçüklükten böyle alıştığım için değiştiremiyorum da. Ne yapmam gerekiyor acaba? Serçe parmaklarımı kullanmasam da olur esasında 8 parmak da kullanabilirim yeterince hızlı olduğumu düşünüyorum. Çünkü serçe parmaklarım çok pasifmiş gibime geliyor. Sol elimdeki serçe parmağımla Shift + CTRL'yi kontrol ederken serçe parmağım titriyor çünkü.

Neden bu kadar dert ediyorsun, dakikada 120 kelime harika bir sonuç.
Dert ettiğim bir durum değil. Yapabileceğimin sınırının bu olmadığına inanıyorum.

@Serush Bence bu kadar az parmakla çok iyi bir sonuç. Ben 10 parmak düzenini uygulamadan 8 parmağımı kullanıyorum ve rekorum 99 DKS. :(

10 parmak tekniğini uygulamayı denedim fakat çok uzun zaman alacak gibi geliyor bana. Tekniğin alıştırmalarını yapmaya çalıştığımda hayatımda ilk kez klavye kullanıyor gibi hissettim, bir daha da yapmadım. Özgür parmaklar. :D

Gerçekten özgür parmaklar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı